Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Kimin sorunu çöp 

25 Şubat 2021 - 13:31

Pek çok insan soruyu gönderiyor; Kimin sorunu çöp?

Bu HERKESİN sorunu. Ve HERKES, tasarımcılardan üreticilere, perakendecilere, size ve bana, evet sen ve ben çözümün bir parçası olmalı. 

Lütfen lütfen: Daha az satın alın, daha akıllı satın alın, daha az israf edin, daha çok geri dönüştürün. VE (GERİDÖNÜŞÜM ) SÖZCÜĞÜ YAYIN. 

Ve çöplerimizin etkilediği sadece hayvanlar değil. Bebeklerdeki doğuştan kusurları (doğum kusurları) ve atıklarımızı 'yönetmek' için kullandığımız yöntemlerle bağlantılı olarak kanser oranlarındaki artışları ilişkilendiren çok sayıda çalışma vardır.

Araştırmacılar, Pasifik Okyanusu'ndaki her bir kilo doğal plankton için altı kilodan fazla plastik olduğunu tahmin ediyorlar.

Kuzey Denizi'nde yapılan araştırmalar, midelerinde ortalama otuz plastik parçası bulunan bazı martı türlerini ortaya çıkardı.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı, her yıl bir MİLYONDAN fazla deniz kuşunun ve 100.000'den fazla memelinin plastik döküntü yutmaktan öldüğünü tahmin ediyor.

Çöplerin yakılması (çöp sahası bittiğinde verilen açık cevap) çevreye "dioksin" adı verilen bileşiklerin salınmasına neden olur. Bunlar korkutucu şeyler. Daha fazlasını okumak Son 150 yılda sadece ürettiğimiz çöp miktarı değil, aynı zamanda ürettiğimiz çöp türü de değişti ve şu anda ürettiğimiz çöplerin çoğu doğası gereği parçalanamaz.

Yılda kullanılan plastik poşet sayısı tahminleri 5 MİLYAR ile 1 TRİLYON arasında Kuzey Pasifik Okyanusu'ndaki balıklar, yılda 12.000-24.000 ton arasında plastik yutuyor olabilir.

Geç olmadan çevremizi koruyalım, her bir birey sorumluluğunu almalı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum