Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


'Hedefimiz Türkiye'nin ve dünya'nın önemli bir kentini yaratmak!'

23 Temmuz 2020 - 13:59

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ın sosyal, kültürel ve görsel açıdan yaşanılır bir kent haline gelmesi hedefiyle 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığı görevine aday oldu. Yapılan seçimlerde Milas Halkının takdiri ve ilgisi ile Belediye Başkanlığı görevine seçildi.
31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yani geçen yıl yine Cumhuriyet Halk Patisi’nden yeniden aday olarak halkın ‘devam’ diye destek vermesiyle başkanlığının üçüncü dönemine başladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ‘Sürem boyunca hazırladığım ve uygulamaya koyduğum projelerle ilçenin kaderini değiştirmeyi hedefledim. 

Görev yaptığım süre içinde ilçemizin köklü ve kronik sorunlarına el atmaya çalıştım. 

İmar, altyapı, restorasyon, yeşil alan, organize sanayi, Akgedik barajından içme suyu alınması, spor kompleksi, kültür merkezi fuarı, uluslararası festival, çarşı ve Pazar yeri düzenlemesi gibi sorunları ele aldım.
Uygulamaya giren ve halen proje aşaması tamamlanmış çalışmalarla kentte önemli bir değişim ve dönüşüme imza attık,

Hedefimiz Türkiye’nin ve dünya’nın önemli bir kentini yaratmaktır. Yalnızca ilçe merkezi değil, belde ve köylerde de güzel çalışmalar yapmaktır.’ diyor.

*- Büyük gelir kaybına uğradı

Ancak;

Milas Belediyesi, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile 2014 yılında büyükşehir ilçe belediyesi statüsü kazandı.
Bu yasayla belediye tarafından yürütülmekte olan; su, kanalizasyon, itfaiye, otogar, otopark, mezbaha hizmetleri Muğla Büyükşehir Belediyesine geçti.

Sonuç ne mi oldu?

Yine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ağzından dinleyelim:

‘Bu gelir getirici hizmetlerin büyükşehir belediyesine geçmesinden dolayı, gelirlerimizde ciddi azalma oldu.
Ayrıca, 6360 sayılı Kanun’dan önce 13 mahallemiz mevcut iken, Kanun’dan sonra mahalle sayısı 132 çıkarak, hizmet götüreceğimiz coğrafi ve beşeri alan da genişlemiş olup, vergi tahsil ettiğimiz bazı mahallelerimiz vergi muafiyetine uğradı. 

Hizmet götüreceğimiz mahalle sayısının artması, yaşanan gelir kayıplarından dolayı bütçe dengeleri bakımından ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. 

Tüm bu olumsuz şartlara rağmen birlik ve dayanışma içerisinde halkımıza hizmet etme gayreti içerisindeyiz. 

*- ‘Alt yapımızı kendi imkânlarımızla tamamladık!’

Daha önceki yıllarda başlanan, 2014 yılı içerisinde ihale edilen, 6360 sayılı Kanun kapsamında da Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilen alt yapı çalışmalarını tamamlandı.

Her ne kadar alt yapı çalışmaları MUSKİ’ye devredilse de bütün üst yapı çalışmaları belediyemiz tarafından yapıldı.

Ayrıca kırsal mahallerimizde yoğun olarak altyapı ve üstyapı çalışmaları yapılmaktadır.  

Böylece Şehirleşme noktasında önemli mesafeler alınmıştır. 

Yağmur suyu ve kanalizasyonu ayrı hatlardan taşıyan büyük alt yapı çalışmaları tamamlandığında, modern bir kentin olmazsa olmazı altyapı sorunu çok büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. 

*- Birçok kentte yok!

Ayrıca, içerisinde basketbol ve voleybol sahaları, kapalı yüzme havuzu, konferans salonu, fitness ve spa merkezi bulunan modern kapalı spor tesisi ihalesi Belediyemiz tarafından yapılarak, tamamlanmış, 2017 yılında geçici kabulü tamamlandıktan sonra hizmete girmiştir. 

Spor salonu tamamlayıp İlçemize kazandırdığımızda, amatör spor kulüpleri ve spor yapmak isteyen vatandaşlarımız sportif faaliyetlerini rahatça yapmaları sağlanmıştır. 

132 mahalleye etkin, adil ve programlı hizmet götürme noktasında önemli aşamalar kaydedilmiştir. 

*- ‘Üzerimize düşeni yapıyoruz!’

Belediyemiz sosyal belediyecilik anlamında üzerine düşeni yapmaya çalışmaktadır. 
Bu bağlamda, dar gelirli, yardıma muhtaç ailelere yardımlar yapılarak, gerekli destek sağlanmaktadır. 
Yapılan çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerden de geri kalınmamış, İlçemizin ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımı çalışmalarına devam edilmektedir.
Önümüzdeki süreçte de uygulamaya geçirmeyi hedeflediğimiz; alt yapı, üst yapı, tanıtım, kültürel, sportif, iktisadi, restorasyon ve peyzaj çalışmaları ile çağdaş bir kent yaratma yolunda çok önemli aşamalar kat etmiş olacağız.  
İlçemize hizmet yolunda, uzlaşma anlayışı ile bizlere yardımca olan, hizmetlerimizde bizlere katkı sağlayan meclis üyelerimize, emeğini esirgemeden çalışan belediyemiz personeline, desteklerinden dolayı tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına en içten duygularımla teşekkür ederim.’

*-  Hukuk fakültesi mezunu

Şimdi geleneğime uyarak, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı yine kendi ağzından tanıtmaya çalışayım:
‘1967 yılanda Milas’ın Karaca hisar Köyü’nde dünyaya geldim. 
İlkokulu Karaca Hisar İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğrenimimi Milas Lisesi’nde tamamladım. 
1988 yılanda Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum.
1989–2009 yılları arasında Milas’ta Serbest Avukatlık yaptım. 
Evli ve iki çocuk babasıyım. 

*- Siyasete CHP’de başladı

1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milas Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttüm.
2007 yılının Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongresinde aday olarak ilçe Başkanı seçildim. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi’nin Kurucu Başkanlığı yaptım. 6 yıl Muğla Barosu Milas İlçe Temsilciliği ile bu süreçte Milas Tüketici Hakları Hakem Heyeti’nde iki dönem görev aldım
1998–2004 yılları arasında üç dönem Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundum.’
Bir insan herhalde bu kadar faal olabilir..
İnsana hizmet odaklı olabilir..
Kentine kazandırdıklarıyla övünebilir..
Bu arada bir düşüncemi de belirteyim:
Eğer Muhammet Tokat AKP’ye üye olsaydı, şu anda ya bir yerde Genel Müdür ya da önemli bir devlet teşkilatının başında kesinlikle olurdu.
Bunları da ‘isim falına’ bakarak söylüyorum, yani İmam Hatip Mezunu olmaması da önünü kapatmazdı.
Bilmem anlatabildim mi?
Çünkü ülkemizde son yıllarda ‘isim falı’ da, ‘kahve falı’ gibi öne çıkmış durumda...
 Peki Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Milas arasında ne gibi bir ortak çalışma var...
Bunu da anlatalım:

*- 81 Milyon liralık yatırımın tanıtımı yapıldı
 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Ören Mahallesine yapılacak olan 81 milyon liralık alt yapı yatırımının tanıtımı Ören halkına yapıldı.  
Mülkiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesine ait olacak atıksu arıtma tesisi 2054 yılına göre planlandı.
Gökova Körfezinin turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesine atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon şebeke hattı yapılıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi-2’ kapsamında İller Bankası desteği Dünya Bankası kredisiyle Ören’de yapılması planlanan projenin maliyetinin 10 Milyon 500 bin Avro (81 Milyon TL) olduğu, en geç 2021 yılı içinde ihale edileceği ve projenin 24 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası tarafından görevlendirilen firma tarafından Ören halkına yatırımla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
Toplantıya Ören halkı yoğun katılım gösterdi.

*- Muğla’nın en büyük yatırımı

Milas Ören’in 2054 yılana kadar olan büyüme ve gelişme ihtiyaçlarına göre belirlenen proje sahibi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ‘Kanalizasyon Şebeke Projemiz, atık suyun oluştuğu noktadan başlayarak parsel bacaları, parsel bağlantıları, tali ve ana toplayıcı şebeke hatları ve terfi hatlarından oluşmaktadır. 
Birinci kademe olarak 53.000 metre şebeke hattı, 9.500 metre parsel bağlantısı, 12.000 metre terfi hattı olmak üzere toplam 74.500 metre hat ve 7 adet atık su pompa istasyonu (Terfi Merkezi) yapılacaktır. 
Söz konusu alanda yağmur suları ve atık suların birbirine karışmayacağı, ayrık sistemin kullanılması uygun görülerek projelendirilmiştir. 
Proje nüfusu toplam 25.000 kişi ve toplam evsel debi 136.00lt/sn olarak hesaplanmıştır. 
Kanalizasyon tesislerinde SN8 Rijitliğinde HDPE koruge borular kullanılacaktır. Hat ve terfi istasyonları yapım maliyeti 6.000.000 Avro(46.000.000 TL)’dur” denildi.

*- Başkan Gürün: Örenimiz beklediği alt yapıya kavuşuyor

Bodrum ve Fethiye’den sonra Milas Ören’de de büyük bir alt yapı yatırımının startını vereceklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ‘Tüm projeler tamamlandığında, Ören Mahallemizin atıksulardan kaynaklanan çevresel kirliliği kalıcı olarak giderilecek.
Sürdürülebilir bir çevre ve temiz bir deniz, halkımızın kullanımında olacaktır. 
Projenin ilk etabı, Ören merkezi kapsayacak. İkinci etabı ise çevredeki siteleri içine alacak. 
Arıtma tesisi ise çevre siteleri de kapsayacak şekilde planlandı. Milas’ımızın güzeller güzeli mahallesi Ören’e ihtiyacı olan alt yapı yatırımını başlatıyoruz. 
Dünya Bankası’ndan sağladığımız kredi ile Bodrum, Fethiye’de büyük alt yapı yatırımlarını başlatmıştık. 
Projelerin onay süreci ve diğer işlemlerin tamamlanmasıyla Ören’imizde modern bir alt yapıya kavuşacak. 
Önem ve aciliyet sırasına göre tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu bir kentte yaşaması için yatırımlarımız devam edecek.’ dedi.

*- Güllük'e yeni plaj
 
Milas Belediyesi Güllük mahallesine yeni halk plajı kazandırdı. 
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına ait olan ve uzun yıllardır atıl olarak duran arazi önündeki plaj düzenlenerek halkın kullanımına açıldı.
Yaz sezonu öncesinde sahil şeridinde kalan mahalleleri ele alarak düzenleme ve yenileme çalışmaları başlatan Milas Belediyesi  eski TPAO kamp alanını  halk plajına dönüştürdüğü çalışmayı tamladı. Alanda hummalı bir çalışma gerçekleştiren Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri genel temizliğin ardından, sahil düzenlenerek vatandaşların kullanımına sundu.

*- Yoğunluğu azaltmak için

Yaşanan korona virüs salgını nedeniyle Etibank, top sahası ve ptt kampı plajlarında yaşanan yoğunluğu azaltmak ve vatandaşların sağlığını koruma adına yeni plajı düzenleyip kullanıma açtıklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ;
‘Yaz sezonu öncesi çalışmalarımızı sahil mahallelerimizde yoğunlaştırdık. Bir çok bölgede mevcut plajların bakımının yapılmasının yanı sıra yeni plaj alanlarını da düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu plajlardan birini de Güllük’te düzenledik.Arkadaşlarımız yeni halk plajında çalışmalarını tamamladı.plajımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun’ dedi.

*- Kaçak binalar yıkılıyor
 
Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin kaçak yapıyla mücadelesi sürüyor.
Kaçak ve İmara aykırı olarak yapıldığı tespit edilen Kıyıkışlacık mahallesinde 1, Gürçamlar mahallesinde ise 4 bina yıkıldı.

İmara aykırı olduğu tespit edilen yapılara yönelik denetimlerini sıklaştıran Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, planlı bir yapılaşma için çalışmalarını sürdürüyor. 
Kaçak yapılaşmaya göz yummayan Yapı Kontrol birimi ekipleri tespit ettikleri kaçak yapıları mühürleyip gerekli işlemleri başlatıyor. 
Ekipler ayrıca yıkım kararı bulunan kaçak yapılarında yıkımını gerçekleştiriyor. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapı kayıt belgeleri iptal edilen Kıyıkışlacıkta 1  Gürçamlarda 4 adet binanın yıkım işlemi  Milas Belediyesine ait iş makineleri ile  gerçekleştirildi.
Kaçak ve İmara aykırı yapılaşmaya göz yummayacaklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; yapı kontrol biri tarafından tespit edilen diğer yapıların da yıkım işlemlerinin kısa sürede gerçekleşeceğini söyledi.

*-  Çalışmalar her alanda yapılıyor

Milas Belediyesi bir yandan korona virüs ile mücadelesini sürdürürken , bir yandan da mahalleler de çalışmalarını yürütüyor.
16 Mart’ta uygulanmaya başlayan korona virüs tedbirleri kapsamında ilçenin dört bir yanında ilaçlama, maske dağıtımı, ve tüm alanların dezenfektanında amansız bir çalışma yürüten Milas Belediyesi, diğer çalışmalarını da aksatmadan devam ettiriyor.
Yaz sezonunun başlaması ve 1 Haziran itibariyle yeni normalleşmeye geçilmesinin ardından ilçe genelinde çalışmalarına ağırlık veren Milas Belediyesi Fen İşleri, Çevre Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri, ot biçme, çevre temizliği,parke döşeme,taş duvar örme, yeni çocuk parkları gibi bir çok çalışmayı bir arada yürütüyor.

*- Selin arkasından...

Fen işleri Müdürlüğü tarafından Güllük mahallesinde, yeni parke döşeme işi ve yağmurla yıkılan taş duvarlar tamir edilirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de manastır caddesi üzerindeki alanı yeşillendirip yeni çocuk oyun parkı kurdu.
Fen İşleri Müdürlüğü ayrıca geçtiğimiz günlerde Kultak mahallesinde yaşanan aşırı yağış sonrası bozulan yolların tamiratını da sürdürüyor.

*- Yabani otlar 

Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise çalışmalarına Selimiye mahallesinde ağırlık verdi.
Selimiye de tüm cadde ve sokaklarda yabani ot biçme işinin yanı sıra ilaçlama ve dezenfektan çalışmaları da sürdürülüyor.

*- Birinden diğerine...

Çalışmaların belli bir plan çerçevesinde sürdüğünü belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; Ekiplerimiz belirlenen mahallelerdeki çalışmalarını tamamlayıp hemen diğer mahallelere giderek oranın eksiklerini gideriyor dedi.
Ülkemizde ve Dünyada yaşanan pandemi nedeniyle ertelediğimiz bazı hizmetlere yeniden başlıyoruz diyen Başkan Tokat; ‘Maliyetler ve metrajlarımızı belirledik. İhtiyaç duyulan bölgelerimizde asfalt kaplama işi için yakında ihalemizi yapıyoruz, aynı zamanda kilit parke taşı alım ve döşeme ihalemizi de yakında yapacağız.Merkez ve kırsal mahallelerimizde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek’ dedi.

*-  Kafeterya fiyatları belirlendi
 
Milas Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci birleşim toplantısı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. 2019 yılı mali yılı kesin hesap komisyon raporu ile Ören ve Güllük’te yer alan belediyeye ait kafeteryalardaki ücretlerin yeniden belirlenmesi maddeleri görüşüldü.
Rapora göre Milas Belediyesi 2019 yılı içerisinde 6 milyon iç borç anapara ödemesi yaparken, yine aynı dönem içerisinde 12 milyon borçlanma gerçekleştirdi.
2019 yılı net bütçe ödeneğinin 156 milyon 243 bin, bütçe giderinin ise 117 milyon 356 bin lira olduğu ifade edildi.
Ören ve Güllük’te yer alan Milas Belediyesi’ne ait kafeteryalardaki yiyecek ve içeceklerin ücretlerin yeniden belirlenmesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonunun hazırlamış olduğu rapor yine komisyon başkanı Yazar tarafından okundu.
Kafelerde küçük çay 2 lira, büyük çay 4 lira, Türk kahvesi 3,5 lira, neskafe 4 lira, 0,5’lik su 1,25, tost ve gözleme ise 10 lira olarak belirlendi. Komisyonun çalışması meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. 
Yeni fiyatlar meclis tarafından oy birliğiyle kabul gördü.

*- Resim ve karikatür kursu başlıyor
 
Milas Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından  düzenlenen ,yaz dönemi  ücretsiz karikatür ve resim kursları 28 Temmuz’da başlıyor.
Hacı Aliağa Konağı’nda saat 16:00’de başlayacak kursta kursiyerlere Mehmet Nergiz tarafından eğitim verilecek. İlk ve Orta okullar düzeyinde açılacak kurs her Salı saat 16:00’de başlayacak. 35 kişinin baş vurduğu kursa kayıtlar devam ediyor.
Gelen talep yoğunluğuna göre kurs günleri arttırılabilinecek.
Öğrencilerin açılan kurslara her zaman ilgi gösterdiğini belirten Milas Belediye  Başkanı Muhammet Tokat; ‘Resim ve karikatür alanlarında çocuklarımız için kurslar başlattık. İsteyen herkesin katılım sağlayabilmesi için kurslarımızı ücretsiz yaptık. Milas Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel hizmetlere önem veriyoruz. Kurslarımızdan yararlanmak isteyenleri bekliyoruz’ dedi

*- Yeni bir dernek kuruluyor
 
Milas’ın tarihi ve turistik mahallesi Bafa’da yeni bir dernek kuruluyor.
Bafa gölü ve Kapıkırı (Herakleia) gibi önemli değerleri barındıran Bafa mahallesin de kurulacak dernek bölgeyi güzelleştirmek,korumak ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kurulacak.
Bafa mahallesinde ikamet eden ve yaşadıkları bölgeyi çok sevdiklerini belirten  dernek kurucu üyeleri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek dernek hakkında bilgi aktardı.
İlk olarak Bafa’da uzun yıllar hizmet veren bir süredir de kapalı olan Halk Kütüphanesinin tekrar açılmasını sağlamak istediklerini belirten dernek kurucuları, Bafa tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak yeri. Bölge doğa yürüyüşü açısından da doğa severleri kendine çekiyor.
Kurulacak dernek sayesinde Bafa’mızı güzelleştirmek, geliştirmek,korumak ve tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz’ dedi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; ‘Bafa ve Kapıkırı bölgesi için önümüzdeki günlerde güzel çalışmalarımız olacak. Öncelikle Kapıkırı sahilde Belediyemize ait olan Kafeyi ve etrafını düzenleyerek hizmete açmayı planlıyoruz. Kurulacak dernek ile Belediyemiz daha başka projeler geliştirip hayata geçirebilir’ dedi

*- Kazı başkanından Tokat'a ziyaret
 
İasos kazı başkanı Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Baldıran, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti.
İasos Kazı Başkanı Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Baldıran,  Milas Belediye Başkan vekili Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek, İasos antik kentinde yürütülen arkeolojik kazılar hakkında bilgi aktardı. 
Ziyarette Milas Belediyesi KUDEB sorumlusu Arkeolog İ. Ernur Öztekin de hazır bulundu.
Başkanlık makam odasında gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Asuman Baldıran, ‘Bizden önce İasos antik kentinde İtalyanlar kazı çalışmasını yürütüyordu. Son iki yıldır ise biz yürütüyoruz. Proje bağlamında Milas Mimarlar Odası ve Milas Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası destek verecek. 
Geçtiğimiz yıllarda da temizlik işçisi gönderilmesini talep etmiştik, yine bu yıl da Belediye olarak bölgedeki otların temizliği ve genel bölge temizliği açısından destek bekliyoruz. 
Bunun dışında çalışmaların daha sağlıklı gözlemlenebilmesi açısından drone destekli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.’ dedi

*- Çok önemli bölge

Asuman Baldıran’ın ardından konuşan Milas Belediye Başkan’ı Muhammet Tokat, ‘İasos Milas’ımız için son derece önemli bir bölge. Bu bölgenin yeni dönemde daha sağlıklı faaliyetler yürütebilmesi adına Belediye olarak bütün desteği vermeyi hazırız.’ dedi. 
Kazı ekibinden gelen talepleri anında ilgili müdürlüklere aktaran Tokat, ziyareti için Prof. Dr. Asuman Baldıran’a teşekkür eden Tokat, çalışmalarında başarılar diledi.

*- Milas Belediye Spor'da imzalar atıldı
 
Türkiye 1. Lig Erkekler Voleybol Ligi’nde Muğla´yı başarıyla temsil eden Milas Belediyespor kadrosunu tamamen yeniledi.
2019-2020 sezonunda ligi ilk sırada bitirerek  Efeler Ligi yarı final grup maçlarına katılma hakkını elde eden Milas Belediyespor oynadığı  play off maçlarında Efeler Ligi kapısından geri döndü. 
Bu yıl işi daha sıkı tutan ve  Efeler Ligi’ni hedefleyen Milas Belediyespor kadrosunu yenileyerek genç ve güçlü isimleri transfer etti.
Yeni sporcular imzayı Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kulüp Başkanı Muhammet Tokat’ın makam odasında attılar.
İlk olarak takımı uzun yıllardır çalıştıran Osman Çakıray ve Sefa koşar ile tekrar anlaşan Milas Belediyespor kulübü yeni sporcuları kulüp başkanı Muhammet Tokat’a tanıttı.

*- Herkesin takip ettiği bir kulübüz

Milas Belediyespor ailesine hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan  Muhammet Tokat;
‘Geçen yılki kadromuzdan sadece 2 arkadaşımız kaldı diğerleri yeni transferlerimiz. Ülkemizi ve Dünya’yı etkisine alan pandemi nedeniyle süreç nereye gidecek tam belli olmasa da diğer rakiplerimizde geri kalmama adına bireysel çalışmalarımıza başlayacağız.
Geçen yıl başarılı bir yıl geçirmiş olsak da efeler ligi hedefimize ulaşamadık.
Gönlümüzden geçen diğer bir çok şeyi başardık.
Voleybol camiası içerisinde saygın bir yer edindik ve herkesin takip ettiği bir kulübüz.
Yöneticilerimiz ve teknik heyetimizle iyi voleybol oynamak ve hatasız kazasız ligi tamamlamak bizler için önemli olduğunu konuştuk.
Yetenek ve özveri konusunda elinizden geleni yerine getirmeniz bizler için voleybol açısından en önemli kazançlardan bir tanesidir.

*- ‘Hiçbir takım Milas’ı kolay bir deplasman olarak görmeyecek’

Yola çıkarken söylediğimiz bir söz vardı.
Hiçbir takım Milas’ı kolay bir deplasman olarak görmeyecek.
Burası voleybolu,seyircisi ve voleybol kültürü açısından her zaman dikkate alınan ve çekinilerek gelinen bir deplasman olacak, diye hedeflerimiz vardı ve bunların hepsi gerçekleşti.
Bunların hepsi yönetici, teknik ekip ve oyuncularımızın sayesinde oldu.’

*- ‘ Elden ele’ projesi

*- Çeşitli sebeplerle kullanım dışı kalan ev eşyası ve kıyafetlerin bir noktada toplayıp ihtiyaç sahibi ailelerin kullanımına sunmayı hedefleyen  ‘Elden Ele’ Projesi çalışmaları devam ettiriliyor.
*- ‘Elden Ele Projesi’ kapsamında toplanan eşyaların öncelikle temizliği ve kullanılabilirliği göz önünde bulundurularak tasnifi yapılıp, belli bir düzen içerisinde yerleştirilen eşyalar dağıtıma hazır hale getiriliyor.
*- Proje uygulamaya geçtiği günden bu yana;  başta giyim eşyası olmak üzere yatak, baza, kanepe, ev gereci, beyaz eşya ve evlenecek çiftlere gelinlik yardımında bulunuluyor.
*-  Başkan Muhammet Tokat, ‘Elden Ele’ Projesi kapsamında, toplumsal dayanışma teşvik edilmiş, bu projemiz yardımsever vatandaşlarımızdan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan büyük ilgi görmektedir.’ diyor...

*- Hayatı kolaylaştırmak için

Proje kapsamında temin edilen bir araç Engelli Vatandaşlara göre modernize edildi.
Tamamen engellilere göre dizayn edilen araç, engelli vatandaşları evlerinden alıp gitmek istedikleri yere götürecek. 
Araç, engelli vatandaşlar ile refakatçilerini aynı anda taşıyabilecek. Başkan Tokat; Amaçlarının engellilerin hayatlarını daha çok kolaylaştırmak olduğunu vurguladı.  

*-  Engelliler düşünülerek dizayn ediliyor

Milas Belediyesi´nin engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Tokat, ‘Milas Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarını daima kolaylaştırmak için çalışıyor. 
Bu nedenle altyapıdan üst yapıya kadar birçok projemizi gerçekleştirirken engellileri de düşünerek dizayn ediyoruz. 
Yaptığımız bu çalışmalar ile engelli vatandaşlarımız daha rahat hayatlarını devam ettiriyorlar. 
Biz sadece üst yapı ve altyapı çalışmaları ile kalmıyoruz.
Engelli nakil aracı 1 tekerlekli sandalyeli olmak üzere 8 engellimizi ve refakatçisini rahatlıkla istediği yere taşıyacak. 
Bu şekilde engelli vatandaşlarımız istedikleri yerlere kolayca gidebilecek.’ dedi.

*-

YORUMLAR

  • 0 Yorum