Artun Sucuoğlu

Artun Sucuoğlu


BABA VE KIZI...

24 Kasım 2020 - 09:23

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Size gerçek bir hikaye anlatmak istiyorum.. Tek hayali öğretmen olmak olan, Tekirdağlı NEŞE ALTEN ÖĞRETMENİN HİKAYESİ... Daha 22 yaşındaydı,Eğitim fakültesinden yeni mezun olmuş ve aynı yıl Diyarbakır'ın, Bismil ilçesi, Çavuşlu Köyü İlkokuluna ataması yapılmıştı.Ailesi onu göndermek istemiyordu, Ama Neşe öğretmen ısrar etti ve "BAYRAĞIMIN DALGALANDIĞI HER YERE GİDERİM" dedi. Ailesi vazgeçiremeyeceğini anlayınca babası onunla beraber yola çıktı. Okul harabe, sıralar kırık dökük, duvarlar yıllardır boyanmamıştı.Neşe öğretmen Köy muhtarını ve köyün ileri gelenlerini topladı, yardım istedi, Baktı ki yanaşmıyorlar, Masrafları ben maaşımdan karşılayacam, siz sadece bana duvarcı, boyacı, camcı, marangozcu ustalar bulun" dedi. 10 gün gece gündüz çalıştı ve okulu açtı. Masraflar 3 maaşına mal olacaktı.Tarih 26 Ekim 1993'ü gösteriyordu, Öğretmenliğinin 25. günüydü, Daha 22 yaşındaydı, Akşam eve gelmiş, yorgundu. Babasına sofrayı hazıladı, Sofrada sadece yoğurt, ekmek ve sivri biber vardı. Aniden kapı çaldı. Babası, kim o der ve dışarıdan "Açın, köydeniz. Neşe Öğretmene bir şey soracağız der." Kapı açılır ve karşılarında silahlı teröristler. İçlerinden Türkçe konuşan biri babasına sertçe bir tokat atar ve "Baskıcı T.C.'nin hiç bir öğretmenini Kürdistana sokmayız" der.Babası ayağa kalkar araya girer, "Beni öldürün kızımın bir suçu yok o daha çok genç der", Arkadaki teröristlerden biri silahını çeker Neşe öğretmenin yanında babasını oracıkta öldürür.Teröristler Neşe Alten öğretmeni saçlarından sürükleyerek köyün içinden çıkışına kadar sürükleye sürükleye götürürler. Neşe öğretmenin feryadına yardım çığlığına hiç kimse gelmez. Sol göğsüne 5, sağ göğsüne 5 mermi sıkıp orada ŞEHİT EDERLER...İlçe Jandarma Komutanı olayı Duyar duymaz olay yerine hareket eder. Olay yerine ulaştığında gördüğü manzara dayanılacak gibi değildir. Olayı anlatırken; “Masadaki ekmek ve yoğurtla, piknik tüpünün üstündeki kızartılmamış bibere takıldım. Öylece duruyorlardı. Akşam yemeklerini bile yiyememişlerdi. İçim acıdı. Ben bile gözyaşlarıma hâkim olamadım. Bunca olay gördüm, bundan etkilendiğim kadar hiç birinden etkilenmedim” diyecekti...Neşe Alten öğretmen saçlarından tutulup sürüklenerek götürülüp şehit edildiğinde daha 22 yaşındaydı ve 25 günlük öğretmendi. Baba kızın cenazesi Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne getirilir ve yan yana defnedildiler. Geride gözü yaşlı bir aile, Yarım kalan hayaller. Allah onlara rahmet etsin....

‘’ Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır ’’ demiş Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk.

İşte bu yüzden başımızın tacısınız…Geleceğin aydınlık çocuklarımızı yetiştiren siz Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Kutluyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum