Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


ÇEŞME'NİN EKREM ABİSİ

07 Aralık 2020 - 09:23

Yerel yönetimlerin yol, altyapı, çevre düzenlemesi gibi aslî görevlerinin yanı sıra bulunduğu yörede yaşayan yurttaşların sosyal gereksinimlerini karşılaması konusunda da önemli bir işlevi vardır.
Belediyeler, bugünlerde geçimini idame ettirmekte zorlanan yurttaşlara ,esnafa sosyal yardım ve benzeri mekanizmalarla yardım eli uzatır. Toplumun dezavantajlı gruplarının insan onuruna uygun yaşaması için gerekli girişimlerde bulunur. Aşevi, halk ekmek, giysi bankası, sosyal market gibi uygulamalar bu çerçevede değerlendirilebilir.

Son günlerde sosyal belediyeciliğin güzel bir uygulamasına Çeşme'de tanık olduk. Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın , Kovid – 19 salgını döneminde paket servisi yapan market ve restoranların tanıtımını belediye'nin ve kendi sosyal medya hesaplarından yayınlaması,zor durumda olan işyerlerine bir nebze olsa da nefes aldırması ve onlara destek olması.

Kovid – 19 nedeni ile  sağlık bakanlığınca izolasyonda olan Çeşmeli yurttaşların evlerine sabah ve akşam yemeği ihtiyaçlarına karşılıyor olması.

Yine ilçede 65 yaş ve üzeri yalnız yaşayan veya yardıma ihtiyacı olan yurttaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönüllü personel ve ekibiyle 7 gün 24 saat hizmetleri.

Çeşme Belediyesi'nin bu adımının salgın döneminde ekonomik güçlükle karşılaşan yurttaşların derdine bir nebze olsun derman olacağını düşünüyorum. İlçe belediyelerinin kısıtlı mali olanaklarla vatandaşa hizmet götürme anlayışı içinde olduğunu düşünürsek, asli belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşa destek için yapılanlar takdire şayandır. Çünkü insanların siyasi görüşü ne olursa olsun yaşanan ekonomik sıkıntılar ortaktır. Ekonomik rahatlamaya yönelik atılan her türlü adımın da iyi niyetli olduğunu vurgulamak isterim.

Pandeminin birinci evresinde ise evlerinden çıkamayan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yurttaşların doğum günlerinde yanında oldu. Onları hatırlayıp adreslerine doğum günü pastası yolladı.
 
Salgın döneminde işyeri kapanan, ücretsiz izne çıkarılan yurttaşların temel gereksinimlerinin karşılanması konusunda gerek genel yönetim gerekse de yerel yönetimler ellerini taşın altına koymaya devam etmelidir.

İşte Çeşme'nin bizim Eko dan sonra şimdi de, Çeşme'nin Ekrem abisi.

Sağlıklı, güzel günlere.Herkese iyi haftalar olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum