Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

ÇOCUKLAR  DÖNÜŞÜM

13 Mart 2024 - 16:56


ÇOCUKLARA ÇEVREYE ÖZEN GÖSTERMEYİ ÖĞRETMEK BÜYÜMENİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR
Onlara saygı, empati, sabır, sorumluluk gibi beceriler kazandırır ve eylemlerinin sonuçlarını gösterir. Aynı zamanda onlara sürdürülebilirlik ve dünyayı gelecek nesillere nasıl bırakmak istediğimiz konusunda değerli dersler de veriyor. Çocuklara nasıl geri dönüşüm yapılacağını göstermek, daha temiz ve parlak bir gelecek için bayrağı onlara vermek gibidir.
Plastiği, şişeleri ve kağıtları geri dönüşüm kutularına atmak, geri dönüştürülebilir malzemeleri ayırmaktan daha fazlasıdır. Gençlere israfı nasıl önleyebileceklerini göstererek tasarruf etmeyi öğretir. Teneke kutuları ve şişeleri geri dönüştürerek, evde geri dönüşümün bağış toplama faydalarını öğreniyorlar ve geri dönüştürülebilir malzemeleri almanın grupların finansmanına yardımcı olduğunu keşfediyorlar. Bu nedenle paranın değerini öğrenmek yaşam boyu sürecek bir beceridir ve en iyi gençken öğrenilir.
ÇOCUKLAR AYRICA GERİ DÖNÜŞÜM YOLUYLA ENERJİ VE KAYNAK TASARRUFU YAPMAYI DA ÖĞRENİYOR
Çöplerinizi sıraladığınızda neyi, ne kadarını yeniden kullanabileceğinizi görebilirsiniz. Yeni nesnelerin, mücevherlerin, boya kaplarının ve daha fazlasının icat edilmesinde geri dönüşüm uygulanabilir. Böylece çocuklar, gazeteleri geri dönüştürdüklerinde kağıdın gazeteye, şişelerin de başka şişelere dönüşeceğini anlıyorlar. Gençler kullandıkları şeylerin başka faydalı şeylere dönüşebileceğini bildiklerinde, bu onları geri dönüşüm konusunda daha iyi teşvik edebilir. Kim doğanın döngüsünün bir parçası olmak istemez ki?
Gençleri toprağa çöp atmanın tehlikeleri konusunda eğitmek, ekosisteme ve dünyanın ne kadar değerli olduğuna dair bir anlayış geliştirmenin mükemmel bir yoludur. Onlarla deniz ve toprak kirliliğinin tehlikeleri hakkında konuşmak onlara geri dönüşümün önemini gösterecektir. Sadece plastik su şişeleri üretmek için her yıl yaklaşık 1,6 milyon varil petrol kullanıyoruz! Ve plastiğin çöplükte ayrışması en az 400 yıl sürüyor.
Çocuklar evde geri dönüşümü öğrendikten sonra bu haberi yayabilir ve insanların okulda, spor kulüplerinde ve arkadaşlarıyla geri dönüştürülebilir maddeleri ayırmasını sağlayabilirler. Sürdürülebilir bir gelecek bugün ne yaptığımıza bağlıdır ve iyi alışkanlıklar onların ikinci doğası haline gelebilir.
ÇOCUKLARI AKTİF OLARAK DAHİL EDİN
Onlara geri dönüşüm görevleri verin.
Yeniden kullanılabilir alışveriş poşetlerinin taşınmasından sorumlu olmalarına izin verin.
Geri dönüştürülebilir maddeleri ayırmalarına izin verin.
Her atık kategorisi için çöp kutularını farklı renklere boyamalarını isteyin.
Birlikte kompost oluşturun ve bunu sürdürmelerine izin verin.
Eski kıyafetlerini ve oyuncaklarını bağışlasınlar.
Onları geri dönüştürülmüş malzemeleri denemeye ve icat etmeye teşvik edin.
Onlara yaşa uygun geri dönüşüm kitapları bulun.



SON OLARAK, ÖRNEK OLARAK ÖĞRENMEK YARATICILIĞI GELİŞTİRMENİN HARİKA BİR YOLUDUR
Ebeveynler ve öğretmenler çocuklara iyi alışkanlıklar gösterdiğinde, onları anlar ve taklit ederler. Gençlere çevreye duyarlı olmanın ve geri dönüşümün önemini kendi başlarına göstermek, sürdürülebilir bir geleceğin ve dünyamıza karşı sağlıklı tutuma sahip çocuklar yaratmanın anahtarıdır.

Çocukların geri dönüşüm yoluyla öğrendikleri beceriler, yaşanacak daha sürdürülebilir bir dünya yaratacaktır.

İŞLERİN NASIL YÜRÜDÜĞÜNÜ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR VE DEĞERLİ EKOSİSTEMİMİZİ DAHA İYİ ANLAYACAKLAR.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum