Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


MAVİ GÖZLÜ BİR DEV...

20 Mayıs 2022 - 15:45

Bu hafta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramını kutladık. Ama yine o eski çocukluğumuzun bayramları gibi kutlayamadık ne yazık ki.

Yıl 1881 suyun öte yakasında bir yer. Sıcak bir ilkbahar günü. Mayısın ortaları güneş tüm görkemliliği ile yüzünü göstermeye başlamış. Derin bir sessizlik içerisindeki ortamı, yeni doğan bir bebeğin bağırması dağıtıyor. Sarı, sapsarı, gün gibi, güneş gibi aydınlık yüzlü bir bebek dünyaya geliyor. Bağırması ile ortalığı inleten, 20. yüzyıla damgasını vuracağı işaretini veren, gökyüzünün tüm maviliklerini gözlerinde taşıyan bebeğin, bizim bugünlere gelmemizi sağlayacak, “MAVİ GÖZLÜ BİR DEV” olacağını kim bilebilirdi!..

Mustafa olarak doğdu. Büyüdü MUSTAFA KEMAL oldu.
 
Başkomutan olarak, şanlı ordumuzun başında yedi düvele karşı savaştı, GAZİ MUSTAFA KEMAL oldu.

Bağımsızlık savaşını kazanarak 99 yıllık Cumhuriyetimizi kurdu. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK oldu.            
 
 Yıl 2022 dile kolay aradan 141 yıl geçmiş. Bu yıl, bizlerin bugüne gelmesini, bu günleri görmemizi sağlayanların başında gelen, Laik, Demokratik ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz “Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜMÜZÜN” Doğumunun 141. Yılı

 Bundan tam 41 yıl önce, 1981 yılında Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜMÜZÜN Doğumunun 100. yılını kutlamıştık. Bir yıl boyunca süren görkemli etkinlikler, açılışlar, konferanslar, seminerler, paneller, sergiler, yarışmalar, spor karşılaşmaları yaparak, Atatürk'ümüzün 100. yaşını en iyi biçimde, tüm halkımızla birlikte içtenlikle kutlamıştık.

Ayrıca UNESCO tarafından 1981 yılının  “ATATÜRK YILI” olduğu duyurulmuş ve tüm ülkelerdeki elçiliklerimizde görkemli kutlamalar yapılmıştır.    
                      
Mayıs ayındayız 19 Mayıs geldi geçti. Bırakın Atatürk'ümüzün Doğum gününü anmayı, gençlerimizin yaptıkları spor etkinlikleri ve statlardaki kutlamalar kaldırıldı.
Danıştay yürütmeyi durdurdu. Değişen bir şey olmadı. Hukukun üstünlüğü hiçe sayıldı. Statlardaki kutlamaların Ankara dışında yapılmasına izin verilmedi. Ülkemizin cumhurbaşkanı anıtkabir'deki törene yine katılmadı Yetmedi çelenk koyma töreni kaldırıldı. Sadece ilgili kurum Gençlik ve Spor İl Müdürünün Çelenk koymasına izin verildi.
Üzülme ''MAVİ GÖZLÜ DEV '' sen rahat uyu bizler oldukça bu vatan emin ellerde.
Herkese iyi hafta sonları.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum