Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Doğayı Seviyoruz 

20 Mayıs 2021 - 09:26

Doğa çok güzel ve büyüleyici, ama ne yazık ki bazen biz insanlar ona karşı çok haksız davranıyoruz, onu çöplerle dolduruyoruz. Onunla ilgilenmek ve temiz tutmak yerine, genellikle onu görmezden geliriz. Dışarıda yürürken, yoldan geçenleri gözlemlemek istenirse, şüphesiz ki çoğu, çöpü bu amaç için yerleştirilmiş çöp kutularına değil, en gelişigüzel yerlere atıyorlar.

Geri dönüşüm, tekrar kullanılabilmesi için belirli bir grubun çalışmasını temsil eder. Belirli bir atık malzemenin geri dönüşümü, yeni üretim için gereken enerjiden önemli ölçüde tasarruf sağlar ve minimum miktarda su ile sonuçlanır. Bu dönüşüme kapalı bir geri dönüşüm döngüsü denir. Atık geri dönüşümü sadece tüccarlar ve onu satan kişiler için faydalı bir faaliyet değil, aynı zamanda tüm toplum için bir iyiliktir.

Hepimiz güzel manzarayı seviyoruz.  Ne yazık ki, aynı dünyada yaşadığımız gezegeni karıştırmaya devam edersek, bulutsuz sabah görüşleri gittikçe daha da alçalacaktır. Temiz doğanın hazırlanmasıyla sadece Dünya'nın ekolojik sorunlarını azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlığımızı da koruyoruz. Doğa biziz. Onunla besleniyoruz ve ona bağlıyız. Cinsel istila, her zaman yaşam kalitemizi ve geleceğimizi etkiler. Olumlu bir küresel hedefe ulaşmak için, ürünün özellikleri ve gözetimi her kişi için ayrı bir hedefe dönüştürülmelidir.

İşte bazı gerçek gerçekler:

1 ton petrol toplamak 17 ağacı kurtarır.

Bir alüminyum kutunun özelliği, bir TV seti için 3 saat elektrik sağlar.

Plastik şişe üzerinde çalışmak bir şişe için 6 saat boyunca gerekli enerjiyi sağlayabilir.

Cam üretimi için kum üretimine göre% 40 daha az enerji kullanılmaktadır.

Bir ton cam özelliği ile yeni cam üretimi için gerekli olan enerjiden% 40 ve sudan% 50 tasarruf sağlar.

Plastik ve cam% 100 döngülüdür ve cam% 99'dur, bu da 5 kata kadar çalışabilir.

Özel bir malzemeden çelik üretiminde, yeni ürünlerin üretimi için gerekli olan enerjinin sadece dörtte biri kullanılır.

Denizlere ve okyanuslara atılan plastik torbalar nedeniyle her yıl 1 milyondan fazla deniz hayvanı öldürülüyor.

İnsanlar gezegenin tek sakinleri olmadıklarını bilirler, ancak genellikle doğanın kralları olduklarını düşünürler. Ancak hayvanlar ve bitkiler, bizim gibi Dünya'nın tam teşekküllü sakinleridir. Çevre konusundaki slogan dikkat çekebilir ve flora ve fauna çeşitliliğini korumak için mümkün olan her şeyi yapıp yapmadıklarını herkesin düşünmesini sağlayabilir.

Dünyamızı Temiz Tutalım Bugün, Yarın ve Her Gün .

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum