Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur...

21 Ocak 2022 - 16:38

Geçtiğimiz aralık ayında dolar, 19 liraya kadar dayandı. Dolardaki yükselme gerekçe gösterilip A’dan Z’ye kadar her şeye zam yapıldı. Bu durum karşısında vatandaşın alım gücü iyice azaldı.

Hazine garantili dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesinin açıklanmasının ardından dolar, sert düşüş yaşadı. 11 liraya kadar geriledi bayram havası oluştu halaylar çekildi peki şu an .

Dolar fiyatında kısa sürede yaşanan değişiklik, piyasaya tam anlamıyla yansımadı. Beklenti vardı, ama o da uzun sürmedi. Şimdilerde ise dolar 13.50 lira bandında geziniyor.

İktidar mensupları sürekli fiyatlar düşecek diyorlar ama malesef enerji ve petrol fiyatları düşmeden fiyatların düşmesi söz konusu bile değil. Çünkü bütün her şey enerji ve petrol ile oluyor . Benzin olmuş 14.25 Mazot olmuş 14.50 arabalar yerinden bile kalkmıyor. Artık mahalle aralarında park edecek yer bile bulunamıyor gündüzleri dahi.

Kimse demiyor ki dolar aralık başı 8 liraydı petrol 7 liraydı şimdi neden petrol dolardan fazla diye. Ben hep 50 tl yakıt alıyorum diyen vatandaşlar acaba şimdi kaç paralık alıyorlar. Çünkü artık 50 TL’lık yakıt 3.5 litre kadar yapar oda benzin istasyonunda evine anca gider.


Asgari ücrete ise oransal anlamda ciddi zam yapıldı, vergiler kaldırıldı. 4 bin 250 lira oldu. Henüz asgari ücretli zamlı maaşını almadı. Ama zamların ardı arkası maalesef kesilmedi. Yeni yılla birlikte elektriğe ve doğalgaza zam geldi, akaryakıt fiyatları ise artmaya devam ediyor. Daha nelere zam geldiğini bilmek veya takip etmek artık çok kolay değil.

Gördüğümüz kadarıyla bugün alırsan kardasın, yarın alırsan zarardasın dönemi devam ediyor.

Salgın, tüm ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Halen daha iktidar olan AK parti ise, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefini sürdürüyor.

Henüz kuruluşunun 100’üncü yılını doldurmayan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, hedefine ulaşması için kaç yıl daha iktidarda kalması gerektiği ise merak ediliyor.

Yıllar önce rahmetli Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in de "Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur" sözlerini de akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Herkese iyi hafta sonları..
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum