Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Germencik'in Dermanı...

08 Aralık 2020 - 09:19

Aydın'ın Germencik ilçesinin Eczacı belediye başkanı Fuat Öndeş 31 Mart seçimlerinde yaklaşık % 58 oyla millet ittifakı adayı olarak CHP ilçe belediye başkanı seçildi.

 Belediyelerin;  park, yol, altyapı, çevre düzenlemesi gibi aslî görevlerinin yanı sıra bulunduğu ilçede yaşayan yurttaşların sosyal gereksinimlerini karşılaması konusunda da önemli bir görevi vardır.

Belediyeler, bugünlerde geçim sıkıntısında olan  yurttaşlarına, esnaflara sosyal yardım ve benzeri mekanizmalarla yardım eli uzatır. İlçenin dezavantajlı gruplarının insan onuruna uygun yaşaması için gerekli girişimlerde bulunur. Giysi bankası, aşevi, halk ekmek,  sosyal market gibi uygulamalar bu çerçevede olan bazı sosyal hizmetlerdir.

Kovid – 19 salgını  günlerinde sosyal belediyeciliğin güzel bir uygulamasına Germencik'te şahit olduk. Eczacı başkan Öndeş'in , Kovid – 19 salgını döneminde paket servisi yapan  restoran ve büfeler' ın tanıtımını belediyenin ve kendi sosyal medya hesaplarından yayınlaması,zor durumda olan işyerlerine bir nebze olsa da nefes aldırması ve onlara destek olması...

Kovid – 19 nedeni ile  sağlık bakanlığınca  ilçede 65 yaş ve üzeri yalnız yaşayan veya yardıma ihtiyacı olan yurttaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönüllü personel ve ekibiyle 7 gün 24 saat hizmetleri.

  Pandeminin birinci evresinde ise evlerinden çıkamayan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşların doğum günlerinde yanında oldu. Onları hatırlayıp adreslerine doğum günü pastası yollaması  yurttaşları onure etti.   

Son olarak da Aralık ayında yapılan meclis toplantısında çok önemli bir kararın altına imza attı. Eczacı başkan  Öndeş , Kovid – 19 salgını döneminde işyerlerinden ücretsiz izne ayrılan yurdaşların bir aylık elektrik ve su faturasının belediyece ödenmesine ilişkin önerisi, belediye meclisince kabul edildi.

Başkan Öndeş, ücretsiz izne çıkarılan yurttaşlara destek için 50 bin TL'lik bütçe ayırdıklarını belirterek, sosyal belediyeciliğin önemini vurguladı.  

Germencik belediyesi'nin bu adımının Kovid - 19 salgın döneminde ekonomik güçlükle karşılaşan yurttaşların derdine bir nebze olsun derman olacağını düşünüyorum. İlçe belediyelerinin kısıtlı mali bütçeleriyle vatandaşa hizmet götürme anlayışı içinde olduğunu düşünürsek,  belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşa destek için yapılanlar sosyal yardımlar övgüye değerdir. Çünkü yurttaşların siyasi görüşü ne olursa olsun sağcısı, solcusu hiç farketmez yaşanan ekonomik sıkıntılar ortaktır. Bu zor günlerde ekonomik rahatlamaya yönelik atılan her türlü adımın da iyi niyetli olduğunu belirtmek isterim.

İşte bu yüzden sağlık sektörün içinde olan Eczacı başkan Fuat ÖNDEŞ neşteri yerinde vurup ilçenin dertlerine derman oluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum