Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Biz hala deprem kaç diye tartışıyoruz...

03 Kasım 2020 - 11:31

Yöneticilik farklı bir beceri, farklı bir duruş gerektirir. Yönetici olaylar karşısında soğukkanlı düşünüp soğukkanlı karar verir ve kararlarını süratle uygulamaya geçirir. Bunun için de bilgi, Allah vergisi yetenek ve elbette ki tecrübe gerekir.

Merkez üssünün İzmir Seferihisar açıklarında olduğu ifade edilen 6,6 büyüklüğündeki denilen,depremi tam ortasında özkanlarda yaşayan biri olarak bence 7 olan deprem sonrası bazı yöneticilerimiz tepkisiz kalırken bazıları bildiğimiz klasik lafları tekrarladılar.

“Yaralar sarılacak, vatandaşımızın yanındayız…”

 Bu deprem sonrası verdiği tepki nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i çok takdir ettim. Hiç paniklemeden hemen sorun çözücü kararlar alıp  uygulamaya geçti. Tunç başkan bu deprem karşısında gösterdiği metanet ve gerçekleştirdiği uygulamalarla bir belediye başkanı olmanın da ötesinde bir toplum önderi olduğunu göstermiştir. Bu ilde yaşayan bir hemşerisi olarak hem gurur hem de güven duydum.

Deprem anından hemen sonra sarsıntının çok şiddetli hissedildiği Özkanlar, Manavkuyu, Osmangazi, Adalet mahallesinde korkudan evlerine giremeyen yurttaşlarımıza sıcak çorba dağıtımı ne kadar güzel  ve yerinde bir davranıştı. Sadece boş mideleri değil, endişe içindeki yürekleri de ısıttı.

Bayraklı ve Bornova Belediye Başkanlarını da  kutluyorum. O sıkıntılı saatlerde hemşerilerini yalnız bırakmadı. Yanlarında oldu.  Büyükşehir Belediye Başkanıyla  da iletişim ve işbirliği içinde kaldı. Bana göre güzel bir yöneticilik örneği verdi.

“Bir battaniye,  bir şişe su ve bir tas çorbadan ne olacak” demeyiniz. O anda depremi yaşayan biri olarak o yardımlar belki de birer hazine değerinde mutluluk ve güven verdi. 

Deprem öyle televizyonlarda göründüğü gibi değil yerinde yaşayan biri olarak bunu gördüm. Kurulan çadır kentleri bir görmenizi isterim.

Dün akşam Özkanlar 75. yıl parkında mürdüm cafe de kurulan yardım yerinde yaşlı bir teyze oğlum utanıyorum ordan bana bir tane maske alırmısın dedi,nasıl duygulandım anlatamam.Bir paket maske aldım götürdüm yaşlı teyzeye içinden bir tane aldı paketi bana geri iade etti.

İşte burası İzmir, İzmirli.

1868 yılından bu yana bu ülkenin deprem ölçüm Enstitüsü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'dir. Kandilli’nin ölçümü 6.9 dur.

Ama maalesef biz hala depremin 6.6 mı 6.9 mu 7 mi diye tartışıyoruz . Bence kesin 7, ama ne farkeder . 100 tane can gitti 1000'e yakın yaralı, yüzlerce evsiz insan.

 Biz hala deprem kaç diye tartışıyoruz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum