Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Doğayı sev ve koru!

14 Ekim 2021 - 14:52

Şehrin sakini olsanız bile doğa bizi her yerde kuşatır. Toprak ayaklarımızın altındadır, soluduğumuz hava, kuşların şarkı söylediği, dinlendiğimiz nehirler ve denizler: hepsi farklı parçalardan oluşan bir organizmadır. Bir parçanın diğeri olmadan varlığı ve işleyişi imkânsızdır, bu yüzden doğayı sevin ve koruyun! Doğayı korumak için herkes için zorunlu olması gereken basit kurallara uymak gerekir: ormandaki ağaçları kırmamak, kuşları, hayvanları öldürmemek, sadece eğlence olsun diye kelebek ve böceği avlamamak, nehirleri ve gölleri atın. Açık hava rekreasyonundan sonra, ondan pozitif bir yük aldıktan sonra, ona karşı dürüst ve karşılıklı olun, plastik şişeleri çıkarın, ormanda bırakmayın.

Günümüzde çevre krizi sorununu anlamak İnsanlar, nesli tükenmekte olan bitki ve hayvan türlerinin çevre hizmetlerinin koruması altında toplandığı parklar ve korunan alanların oluşturulması gibi bazı doğa koruma konularını ele almak için bir dizi eylemde bulunmaktadır. Modern insanın giderek daha fazla ekolojik bilinç kazandığını anlamak sevindirici. Görevlerinden biri çevreye verilen zararı en aza indirmektir. Birçok üretici "temiz" malzemelere geçmek için çabalıyor. Araçların içten yanmalı motorlardan yenilenmesi yıldan yıla sürekli gelişen çevre dostu santrallere taşınması konusu ele alınmaktadır. 

Gerçekten ne yapabiliriz? En basitinden başlayın: Bir ağaç dikin ve bir gün bu ince ağaçlar büyüyecek ve yeşil devlere dönüşecek. Ve bu yerde kocaman bir yeşil orman olacak. Bunun sadece bir rüya olduğunu mu söylüyorsun? Ama aynı zamanda hayallerimizi gerçekleştirmek için yaşıyoruz. Güzel olmasına izin ver! İyi haber şu ki, modern insan ekonomik veya kişisel kazanç için değil, çevre üzerindeki çevresel yükü azaltmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum