Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Çöp Konteyneri, Bakteriler ve İnsan Sağlığı

25 Kasım 2022 - 14:08

Her gün torbalar dolusu kağıt havlu, çürümüş yiyecek, paket servis kapları ve daha fazlasını çöp kutularımıza atıyoruz. Kısa sürede çöp tenekesinin kendisi bizim çöplerimizle temas eder ve çok kirlenebilir; mikropları, bakterileri ve o korkunç kokuyu açıkta bırakmak. Bu, birkaç nedenden dolayı bir sorundur ve bunu düzeltmenin tek yolu, çöp kutularınızı düzenli olarak temizlemektir.
Kokuyu Ortadan Kaldırın - Çöp kutularımıza attığımız tüm çürüyen yiyecekler, tek kullanımlık çocuk bezleri ve diğer kötü kokulu öğelerle, çöpü her çıkardığımızda burnumuzu tıkama dürtüsünü bastırmamız şaşırtıcı değil. Atıklar, özellikle sıvılar, bir çöp torbasındaki en küçük yırtıklardan bile sızabilir ve çöp kutusunun gözeneklerine sızabilir. Bu, çöpünüzün boşken bile kokmasına neden olabilir. Çöp kutunuzu düzenli olarak temizlemek bu kokudan kurtulabilir.
Mikropları Ortadan Kaldırın – Eski yiyecekleri ve kullanılmış çocuk bezlerini atmak, çöp tenekenize Salmonella, Listeria ve E-Coli gibi mikroplar ve hastalıklar bulaştırabilir. Çöp kutularınızı sterilize etmek bu mikropları öldürecek ve sizi ve ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olacaktır.
Kurtçuklardan Kurtulun – Sineklerin çöpünüze nasıl çekildiğini hiç fark ettiniz mi? Sinekler kokulara çekilir ve yumurtalarını "nemli, organik malzemeye" bırakır. Başınızın etrafında vızıldayan sinekler rahatsız edici olabilirken, çöplerinizin arasında sürünen kurtçuklar (yavru sinekler) bulmak daha da kötüdür. Çöp kutularınızı kokusuz tutmak, sineklerin onları bulmasını önleyecektir.
Vahşi Hayvanları Dışarıda Tutun – Hayvanlar genellikle çöp kutularında bulunan yiyeceklere ilgi duyar. Kemirgenler, vahşi köpekler veya kediler ve hatta kuşlar genellikle çöp kutularını karıştırırken bulunabilir. Kokular ve geçmiş çöp torbalarının kalıntıları onları cezbeder. Bunlar düzenli olarak temizlenirse dikkatlerini çekecek bir şey olmaz.
Çöp Kutularının Güzel Görünmesini Sağlayın – Çöp kutularınız güzel ve temiz göründüğünde, çöpü dışarı çıkarmak o kadar da angarya değildir. Yanlışlıkla kıyafetlerinize bulaşma veya istenmeyen kokular veya yaratıklarla karşılaşma konusunda endişelenmenize gerek yok.
Belediyelerden Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte hizmetini vatandaşlar olarak talep etmek hakkımızdır. Bu araç sayesinde çöp konteynırları yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, virüs için yayılım alanı olabilecek konteynırlar sterilize hale getirilecektir. Ayrıca koku oluşumunu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilerek diğer bulaşıcı hastalıkların da önüne geçilecektir. Bu araç sayesinde bulunduğu yerde yıkama aracının içine alınan çöp konteynırı basınçlı ve sıcak su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılacaktır. Şehrin sokak ve caddelerinde çöp konteynırı, temiz ve steril hale getirilecektir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum