Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Küresel ol...

15 Kasım 2021 - 15:28

Yoksulluğun ortadan kaldırılması ile çevrenin korunması arasında açık bir bağlantı vardır. Ekosistemleri korumanın küresel zorlukları, bir dizi çalışma ve bunun toplumun genel refahı için faydalarının yanı sıra değerlerini zaten kanıtlamıştır. Çevre hakkında konuşmak sadece ekonomi, üretim, eğitim, teknoloji, hareketlilik ve sağlık hakkında konuşmak anlamına gelmez. Farklı sektörler arasındaki bu etkileşim, Binyıl Kalkınma Hedefleri ile birlikte bütüncül bir ortamda anlaşılmalı ve teşvik edilmelidir.

Küresel toplulukların yeni bir yönetişim modeli olarak tanıtılması, yeni davranış kurallarının benimsenmesine dayanmalıdır. Ancak bunlar da, sürdürülebilir kalkınma politikalarının müteakip dayatılmasına ve uygulanmasına dayanır.

Kentsel alanlarda çevre üzerindeki baskı, küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için yerel düzeyde yeni çevre uygulamalarının geliştirilmesini ve tanıtılmasını gerektirmektedir. Küresel ölçekte iklim değişikliği esas olarak gelişmekte olan ülkelerdeki insanları etkiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum