Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

KENDİMİZİ ÇÖPE Mİ GÖMECEĞİZ?

15 Haziran 2022 - 11:51

Genel olarak, evet. Modern teknolojiler, otomasyonlar ve modernizasyonlar faydalıdır ve modern insana yardım eder, ancak kaçınılmaz olarak zararlı unsurları da beraberinde getirir. Bu nedir?!
Cevap her yerde bulunabilir. Doğayı koruyun, o da bizi koruyacaktır. Onu hayvan ahırına çevirme, çünkü bizim hayvan olduğumuz ortaya çıkacak !!!
Toplumun gelişimi büyük bir hızla ilerliyor. Son zamanlarda her şey o kadar belirsiz oluyor ki buna nasıl izin verdiğimizi şaşırıyoruz. Günlük hayatın koşuşturmasıyla birlikte alışkanlıklarımız, normlarımız ve kısıtlamalarımız da değişiyor. Bütün bunlar nereye gidiyor? Çevremizdeki dünyanın değişmesi ve büyük ölçüde bizim hatamız yüzünden bu kadar ölümcül mü? Tüm bu soruların cevabı basit. Evet, ölümcüldür ve kaçınılmazdır.
40 yıl öncesine kadar toplumu heyecanlandıran konular kamusal, kültürel ve siyasi hayatın çeşitli konularını içeriyorsa, bugün kendimize soracak kadar ileri gidiyoruz:
"Kendimizi çöpe mi gömeceğiz?"
ve "Çocuklarımızın eğlenmesi için doğa olacak mı" Ekonomik kriz, Rusya - Ukrayna savaşı gibi sorunlar karşısında kirliliğe bu kadar detaylı bakmak önemsiz görünebilir. Tam da sorunun bu ihmali yüzünden, şu anki duruma geldiğimizde, çöplüklerin bahçelerimizin çitlerine ulaşıp ulaşmayacağını merak ediyoruz. Yeterli bilgi eksikliği, nüfusun çoğunluğunun bilgisizliğinin ve dolayısıyla çevre korumaya olan ilginin azalmasının nedenidir. Bu tamamen vicdan meselesi.
Gerçek şu ki, kirlilik küresel boyutlara ulaştı ve gezegendeki tüm canlıları etkiliyor. Sebepler çoktur ve herkes tarafından iyi bilinir, ancak gerçeği tartışmak anlamsızdır. Cevap sorunun önünde - zaten çöpe gömüldük ve atıklar büyük miktarlarda birikmeye devam ediyor. Toplumun acil sorunla başa çıkıp çıkamayacağını sadece zaman gösterecek. O zamana kadar "Kendimizi çöpe mi gömeceğiz?"
sorusunun yanıtı kalıyor. Evet, zaten dalmış durumdayız ama neden buna izin verdik?
Çünkü toplum, hayatın gerçek değerini ve önceliklerini unuttu. Doğayı unuttu ve evinden, onu bir neslin yaşamaya mahkûm olduğu bir çöplüğe dönüştürdü.
Yanında çöp kutusu olduğu halde sokakta yürüyen ve çöplerini yere atan birini görmek çok çirkin.
Sadece kendimizi değil, aynı zamanda genç nesli de engelleyen atıklarla kendimizi dağlarla çevreliyoruz. Etrafta dolaşmak ve etrafınızda çöp olması sadece rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıksızdır. Parçalanan ve çürüyen atıklar hastalıkları ve hatta salgınları yayar. Bu nedenle, bunun hakkında düşünelim ve Dünya ile farklı davranmaya başlayalım, çünkü o hala bizim annemizdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum