Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Balkanlardaki Türk varlığı

23 Şubat 2021 - 15:45

 
Balkanlarda ki Belediye’ler ve Türk Belediye Başkanları ile daha sıkı dayanışma içinde olmalı Türkiye’deki Belediyeler Rodop  dağları arasında Bulgaristan'ın Kırcaali iline bağlı Kirkovo Belediyesi  güneyinde Yunanistan sınırında yer almaktadır .Bölgenin önemli Tarihi yerleri bulunmaktadır.

Kirkovo Belediye Başkanı Sayın Şinasi SÜLEYMAN’I ziyaret.

Yedi Kızlar Camii, Kırcaali bölgesindeki Kirkovo Belediyesine bağlı Podkova köyünde bulunmakta ve Bulgaristan'ın en eski camilerinden biridir. Benzersizliği, yapımı için tek bir çivi kullanılmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Efsaneye göre, sevdikleri savaştan dönmeyen yedi kız tarafından bir gecede inşa edildi. Efsaneye göre 7 kız tarafından 1 gece için yapıldı, ardından kimse onları bir daha görmedi. Adı "Eddie Kizlar Jamisi" (Yedi Kızlar Camii).  Cami faaliyet halindedir ve kültür anıtı ilan edilmiştir. ulaşılabilir.

 Yedi Kızlar Camii

Değirmenler, Rodoplar'daki Shumnatitsa köyünde, Momchilgrad yakınlarında ve Yunanistan sınırına sadece 3 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bunlardan biri hala aktif ve köy halkı bu güne kadar kullanıyor. Taştan öğütülmüş unun çok daha lezzetli olduğu söyleniyor. Köyün merkezinde yer almaktadır. Diğer ikisi nehir boyunca - biri eski köprünün başında, diğeri ise Shumatitsa'nın yukarı mahallesinde. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum