Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Çöp Konteyneri Temizliği – Sağlık

24 Mart 2022 - 17:45

Belediyenizde ve İşletmenizde ne tür çöp konteyneri olursa olsun, sonunda kirlenir ve kokarlar. Çöp kovalarını temizlemek özellikle yaz aylarında önemlidir, ancak her türlü atık zamanla çöp kutularına yapışacak ve çöp kutunuzu kirli tutacaktır. Dış mekânda çöp bidonlarının bulunması bile hoş olmayan kokulara ve haşerelere neden olabilir. Çoğu çöp Konteyneri bakteri veya küf üretmeye başlayacak ve bu da hastalık potansiyeline yol açacaktır. Soğuk algınlığı ve alerjilerden solunum yolu hastalıklarına ve cilt reaksiyonlarına kadar, onları doğru şekilde temizlemezseniz kirli kutuların sizi hasta etmesinin birçok yolu vardır. Çöp kovalarını acık alanda sokakta temizlemeye çalışmak ve bunu uygun olmayan
şekilde yapmak hassas çevremize zarar verebilir. Açık ortamda çöp konteyneri temizliğindeki suyu oluklara, kanalizasyona akıtarak doğrudan yüzdüğümüz ve balık tuttuğumuz plajlara, göllere ve nehirlere akar ve suya ciddi zarar verebilir. Tüm bu insanlar ve vahşi yaşam için bir tehdit. Cadde ve evinizin etrafında kirli çöp kutuları varsa, yıkanmadığı zaman kötü koku ve görüntü sağlar. Su kirliliği, uygunsuz atık su bertaraf çevreye ve insana ciddi derecede zarar verir.
Çöp konteynırları etkin bir şekilde temizliği yapılarak, koku oluşumu engellenmeli steril hale
getirilmelidir. Sterilizasyon sayesinde diğer bulaşıcı hastalık taşıma riski oluşturan larva ve sinek oluşumu da engellenecektir. Ayrıca Şehrin sokak ve caddelerinde çöp konteynırları temiz ve steril hale getirilirken şehirlerimiz de layık olduğu sağlıklı ve temiz bir çevreye kavuşacaktır. Salgının yavaşlamasının en etkili yollarından biri bu temizliği ve dezenfeksiyonu sağlayabilmekten geçmektedir. Bu araç sayesinde çöp konteynırları yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, virüs için yayılım alanı olabilecek konteynırlar sterilize hale getirilecektir. Bu araç sayesinde kapalı su sızdırmaz yıkama odası içerisinde çöp kovası bulunduğu yerde basınçlı su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılmaktadır.
Çöp Bidonlarınız Belediyelerce temizlenir, sterilize edilir, biyolojik olarak parçalanabilen temizlik ürünleri ve koku gidericiler kullanılarak koku giderilir, böylece çöp kutusu tamamen temizlenir ve kötü koku giderilir.
Kentleşme - sayıyı artırmanın sürekli bir sürecidir, şehirlerin rolü ve büyüklüğü. Bir asırdır dünya nüfusu neredeyse 4 kat arttı. Nüfus artışı önde gidiyor daha fazla kaynak tüketimine ve miktarı artırmaya neden oluyor. En ciddi çevre sorunları arasında ağaçlandırma eksikliği, kundakçılık, kirlilik hava, yasadışı çöplükler, yetersiz insanlarda çevre bilinci.
ÇEVRE KORUMA İÇİN ÖNLEM VE İŞLEMLER
Daha sorumlu ve medeni olmak.
• Doğal kaynakların makul kullanımı.
• Fosil enerji kaynaklarının değiştirilmesi yenilenebilir - güneş, rüzgar vb.
• Atık kutuları kullanın.
• Atıkları ayrı toplamak ve kullanmak için geri dönüşüm.

YORUMLAR

  • 0 Yorum