Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Doğa uyumdur...

10 Aralık 2021 - 15:27

Doğa intikam almaz, kendini korur. Kızgın ve üzgün. İnsanlığa olan tüm sevgisi, kurak bir yaz çölünde küçük bir göl gibi buharlaşmaya başladı. Kalbi ve ruhu ağrıyor. Doğa güçlüdür. Milyonlarca varlığın anasıdır. Doğa bize durmamızı söylemek istiyor. Bize sormak istiyor. Ama işler yolunda gitmediğinde, tehlikede olduğumuzda hepimizin yapacağı gibi, kendini savunmaya başlar. Bir düşünelim bütün bu depremler neden oluyor? Çünkü dünyanın kaynakları tükeniyor ve onların yerinde büyük boşluklar kalıyor. Tüm bu kasırga rüzgârlarının neden olduğunu düşünelim. Yolları ve binaları yıkıp yıkarak bize durma zamanının geldiğini gösteriyor. Tüm bu kuraklıklar, yüksek sıcaklıklar ve yangınlar neden oluyor bir düşünelim mi? Çünkü hala sıcak güneşi gölgeleyecek ağaç yok. Çünkü insan ihmali normalin ötesine geçer. Çünkü kimse bizden sonra hayat olması gerektiğini düşünmüyor.

Ve her şeyi keseriz ve yanarsak yakarız, atmosfere milyarlarca zararlı toz parçacığı göndeririz. Parçalanabilen ve parçalanamayan atıkları bulduğumuz her yere atıyoruz. Ve bizim için çok misafirperver olan topraklara batıyorlar. Bir düşünün, herkes dünya kadar çöp yutsaydı, ne kadar süre hayatta kalırdı? Tüm olası boş arazilerin bitip bitmediğini, hayatı betonla doldurduğunuzu bir düşünün? Geride ne bırakacağınızı düşünün - çorak arazi, çorak topraklar, kirli hava, bir atık okyanusu. Torunlarımız nefes alabilecek mi yoksa yüz maskeli zombiler gibi okula mı gidecekler bir düşünün… o zaman hala okul varsa. Canlı hayvan türlerini görme şansları olup olmayacağını bir düşünün. Bir düşünün... Bunu neden yapıyorsunuz?

İnsanın kendini yok etme konusunda inanılmaz bir yeteneği var. Doğada böyle bir hayvan daha yoktur. Hayvanlar bir tür olarak hayatta kalabilmek için doğal çevrelerini korurlar ve onunla uyum içinde yaşamaya çalışırlar. İnsan boynuzlarıyla ileri gider ve küstahça doğanın kendisi için çalışacağına karar verir. 21. yüzyılın eğitimli, zeki, kozmopolit insanı, doğaya galip geleceğini ve hayata hükmetme hakkını kazanacağını hayal eder. Tanrı'nın armağanları üzerinde güç sahibi olmak için acınası, gülünç, umutsuz bir girişim! Sadece maddi olmadığınızı anlamadınız mı?

Doğa uyumdur. Onu korumak ve onunla barış içinde yaşamak için çabalamalıyız. Toksinlerden, kimyasallardan, suni malzemelerden ve plastik poşetlerden kurtulmak, kendimizi temizlemek ve çevrenin temizliğini izlemeliyiz..

YORUMLAR

  • 0 Yorum