Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


On bin kişinin katıldığı töreni yüz kişi batırdı...

17 Ocak 2023 - 10:36

İzmir'İn  Bayraklı ilçesinde pazar günü CHP liderinin de katılım sağladığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 30 Ekim İzmir depreminde yıkılan Dilber Apartmanı’nın temel atma töreni vardi.
 Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, temel atma töreni için çok güzel ve kusursuz hazırlanmış . Ülkemize örnek olacak bir projenin temel atma törenine yakışır bir ev sahipliği yaptı.Fakat hiç hesap edemediği üzücü bir olayla karşı karşıya kaldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programının Bayraklı ayağında, Çiğli Belediyesi'ne bağlı ÇİBEL A.Ş.'de çalışan bazı işçiler eylem yaptı. İşçiler "İşçi açken, başkan tok yatamaz" diye slogan attı.
İşçiler seslerini duyurmak ve haklarını aramak için  gereken ne varsa yaptılar. Pankart açtılar,slogan attılar ama protesto eden işçiler tören için hazırlanan Bayraklı Belediyesi işçi  arkadaşlarının  emeğine tecavüz ettiklerini unuttular.. 
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve  Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal konuşmaları sırasında sürekli slogan atan grup bununla yetinmeyerek tören bitiminde, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun aracının önüne kesmeye kalkınca güvenlik güçleri ve korumalar ile işçiler arasında arbede yaşandı. 
İzmir'de depremde yıkılan konutları ve ülkemizde kooperatifleşme modeli ile yapılan ilk apartman olan Dilber Apartmanı temel atma törenini ne yazık ki gölgede bırakan bu olayla depremzedelerin, onların hakkını sonuna kadar savunan, sürekli yanlarında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye  Başkan Serdar Sandal’ın, alanı dolduran onbinlerin emekleri hiçe sayıldı. 

 Bayraklı depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz durmadan koşturan başta Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal olmak üzere, bu konuda desteğini eksik etmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, bu  organizasyona çalışan koşuşturan  tüm  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi personeline tebrikler. 
Ha bir konuda emniyet güçlerine o insanlar sahneye nasıl girdi kimse müdahele etmedi.Biz gazetecilerin bile zor girdigi o alana, ollara nasıl müsade edildi. Acaba sayın Cumhurbaşkanı gelseydi o'kadar rahat oraya kadar gelebilir miydi o işçiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum