Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


Bitirdiler..

11 Mart 2022 - 17:54

Adam olan adama, lâfı bir kere anlatırsın anlar. Güzel ülkemiz bitti. Bitirdiler...
Artık hiçbir şeyin ne tadı ne de tuzu kaldı. Yaşamak bile anlamsızlaştı...
Herşey Covit 19 ile Başladı! Anneler, babalar, çocuklarına, torunlar, dede ve ninelerine sarılamaz duruma geldi. Herkes herkesten uzaklaştı. Maneviyat bitti..Kardeşlik bitti... Arkadaşlık bitti... Samimiyet bitti... Beşerî ilişkiler bitti...
Anlatıyoruz, anlatıyoruz ama kime anlatıyoruz? Öyle kafalar var ki nato mermer nato kafa... Sonra hayat pahalılığı başladı. Bunu yaşanılan salgın hastalığın etkilerine bağladılar. Dünyada kriz var dediler.
İnsanlar, özellikle esnaflar, çiftçiler,çalışan kesim, herkes, alınan yanlış tedbirler sayesinde işsiz parasız,  kirasını ödeyemez, evine ekmek götüremez duruma getirildi. Dedik ya  adam olan adama, lafı bir kere anlatırsın. Olmayana, bir kaç kere. Dinlemeyene, yüz kere.. Umursamayana, bin kere. Adam olmaya niyeti olmayana, ömür boyu anlat, olmaz. Yine olmaz. Adam olmaya niyeti olmayana ADAMLIK NASİP OLMAZ..
Savaş, korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Haydi bağışıklık kazandık, hayat pahallılığı filan derken, Coronayı unuttuk acık alanda maskeler kalktı ama sayın sağlık bakanı dün açık alanda açıklama yapıyor ağzında maske. Bu ne lahana bu ne perhis.
 Bu sefer savaş patladı. Çok umut bağladığımız turizm başlamadan bitti malesef . Zaten hayat pahallılığı belimizi bükmüştü ki savaşın etkisiyle gelen zamlar, herkesi, herkesimi tuş etti..
Mazot, benzin, elektrik, doğalgaz, ayçiçek yağı derken gıda maddeleri de aldı başını gidiyor. Hepimiz az ya da çok bu yaşanılanlardan ve artan fiyatlardan yaralıyız.
Üretiçi çiftçi köylü tarlasına gidemiyor, tam şimdi tarlaya sürme ekme zamanı ama maalesef çiftçi kara kara düşünüyor mazot olmuş 23 tl traktörün deposuna doldurup ekip biçmiyor.
 Az kelimesi tedbiren söylendi. Yaşamak kontrollü yaralar almaktır. Bir çok yarayı da kendimiz açarız üstelik. Sonra da hayatın acımasızlığından söz ederiz. Oysa hayat tamamı ile bizim eylemlerimiz, seçimlerimiz ve sonuçları ile alakalıdır. İşte 20 yıldır milletçe sonuçlarını yaşıyoruz. Daha ne kadar ısrar edeceksiniz?
Birde ekranlar karşısına çıkıp vatandaşlara biraz daha sabır deniliyor artık vatandaşın sabredecek dayanacak gücü kalmadı.Güzel ülkemiz bitti, bitirdiler!
Her şeyin bir,
KADER'i
KADAR'ı
TAKDİR'i vardır. Artık bunun YETER’i de var YETER!!!
Herkese iyi hafta sonları.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum