Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

22 Nisan Dünya Günü...

22 Nisan 2022 - 13:51

22 Nisan’da, bu yıl “Gezegenimize yatırım yapıyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek olan Dünya Günü’nü kutluyoruz. Başta vatandaşlar ve dernekler olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, gezegenimizi etkileyen sorunları değerlendirmek için bir araya geliyor. Dünya Günü ilk olarak 22 Nisan 1970’de gezegenin doğal kaynaklarına olan ihtiyacı vurgulamak için kutlandı.
Her yıl Dünya Günü’nde birçok sorun var: iklim değişikliği, ekosistemlerin yok edilmesi, su ve toprak kirliliği, nesli tükenmekte olan hayvan ve bitki türleri, yenilenemeyen kaynakların tükenmesi. Her yıl Dünya Günü farklı bir sloganla kutlanır. Bu yıl 22 Nisan 2022’de “Gezegenimize yatırım yapıyoruz”
başlığı altında gerçekleştirilecek. Sadece Dünya Günü’nde değil, yılın geri kalanında günlük hayatımızda da yaşadığımız yerleri ağaçlandırarak ve çevre düzenlemesini yaparak çevrenin restorasyonunu sağlayabiliriz. Odak noktası çevresel ve sosyal politika, sürdürülebilir kalkınma, yeşiller ekosistemleri eski haline getirip koruyabilen teknolojiler ve yenilikçi düşünce dünya çapında insan sağlığı ve yaşamı. Değişime adaptasyona vurgu yapılır iklim değişikliği ve sorunun nasıl çözüleceği. Harekete geçme zamanı geldi, çünkü Dünya'nın restorasyonu sadece herkese değil herkese bağlı. Çünkü doğayı önemsiyoruz ve hepimiz bu çevrede yaşıyoruz. Her birimiz sağlıklı bir gezegene ihtiyacı var. Sağlıklı bir gezegen bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Sağlığımızı, ailemizi ve ailemizi korumak ve korumak için kararlı eylemin zamanı geldi. Demek... Birlikte Gezegenimize Yatırım yapmalıyız. Küresel temizlik gerekiyor. Toplum için bireysel eylem söz konusu olduğunda, en iyilerden biri İnsanların gezegeni etkileme yolları halkı bilinçlendirmektir. Kirlilik sorunu kontrolden çıkıyor ve çevremiz bundan muzdarip. Mikro plastikler yiyeceklere ve soluduğumuz havaya bile nüfuz eder. Tek kullanımlık plastik ürünlerden kaçının ve mümkünse satın alın cam veya kağıt ambalajlarda ürünler. Cam ambalajın kullanımı kolaydır ve kağıt çok daha çevre dostu bir malzemedir. Etiketleri her zaman okuyun! Çevre dostu, toksik olmayan temizleyiciler kullanın .

YORUMLAR

  • 0 Yorum