Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Aç kapa, aç kapa

17 Nisan 2021 - 11:15

Ünlü bir firmanın reklamı gibi eğitim-öğretim sezonunu geçiriyoruz. Aç kapa, aç kapa. Eğitim bir ülkenin en önem vermesi gereken sektörüdür. 

Bir yıldan bu yana süren online eğitimin oluşturduğu kayıp nesiller var. Bunlardan biri de benim oğlum, Fen lisesi 11. sınıf öğrencisi ve halini görüyorum  çok üzülüyorum. Bütün çocuklarda şu an hep çok para kazanma hayalı ve yurtdışına nasıl giderim fikri var.

Bizlerin bu yaşlarda hiç düşünmediğimiz şeyler.

Biz bu kayıp nesillerin acısını, sıkıntısını çok uzun vadede çekeceğiz. 

Coronavirus ile mücadelede alınan kararları ele alalım. Bir gece yarısı velilere gelen mesajla okulları açıyoruz, başka bir gece yarısı gelen mesajla kapıyoruz. Bir de bunu pazartesi akşamı yapıyoruz. Alınan kararlar niye pazartesi alınıyor. Cuma akşamı alınamaz mı?  

Herkes ona göre hazırlığını yapsın. Ne hazırlığı diyenlere en basitinden şu örneği verebiliriz. Düne kadar okula giden çocuğunun ertesi sabah gidemeyeceğini öğrenen çalışan anne-baba geceden sabaha ne tedbir alabilir. Bakacak kimsesi yoksa kime bırakabilir. 

Ufacık çocukları evde tek başına bırakmam ne mümkün. 

AVM ler açık, şehirler arası seyahat serbest, spor müsabakaları devam ediyor,fabrikalar da yüzlerce insanlar işinde gücünde.

 Şunu belirtmeliyim ki; okullar bu saydığımız yerlerden daha güvensiz yerler değil. Aksine daha da güvenli yerler. Bazı ülkeler tam kapanma yaparken okullarını kapatmadılar. Bu yaz döneminde turizm lobisinin baskılarına aldırmadan virüsü yenmiş şekilde eğitim yapmalıyız. Telafi programlarını yüz yüze olmak kaydıyla devreye sokmalıyız. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Şunun da anlaşılmamasını umuyorum. 

  AVM, vb. işyerlerine karşı değilim. Ancak eğitimi daha ön planda tutan yaklaşımlara ve uygulamalara muhtacız.  

 Aç kapa, aç kapa ile bu işi çözemezsiniz. Ha sizin istediğiniz gibi cahil, sarıklı toplum yetiştireceğiz derseniz  o zaman ne ala.

Herkese iyi hafta sonları. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum