Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN...

19 Ocak 2022 - 10:06

Yerel seçimlerinin üzerinden 2,5 yılı aşkın bir süre geçti. 31 Mart’ yerel seçimlerinde birçok büyükşehir de AKP’nin kaybetmesi ile hareketlenen Türkiye gündemi, İstanbul seçiminin yenilenme süreciyle genel seçimleri andıran bir tempoya dönüştü.

 YARIDAN FAZLASI

Türkiye nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasını yönetmeye başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerin ardındaki performansı gözlerden kaçmadı.
Özellikle İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na büyük sorumluluk ve beklenti yüklenmesi neticesinde biraz gecikmeli başarı olsa da Türkiye kamuoyu tarafından eleştirilmedi de değil…
Ekrem İmamoğlu’nun yenilenen İstanbul seçiminin ardından zamana ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine mevcut büyükşehir belediye başkanlarından Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Zeydan Karalar, Vahap Seçer, Muhittin Böcek ve Özlem Çerçioğlu, ‘seçilme ve hizmet süresi’ bakımından Takdir ve teşekküre daha açık bir konumda oldular.

  TEK TEK ELE ALIRSAK

Büyükşehirlerin hizmetleri, performansları ve medyaya yansıyan çalışmalarını hepimiz izledik bu büyükşehirlerden en başarılı performansı ve şu an adı millet ittifakı adayı olarak anılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gösterdiğini gözlemleniyor.
Az polemik, çok hizmet anlayışıyla mücadele veren Tunç Soyer çok kısa süre içerisinde büyük işler başardı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e göreve gelirken  ''Arka Sıradakiler ve Başka Bir Tarım Mümkün'' söylemleri ile yola çıktı.
Ve bu söylemlerinden ''Başka Bir Tarım Mümkün'' sloganı bütün CHP'li belediyeler tarafından örnek alındı.

 TÜRKİYE’NİN SLOGANI

İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer'in iklim krizinin yanı sıra yoksullukla mücadele etmek, aynı zamanda yerel tohumlarla üretimi yeniden canlandırarak köylüyü kalkındırmak için başlattığı ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ projesi meyvelerini vermeyi sürdürüyor.
Başkan Soyer 2022 yılı sonuna kadar yaklaşık 10 bin üretici ile sözleşmeli üretim anlaşması yapılmış olacağına daha önce belirtmişti. Tarım tekelleri daha da büyüsün; yabancı şirketler borç batağı altında ezilen köylümüze, çiftçimize daha da fazla ithal tohum, daha çok ithal ilaç, ithal yem ve hayvan satsın diye topraklarımızın kuraklaşmasına ve halkımızın yoksul olmaması için mücadele ediyor.
İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer, kırsal kesimde üreticinin yerel tohum ekerek toprağıyla barışmasını sağlıyor.
Tüm bunlar olurken ‘meyve veren ağaç taşlanır’ misali onlarca çamura, iftiraya maruz kalıyor.

 TAKDİRLERİN ÜZERİNDE

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise Tasarruf hamlesi Aydın merkez ve 17 İlçesinde Alt ve Üst Yapı Çalışmaları, yine Aydın’ın tamamına yaydığı sosyal belediyeciliğin gerekleri olan hizmet projeleriyle herkesin desteğini, takdirini kazandı.
Bir çok yandaş medyada açık oturum programlarında da CHP'li belediye başkanlarının ismi millet ittifakı Cumhurbaşkanı Adaylığı konusunda geçmeye başladı, eee ne diyelim Türkiye'nin en başarılı büyükşehir belediye başkanları arasında Tunç Soyer başkanımızın da olması gururda vermiyor değil hanii!...
Bir dahaki yazımda ''Arka Sıradakiler''...

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum