Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Son on gün

04 Mayıs 2023 - 09:25

Seçim yaklaştıkça adrenalin düzeyi artıyor. Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de önce Cumhur İttifakı, arkasından Millet İttifakı mitingleri yapıldı. Cumhur İttifakı mitingine yaklaşık iki yüz bin kişi katılırken, Millet İttifakı mitingine bir milyona yakın katılım oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Gündoğdu Meydanını dolduran halkın coşkusu Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmaya başlaması ile doruğa ulaştı.

Alanda bulunan yurttaşlara sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve son olarak da 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık bir milyon kişiye hitap hitap etti.
Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü işaret ederek: “Bir Kemal Cumhuriyeti kurdu birinci yüzyıl geldi. İkinci Kemal ile ikinci yüzyıl başlayacak” dedi.
Özellikle gençlere sandığa gitme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu: “Sizden tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın. İzmir’de 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçimdir. Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşmak, kavga değil barışmayı getirecek seçimdir. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Ben sandığa gittim ve otoriter yönetimi değiştirdim diyecek, çocuklarına anlatacaklar” diye konuştu.

Konuşmasında iklim değişikliği nedeniyle artan orman yangınlarına da değinen Kılıçdaroğlu: “16 uçağı var beyefendinin. Bu uçakları satıp yangın söndürme uçakları alacağız. Bu ampul çok yakıyor, kapatacağız” dedi.
Gündoğdu Mitingi zafere giden yolun anahtarı gibiydi. Görünen coşku artık iktidarda değişim zamanının geldiğinin en önemli göstergesi gibi oldu.
Bir süredir seçim çalışmalarını yakından takip ediyor, halk ile görüşüyor, halk nabzını tutmaya çalışıyorum. Her ne kadar tüm partilerin adayları ve yine tüm parti seçmenleri ile görüşsemde, asıl çalışma alanımız CHP adayları ve seçmenleri oldu.
Mart sonundan itibaren aday adaylığı sürecinin başlaması ile siyasiler seçmen ziyaretlerine başladı. Ramazan ayının bu döneme denk gelmesi iftar sofralarında siyasilerin boy göstermesi için uygun zemin oluşturdu. İşte, 21 yıllık iktidardan yorulan halk, olası iktidar sahibi olacak olan CHP’nin milletvekili adaylarını yanında gören halkın gözündeki ışık parlamaya başlamıştı.

CHP milletvekili listeleri kesinleştikten sonra adaylar daha ciddi çalışmalara başladı. Artık adaylar ilçe ilçe , mahalle mahalle gezmeye, halkla yakın temas kurmaya başladı. Bu çalışmaların bazılarına elimizden geldiğince katılmaya çalıştık. Özellikle CHP 1. Bölge  on ikinci sıra adayı  Fulya Alçay sanki birinci sıra adayı mış gibi tüm gün sahada harıl harıl çalışmasına şahit olduk. Bu çalışmalarda halkın gözündeki ışık değişim hareketinin başarılı olacağının en önemli göstergesiydi.
Şunun şurasında bahara On gün kaldı.


 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum