Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

2022'de daha çevreci olabiliriz...

30 Aralık 2021 - 17:35

Ekoloji konusunun zaten bir klişe olduğunu ve sorunun küresel ölçekte çözülmesi gerektiğini biliyoruz, ancak hiçbir şey bugün değişimi kendi başımıza başlatmamıza ve çocuklarımıza iyi bir örnek oluşturmamıza engel değil.

Kahve fincanınızı geri dönüşüme göndermek için turuncu kova arayanlardansanız, bu fikirler işinize yarayabilir.

Konvansiyonel enerji santralleri çevreyi en büyük kirleticilerden biridir, bu nedenle ne kadar az elektrik kullanırsak gezegene o kadar az zarar verir ve aylık bütçemize katkı sağlarız. Sıradan ampullerin temel olarak enerji tasarruflu ampullerle değiştirilmesi, yüksek enerji tasarrufu sınıfına sahip buzdolabı, ocak ve çamaşır makinesi gibi büyük cihazlardan bahsetmeden elektrik tüketimini önemli ölçüde azaltacaktır.

Kışın ev ısıtması ve yazın soğutma, kaliteli pencereler ve iyi yalıtım ile en aza indirilebilecek büyük miktarda elektriği emer. İyi rehabilite edilmiş mülkler, sakinlerine konfor, düşük elektrik faturaları ve minimum çevre kirliliği sağlayarak sabit bir iç sıcaklık sağlar.

Plastik her yerdedir ve hepimizin bildiği gibi, parçalanması insan hayatından çok daha uzun sürer. Kağıt, cam ve metal de geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir. Bir veya iki ek çöp kutusunun maliyeti, geri dönüşümün faydalarıyla karşılaştırıldığında önemsizdir.

Şehirlerde biraz daha zor ama eğer bir evde yaşıyorsanız, ev atıklarınızı bir kompost yardımıyla geri dönüştürme ve böylece hanenizin attığı çöp miktarını en aza indirme fırsatınız var. Ayrıca bitmiş kompost, bahçenizdeki çiçek ve sebzelerin sağlıklı ve güçlü büyümesi için değerli maddeler sağlayacaktır.

Arabadan inin ve bir bisiklet, scooter veya diğer ulaşım araçlarını kullanın - en azından mahalle veya şehirdeki yakın mesafeler için. Çevreye ek olarak cüzdanınıza ve kalp sisteminize yardımcı olacaktır.

Dünyayı bir günde değiştirmeyeceksin, ama biliyorsun - her yolculuk küçük bir adımla başlar - bugün yap.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum