Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


DAHA İYİSİ CAN SAĞLIĞI

18 Mart 2022 - 16:07

Bir yıl önceyi anımsıyorum…
Yine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ‘iki yıllık hizmet dönemini anlattığı toplantıda…
Bu kadar ilginin hiçbir belediye başkanına gösterilmediğini anlatmaya çalışmıştım.
Bu yıl Başkan Batur’un davetinde yine bulundum.
Geçen yıldan dersimi aldım toplantıyı erkenden gittim.
Abartısız söylüyorum:
Genç yaşına rağmen ‘duayen başkan’ olarak adını İzmir tarihine yazdıran Abdül Batur’u usta gazetecilerde şöyle tanımlıyordu:
‘Çizgisi sabit, yapmacık değil, esnek gevşek hiç değil, kişiliği sabit, net, dürüst, yürekli, dili ile içi bir…’
Soruyorum:
Bu kadar özelliği olan, daha doğrusu konuşulan, anlatılan kaç belediye başkanımız var?
Bu yıl Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un davetinde yine rekor katılım vardı…
Belirttiğim gibi erken gitmeme rağmen, koskocaman Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde yer yoktu…
Sevilmek bu kadar olur…
Ölçü bir noktada davete katılımla oluyor…
                
 ŞAPKA ÇIKARILIR
 
Seçim zamanını ve CHP’den Başkan adayı olan Abdül Batur’un güçlü rakiplerini farklı bir şekilde mağlup ettiği günleri ve de seçim bildirgesini anımsadım…
Herkes gibi ben de ‘Bu programın yarısını başarabilse helal olsun’ diyenlerdendim…
Ama elimde o günün notları ile bugünü karşılaştırıyorum, verdiği sözlerin yüzde 80’inin fazlasını gerçekleştirmiş…
Buna sadece şapka çıkarılır…
Acaba kaç belediye başkanı pandemi dönemi bir yandan, iki yıl önce yaşadığımız deprem , kara muhalefet diğer yandan, ekonomik sıkıntı en yüksekteyken, enflasyon canavarı almış başını yükselirken yani bin bir sorun varken bir yandan onlarca ihtiyaç sahibini ele düşmana bırakmayıp, programının yüzde 80’ini yerine getirmek, her babayiğit başkanın harcı olmasa gerek.
Başkan Batur bakın ne diyor?
‘Konak’ta tüm renklerimizle, inançlarımızla, kol kola yürüyen kocaman bir aileyiz. Bizim gayemiz, Konak’ta yaşamı kolaylaştıran, halka dokunan güzel işlerle daha çok kalbe dokunmak ve yüzlerdeki gülümsemeleri çoğaltmak.
Çünkü biliyoruz ki; güzel işler kalbe değer.
Gururla söylüyorum ki, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen Konak Belediyesi öz kaynaklarıyla yatırım yapan, mali yapısı güçlü bir belediye oldu.
Tüm ekiplerimizle 7 gün 24 saat Konak için çalışmaya devam edeceğiz. Üç yılda yaptıklarımızın, daha fazlasını yapacak ve başarımızı artıracağız. Konak'a olan tutkumuz ve bitmeyen enerjimiz ile hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz…’
 
  ÖNCE İNSAN’ DEDİ.
 
Özetle;
20 yıl Narlıdere Belediye Başkanlığı'nın ardından Konak'a değer katmak için kolları sıvayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görev süresinin 3. yılında İzmir'in kalbinde yaptığı çalışmaları düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı.
Açık ve net şekilde şunu ifade edebilirim ki; Başkan Batur'un belediye başkanlığındaki  Konak'ta ki değişimi hızlı şekilde hissettirdi.
İzmir'in en deneyimli başkanına emanet edilen Konak'ta, ne kadar doğru bir adım atıldığı apaçık ortada.
 
 EMİN ADIMLARLA
 
Başkan Batur, 3 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirdiği hizmetlerle Konak için koyduğu hedeflere emin adımlarla ilerliyor.
Bu yolculuğunda genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla, 7'den 70'e herkesin ağabeyi, kardeşi, evladı olarak sahada Konaklılarla gecesini, gündüzüne katıyor.
Başkan Batur'un en büyük projelerinden olan ve kendi ifadesiyle Konak'ta göreve gelmesinin en önemli sebeplerinden birisi kentsel dönüşüm.
Bunun içinde önüne çıkan tüm engellemelere rağmen yoluna kararlılıkla yürüyor.
 
Gültepe ve Beştepeler bölgesi için milad olacak kentsel dönüşüm projesi için itirazlara rağmen yılmadan rotasına devam ediyor.
Pandemiye ve tüm olumsuzluklara rağmen verdiği sözlerin yüzde 80'ini yerine getiren Batur, geriye kalan sürede hiç şüphe yok ki diğer sözlerini de tamamlayarak 2024 seçimlerine imzasını atacak.
 
İLK GÜNKÜ GİBİ
 
‘Güzel işler, kalbe değer’ diyerek gerçekleştirdiği çalışmalarla çoktan Konaklıların kalbine giren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye'ye örnek olacak hizmetleriyle belediyecilikteki bilgi ve birikimini Narlıdereden sonra Konak'ta konuşturmaya devam ediyor.
Yolun açık olsun başkan engelleri ustalıkla birer birer aşıyorsun.
Herkese iyi hafta sonları....

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum