Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Covid ile değişen hayatımız

18 Aralık 2020 - 13:37

Son birkaç ayda öğrendiğimiz bir şey varsa, o da temizliğe yaklaşımın sonsuza dek olmasa da uzun vadede değiştiğidir. Alışverişe gitmek, bir restoranda yemek veya bir etkinliğe katılmak, herkesin sağlığımızı etkileyebilecek mikroplardan temiz ve güvenli olup olmadığına karar vermesini sağlayacaktır. 

Ve bu faktörler hepimizi günlük olarak kişisel olarak etkilerken, işletmeler de ziyaretçilerinin güvende ve rahat olmalarını sağlamak için temizlik protokollerini yanıtlıyor ve değiştiriyor.

Uygun protokoller ve düzenlemeler hakkındaki bilgiler düzenli olarak değişir, bu da şu anda tüm yanıtlara sahip olmadığımız ve yakın gelecekte olmayabileceği anlamına gelir. Önemli olan, işletmelerin esnek kalması ve güvenliği sağlamak için uyum sağlamasıdır.

İşte Covid-19 ışığında temizlik değişikliğini görmemizin üç yolu:

Daha Görünür Temizlik: Temizlik her zaman önemli olmuştur, ancak geçmişte fark edilmemiş olabilir. Ancak temizlik herkesin zihninde ön plana çıkarken, görmek inanmaktır. Tüketiciler artık ekip üyelerinin arabaları sildiklerini, müşteriler arasındaki kayıtları temizlediklerini ve gerekli işleri tamamlarken kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olmak için yüksek temas yüzeylerini düzenli olarak dezenfekte ettiklerini görmeyi bekliyorlar ve alışmaya başladılar. Ek olarak, işletmeler daha sık temizlik yaptıkça zemin temizliği bile daha görünür hale geldi.

Temizliğe Harcanan Zaman ve Paranın Artması: İşletmelerin yeniden açılmaya başlamasıyla birlikte işgücü maliyetlerinin% 50, ekipman, araç ve gereçlerin% 100-200 artacağını tahmin ediyor. Birçok mağaza ve restoran, ek temizlik protokollerine izin vermek için saatlerini kısalttı; bu, daha fazla temizlik personeli, temizlik ekipmanı, güvenlik ekipmanı veya daha fazla temizlik çözümü anlamına gelebilir. Ayrıca, kamusal alanlarda daha kritik bir gözle, dezenfeksiyon için uygun bekleme süresine izin verilmesi, kapsamlı temizlik için harcanan zamanı da artırır.

Yeni Temizlik Yenilikleri: Yalnızca birkaç ay içinde, dünya genelinde yeni temizlik teknolojilerinin ortaya çıktığını gördük ve robotik temizlik makinesi kullanımında bir artış gördük. İşletmeler temizlik programlarının yeni gerçeklerini planlarken, ekiplerinin daha verimli ve daha güvenli bir şekilde temizlik yapmasına yardımcı olan teknolojiler dikkate alınması gereken önemli bir nokta olacaktır. Tamamlayıcı veya entegre işlevsellik yoluyla makinelerimizin sterilizasyon ve dezenfeksiyon etkinliğini artıran tüm olası yöntem ve ekipman türlerini değerlendiriyoruz ve Belediyelerimize en son teknolojik çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte araçlarını geliştiriyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum