Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


Birlikte hareket eden şehir; Balıkesir

16 Temmuz 2020 - 10:49

Balıkesir’i anlatabilmek için önce coğrafi yapısından söz edeyim:

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri.

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. 

Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 ilimiz bulunuyor.

Balıkesir’i ve başkanları ile seçimlerini takip eden biri olarak eski ile yeni arasında çok büyük farklar olduğunu biliyorum.

Balıkesir’de çok hatıram var...

Tabii ki ilçelerinde de...

Bir Kepsut çok küçüktü...

Köy bile denilebilirdi.

Ama orada bir medeniyet vardı ki, Türkiye henüz bu gelişmeleri görmemişti.

Bir Dursunbey’e gitmek için saatlerini vermek zorunda kalıyordun...

Tren bile gideyim mi, gitmeyeyim mi dercesine hareket ediyordu.

Hani ‘Şark’ dedikleri bazı illerimizde ağlayanlar sızlayanlar olup ‘Devlet nerede?’ gibi laflar edenlerin gelip Dursunbey halkının kahramanca duruşuna tanı k olmalarını isterdim.

İzmirsporlu Sezen futbolu bıraktı İzmir yolundaki Sındırgı’da belediye başkanı seçildi... 

Bunu neden yazdım;

Balıkesir halkı futbolu tutkundu...

Bigadiç ile yan yana dağ ilçeleriydi..

İzmir’e sadece bu dar ve yılan gibi kıvrımlı yoldan gidiliyordu.

Balıkesir il merkezinden çık yokuşa tırman, nereye kadar?

Manisa’nın Akhisar kentine kadar...

Oralarda insanlar ‘yağcıbedir’ halılarını kök boyaları ile yaparak geçinmeye çalışıyorlardı.

Bunları anlatmamın nedeni bir tabloyu çizmeye çalışmam...

Ama; Bir de Marmara kıyısındaki Bandırma’yı düşünün, ya da Erdek ya da Marmara adasını...Gönen’i...

Bize oraları uzak kalıyor!

İzmirli, Ayvalık’ı, Burhaniye’yi, Edremit’i yani Ege denizi kıyısındaki Balıkesir ilçelerini iyi bilir...

Tabii ki, bir zamanların ünlü Öğretmen okulu olan Savaştepe ile Şeker fabrikasının dışında bir trafik kazası ile dillerden düşmeyen Susurluk’u...

Balıkesir’in 20 ilçesinin tamamında hatıralarım var...

Ahbaplarım, ‘cankuş’ dediklerim var...

Bu nasıl oluyor?

Dost canlılar da ondan...

 

*- 50 yıl öncesinden

 

Balıkesir’de 1980 öncesinde Kaya Sağlıkçı vardı...

Onunla birlikte çalışma imkanımız da olmuştu...

Şu kadarını söyleyeyim:

Balıkesir SAKA Kağıt Fabrikası’nın kuruluş ve hizmete açılmasında onun büyük payı vardı.

Birlikte bu konu ile ilgili çok çalışma yaptık ve hedefe ulaştık.

Ve bir ara kağıt sıkıntısı vardı...

Sabaha karşı saat 05.00’te fabrikayı açtırıyor, bir ya da iki bobin yüklü kamyonları İzmir’e yola çıkartıyorduk.

İstanbul’un sözüm ona ünlü gazetelerinin müdürleri o sırada Kervansaray’da uyuyor oluyorlardı.

Şu anda kullanılan İzmir otoyolunun yapımında da yine Kaya Sağlıkçı ile bir noktada benim büyük payım vardı.

Devlet büyükleri ile dost olmamızın ve sözlerimizin geçmesinin büyük rolü olduğunu sanıyorum...

Bunlar belgeler halinde gazete yazılarında duruyor...

Kaç kez Mehmet Kiracı’nın kullandığı gazete dağıtım aracı ile Bigadiç- Sındırgı yolunu kullanarak 10 saatte bir metre karlı ve buzlu yollardun uçurama düşmeden Balıkesir’e ulaşmıştık.

İnanın bunların her biri ayrı ayrı roman olacak kadar önemliydi...

 

*- Uçurumdan döndük

 

Yazmadan geçemeyeceğim;

Bir gün Balıkesirspor’un maçını izledim...

Rakip gazetenin Foto Muhabiri, İzmir’in ünlü fotoğrafçılarından Süha Aknur, Balıkesir’in kalesi arkasında durup fotoğraf çektiğim için taraftarın taşlı protestosunun büyümesi üzerine, ‘Gel ben seni kaçırayım’ dedi...

Rahmetli Süha Aknur’un üstü açık kırmızı spor arabasına devre arasında bindik ve dönüş yoluna çıktık.

Olaylardan etkilenen ya da sık sert virajlardan etkilenen Süha Aknur, ‘başım ağrıyor’ diyerek Bigadiç’de yol üstündeki bir eczanenin önünde durdu, ‘Bir baş ağrısı ilacı al’ dedi.

O zamanlar reçete aranmıyordu...

Eczacı bir ilaç verdi ve Süha Ağabey’de içti...

Manisa’ya geldiğimizde, ‘Şu kutuyu ver bakayım, ne yazıyor?’ dedi...

Meğer uyku verici bir ilaç imiş...

Kendini toparlayacağına daha  fena olmuş...

‘Sen ne yaptın, iyi ki sındırgı virajlarında uçuruma uçmadık!’ dedi..

Bunları yaşayanlar bilir...

Düşünün bütün bu anlattığım ilçelerin tamamının birinci dereceden sorumlusu Vali ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz..

Peki kimdir Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz?

 

*- Öğrenciliğinde bile...

 

1975 doğumlu, evli ve biri kız, ikisi erkek, üç çocuk babası olan Yücel Yılmaz, eğitimini Balıkesir’de tamamladıktan sonra Eskişehir’de üniversite eğitimi aldı.

Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığı yaptı. Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde Asteğmen olarak tamamladı.

Halen Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren Yabancı Dil Okulları'nı kuran Yücel Yılmaz ticari hayatına başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği de yaptı.

Ticari hayatının bir kısmında çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yaptı.

Karesi Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bıraktı.

 

*- Çıraklıktan ustalığa

 

Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkanı seçildi.

Karesi Belediye Başkanlığı döneminde ulusal ve uluslararası düzeyde 10 ödülü kariyerine ekleyen Yücel Yılmaz; Türkiye’de Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasına bizzat öncülük ederek, birlik merkezinin Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın memleketi Balıkesir olmasını sağladı.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Yönetim Kurulu Üyesi olan Yücel Yılmaz ayrıca UCLG’nin dokuz bölge teşkilatından birisi olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın Eş Başkanlığı’nı yürütüyor.

Türkiye belediyelerini temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yönetim Meclisi’ne seçilen Yücel Yılmaz, ayrıca kurulmasına öncülük ettiği Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin de başkanlığını yapıyor.

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

 

*- İmkanlar her noktaya

 

Balıkesir’in ‘Yılmaz’ Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Balıkesirlinin temiz, huzurlu, güvenli bir hayat sürmesi için, her bir ilçenin ihtiyaçları özelinde, şehrin sahibi hemşehrilerimizin ve bütün paydaşların katılımıyla, tüm şehri Büyükşehir imkânlarıyla buluşturmak ve Balıkesir’in geleneksel değerlerini çağdaş hizmetlerle geliştirmek azmiyle, kanunların verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde yılmadan çalışıyoruz’ diyor...

 

*- Her ilçenin özelliğine göre

 

Başkan Yücel Yılmaz görüşünü şöyle anlatıyor:

‘Coğrafyasının gücünü, tarımsal üretim çeşitliliğini ve tarihsel birikimlerini, temiz sanayi ve yüksek teknoloji ile dünya markası gıda ürünlerine, temiz enerjiye, nitelikli sağlık ve turizm hizmetlerine dönüştürebilen, her bir ilçesinin kendine has marka unsurlarıyla, dünyaca kabul gördüğü, bütün mahalle ve sokaklarında kültürün, sanatın, sporun renkleriyle şehrin hayat bulduğu, Kuva-yı Milliye bilincinin beslediği milli değerleriyle, Dünya şehri Balıkesirimizde gerçekleştirmeye çalıştıklarımız;

Güvenilirlik ve Saygınlık, Adalet ve Eşitlik, Yenilikçi Yaklaşım, Verimlilik ve Etkinlik, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Katılımcılık ve Etkin İş Birliği, Sorunlara Bütüncül Çözüm Yaklaşımı, İnsanı Merkeze Alan Hizmet Yaklaşımı, Ehliyet ve Liyakat Esaslı Yaklaşım, Çevre Merkezli, Sürdürülebilir Gelişim...’

 

*- Başkan Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin demokrasi tarihi için bir milat olan 15 Temmuz'un 4'üncü yılını idrak ettiklerini belirten Yücel Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Takvimler 15 Temmuz 2016 tarihini gösterdiğinde üniforma giymiş hain bir grup; milletin tankını, topunu ve tüfeğini millete doğrultmuştur. 

Türk Milleti ise dimdik duruşuyla dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yazmış, asla diz çökmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 

Balıkesir, darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren demokrasinin yanında yerini almış, dik duruşuyla onuruna ve memleketine sahip çıkmıştır.

 

*- Görüldü

 

Türkiye, bugünlere uzun, yorucu, bedeli çok ağır mücadelelerin ardından geldi. Milletimiz; darbecilerin, cuntacıların, başka güçlerin elinde kukla olanların kendisine ve ülkesine neler yapabileceğini pek çok kez gördü. Gençlerimiz; bu acı tecrübeleri geçmişte bizzat yaşamamış olmalarına rağmen 15 Temmuz günü hain FETÖ kalkışmasından haberdar olur olmaz hemen harekete geçtiler.

Gerek tankların üzerine çıkarak gerekse asker gibi görünen hainlerin üzerine yürüyerek takdire şayan bir mücadele verdiler. Türk ruhunu, on yıllar geçse de en yaşlımızdan en gencimize kadar taşıdığımızı tüm dünyaya ilan ettiler. 

15 Temmuz, içimizdeki hainlere bu milletin nasıl bir vatan aşkına sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle yüreği vatan ve millet aşkıyla atan tüm hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.’

 

*- Başkan Yılmaz, MBB Encümeni'nde

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstanbul'da gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliğinin 2020 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda yeniden Birlik Encümen Üyeliği'ne seçildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda MBB’nin yürütme organı olan encümen üyeleri ve meclis komisyonları seçildi. Marmara Bölgesi’ndeki belediye başkanları ve birlik meclis üyeleri katılım sağladığı toplantıda ayrıca Marmara Bölgesi Mekânsal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi Araştırma Projesi kapsamında; İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliği protokolü imzalandı.

Meclis toplantısının ardından Birlik Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında ilk encümen toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda bölge ölçeğinde önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar görüşüldü.

 

*- Dursunbey’de 16 km yol asfaltlanarak trafiğe açıldı

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yol yapım çalışmalarına devam ediyor. 

İl genelinde birçok yerde çalışmalarını sürdüren ekipler, yoğunluğun artacağı Kurban Bayramı öncesinde Dursunbey’de dört farklı noktada başlatılan yol çalışmalarını tamamladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü yol yapım çalışmalarıyla trafiği daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. Şehrin dört bir yanında gerçekleştirilen asfalt serim çalışmaları, yaklaşan Kurban Bayramı’nda oluşacak yoğunluk öncesinde hızlı bir şekilde tamamlanıyor.

 

*- Dört farklı noktada

 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından içinde bulunduğumuz Temmuz ayı içerisinde Dursunbey’de dört farklı noktada yol yapım çalışmaları gerçekleştirildi. 

Bu kapsamda; Çamharman ile Aşağı Akçaalan Mahallelerinde 7 kilometre sathi asfalt kaplama, Çınar-Sağırlar-Kılca Mahalleleri arasında 7 kilometre sathi asfalt kaplama, Dursunbey Şantiye önünde 1 buçuk kilometre sıcak asfalt ve Yatılı Bölge Ortaokulu ile Suçıktı kavşağına kadar olan yolda da yaklaşık 800 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi.

Toplamda 16 kilometrenin üzerinde yol yapılan Dursunbey’in Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkürlerini ileterek yeni yolların vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Bahçavan “Kurban Bayramı’nda memleketine, aile ocağına gelen gurbetçilerimiz köylerine kadar konforlu bir yoldan ulaşabilecekler.” diye konuştu.

 

*- Üreticilere yem desteği

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği veriyor. 

Bu güne kadar 2 bin yonca balyasını yangından zarar gören çiftçilere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilerleyen günlerde bin 200 yonca balyası daha dağıtacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hem tarımsal hem de hayvansal üretime olan desteklerini artırıyor. 

600 dönümlük belediye arazisinde; yem bitkisinden ayçiçeğine, buğdaydan arpaya, yulaftan çavdara belediye eliyle üretimi başlatan aynı zamanda yonca ve süt otu ekimi yapan üreticilerin tohum bedellerinin yüzde 50'sini karşılayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yem desteği veriyor.

 

*- Yangından zarar gören çiftçilere destek

 

2019-2020 yıllarında çıkan yangınlardan zarar gören üreticileri tespit ederek yonca balyası dağıtımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2 bin yonca balyasını sahiplerine teslim etti. 

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde üretilen yoncaları üreticilere dağıtan Büyükşehir ekipleri, önümüzdeki günlerde de bin 200 yonca balyasını üreticilere ulaştıracak.

 

*- Balıkesir'e Yakıştı

 

Edremit Güre sahil şeridi ve Altınkum yenilenen yüzüyle hem bölge halkının hem de turistlerin büyük beğenisini topluyor. 

Yemyeşil görüntüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, parkları, modern kent mobilyalarıyla Balıkesir'e çok yakıştı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez bölgesinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bir yandan BASKİ şebeke suyu bağlama, kanalizasyon, dere ıslahı, gibi çalışmaları sürdürürken Fen İşleri, Kent Estetiği ve Yol Yapım Bakım ve Onarım daire başkanlıkları da Körfez bölgesini adeta sil baştan yapılandırıyor. 

Yürüyüş ve bisiklet yollarından spor sahalarına, modern kent mobilyalarından bitki örtüsüne kadar yenilenen Altınkum ve Güre sahil bandı; hem gecesiyle hem gündüzüyle Balıkesir'e yakışır hale geldi. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bölgede, tamamı Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla yapılan çalışmaların şehrin turizmine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

 

*- Gurur duyulan şehir

 

291 kilometrelik sahil bandında benzer çalışmaların sürdüğü Balıkesir'deki projelerle ilgili açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘31 mavi bayrağın dalgalandığı sahillerimizi vatandaşlarımızın ve gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenliyoruz. 

Balıkesir, eşsiz deniziyle temiz plajlarıyla turistlerin gözdesi haline geldi. Bu sayede geçimini turizm sektöründen kazanan esnaf ve işletmecilerde mağduriyet yaşamayarak sezonu verimli bir şekilde geçirmeye başladı.

 İlçe belediye başkanlarımızla beraber Balıkesir’i gurur duyulacak bir şehir haline getiriyoruz. 

Körfezimize gelen misafirlerimiz, yaşam kalitesi yüksek, bütçelerini zorlamadan rahatlıkla tatil yapabilecekler.’

 

*- Plajlar tam teçhizat

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sorunsuz bir yaz sezonu geçirmek için sahillerde birçok çalışma yürütüyor. 

Kendi imal ettiği; modern duş, cankurtaran kulesi, soyunma kabini, tuvalet üniteleri, yaşlı ve engelli vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için plajlara rampalar yerleştiriliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında yer alan sahillerde verdiği hizmetlere hız kesmeden devam ediyor. 

Bir yandan sahillere modern üniteler yerleştirip bölge halkının ve tatilcilerin temel ihtiyaçlarını gideren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan da modern sahiller için çalışmaya devam ediyor.

 

*- Modern duş ve tuvalet üniteleri

 

Yaz başından itibaren düzenli aralıklarla sahiller makinelerle temizlenip taşlardan arındırırken; plajlara gelen yaşlı, engelli bütün vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için denize kadar uzanan rampalar yerleştirilmeye başlandı. 

Ayrıca sahillerin standartlarını yükselten Büyükşehir Belediyesi, kendi imalatı 100’e yakın modern duş, cankurtaran kuleleri, soyunma kabini, tuvalet ünitelerinde montesiyle tatilcilerin taleplerini karşılıyor. 

Belediye ekipleri, Türkiye’de tatil denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden olan Balıkesir’de turizmi canlı tutmak için her türlü çalışmayı sürdürüyor.

 

*- Zeytin sineğine karşı 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BAÇEM, zeytin ağaçlarını; zeytin sineğinden korumak ve verimlerini artırmak amacıyla kimyasal ilaç kullanmak yerine kaolin kili kullanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çiftçi Eğitim ve Üretim Şube Müdürlüğü (BAÇEM); kırsal alanda ekonomik hareketliliğin sağlanabilmesi için; mevcut ve alternatif tarım ürünlerinin tespiti, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi aşamasında çiftçilerin bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılmasına yönelik tarımsal eğitim ve yayım çalışmalarına devam ediyor. 

Yaklaşık 200 dekarlık arazide zeytin üretimi yapan BAÇEM; ar-ge çalışmaları ve zeytin sineği ile mücadele kapsamında kaolin kili uygulaması yapıyor.

 

*- Kimyasal ilaç kullanılmıyor

 

Zeytin sineği zararını kimyasal ilaç kullanmadan minimum seviyeye indirmek ve daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı elde etmek amacıyla zeytin ağaçlarına tuzaklar asılarak popülasyon kontrolü ve zeytin meyvesi üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri gözlenmeye devam ediyor.

 

*- Daha güvenli yollar için 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, vatandaşların daha güvenli yollarda ulaşım sağlamaları için 20 ilçede yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan yollarda Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Edremit’e bağlı olan tüm kırsal mahalle yollarında yol çizgi uygulamalarının yanı sıra eksik veya bakım ihtiyacı bulunan; trafik tanzim, uyarı levhalarının onarım ve montaj çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca Edremit-Güre arası anayol güzergâhı yol süpürme çalışması yapılıyor.

 

*- Rahat, güvenli, konforlu ulaşım

 

Vatandaşların; rahat, güvenli, konforlu, sürdürülebilir ve kontrol edilebilir bir ulaşım hizmeti alabilmeleri için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda tüm İlçelerde 2020 yılında da ulaşımı geliştirme ve rahatlatma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

 

*- Yıldız Arama Kurtarma Ekibine Yeni Üyeler Katıldı

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, şehirde bir ilki gerçekleştirerek bünyesine arama kurtarma ve iz sürme operasyonlarında görev alacak 6 köpeği dâhil etti. Büyükşehir İtfaiyesi’nin özel olarak yetiştirdiği Yıldız Arama Kurtarma ekibinde görev alacak köpeklerle özel bir arama kurtarma timi oluşturuldu.

Eğitimli ve kalifiye personeliyle her geçen gün daha donanımlı hale gelerek hizmet kalitesini artıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, şehirde bir ilki gerçekleştirdi. İl genelinde ilk kez bir itfaiye teşkilatında arama kurtarma köpekleri görev alacak. Olası deprem, göçük ve acil durumlarda görev almak üzere getirtilen 6 arama kurtarma köpeği ile Balıkesir İtfaiyesi daha da güçlenecek.

 

*- Yıldız ekibe katılacaklar

 

Tüm dünyada önemli teşkilatlarda arama kurtarma operasyonlarında kullanılan ve özel olarak yetiştirilip eğitilen; Belçika Mali, labrador ve Alman kurdu cinsindeki köpekler, Büyükşehir İtfaiyesi’nin 50 kişilik Yıldız Arama Kurtarma ekibiyle birlikte görev yapacak. Yurt dışı pasaportlu; 4 Belçika Mali ve 1 Labrador cinsi köpek arama kurtarmada, 1 Alman kurdu da iz sürmede eğitimlerini Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi bünyesinde ekip arkadaşlarıyla birlikte tamamlayacaklar.

 

*- 6 ay içerisinde 

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde oluşturulan özel alanda 1 buçuk ay boyunca ekip arkadaşlarıyla itaat ve uyum eğitimi de alacak köpekler, sonrasında ileri seviye eğitimlerini tamamlayarak 6 ay içerisinde göreve başlayabilecek.

 

*- Tam donanımlı hizmet

 

Başta Balıkesir olmak üzere ihtiyaç dâhilinde ülkenin her yerinde görev yapmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde özel olarak eğitilen 50 kişilik Yıldız Arama Kurtarma ekibi, yeni ekip arkadaşlarıyla tüm itfaiye teşkilatlarına örnek teşkil edecek biçimde tam donanımlı özel bir tim olarak hizmet verecek.

 

*- Büyükşehir İtfaiyesi gücüne güç katıyor

 

Büyükşehir İtfaiyesi’nin yeni üyeleriyle tanışan Başkan Yücel Yılmaz “Vatandaşlarımızı her türlü afetten en kısa sürede kurtarmak amacıyla görev yapan itfaiye teşkilatımızın bünyesine arama kurtarma ve iz sürme köpekleri kattık. Eğitimleri ve uyum süreçlerini tamamlamalarının ardından 6 ay içerisinde göreve başlayacak olan köpeklerimizle şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyulan her alanında hizmet vereceğiz. İtfaiye teşkilatımızın gururlarından özel olarak eğitilmiş Yıldız Arama Kurtarma ekibimiz yeni üyelerimizle gücüne güç katacak.” diye konuştu.

 

*- Dertleri sorunları biliyoruz

 

‘Biz bu yola hayır duamızı alarak çıktık’ diyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz şöyle diyor:

‘Adı sosyal belediyecilik olsun, biz komşu hakkını biliyoruz. Ahmet abinin daha fazla elma satması için, Ayşe kızımız daha iyi bir eğitim alabilsin ve Rukiye teyzemiz torunları gönül rahatlığı ve huzur ile sevebilsin diye gece gündüz çalışıyor, sorumluluğumuzu layığı ile yerine getirmeye çalışıyoruz.’

 

*- Körfez’de güç birliği iş birliği

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; vatandaşlara daha sağlıklı, etkin koordineli ve hızlı hizmet verilebilmesi için Edremit ve Burhaniye’de ek hizmet binaları açtı. 

Başkan Yılmaz “Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için bizler; güç birliği ve iş birliği ile şehrimizi yönetiyoruz.” dedi.

 

 *- ‘Körfezimiz markalaşıyor’

 

2019 yılının Nisan ayında belediye başkanları olarak hep birlikte yeni görevlerini alarak kısa süre içerisinde bir araya geldiklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz ‘Tüm ilçelerimizde sorunlarımızı tek tek ele aldık. Nereye ne yapılmalı diye istişarelerde bulunduk. Körfez bölgemizdeki ilçelerimiz sadece burada yaşayanlara ait olan bir yer değil. Türkiye’nin her yerinden insanların ikinci konutunu aldığı, tatillerinde zaman geçirdiği bir bölgemiz. Bizler de güç birliği ve iş birliği yapalım, gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayalım, ilçelerimizin de ekonomisine katkı sağlayalım istedik. Güvenli şehir, huzurlu şehir, şifa şehri özelliğimizi koruyalım, tarihi kültürel mirasımız olan her şeyi hem koruyalım hem de restorasyonlarını yapalım, ilimizi ilçelerimizi markalaştıralım istedik.’ dedi.

 

*- ‘Hizmet binalarımız sorunları hızlı çözecek’

 

Vatandaşlara daha sağlıklı hizmet vermek için hizmeti tek çatı altında toparladıklarını kaydeden Başkan Yılmaz ‘Önce, Körfez’i kirletenlerle mücadelemizi başlattık. İlk adım olarak da arıtmalarımızı ele aldık. Çevre dostu bir belediyecilik anlayışı ile şimdi insanlarımıza daha sağlıklı hizmet verme zamanı. Açılışını gerçekleştirdiğimiz binalarımızda vatandaşlarımız Büyükşehir ile ilgili ihtiyaç duydukları su, ulaşım gibi her türlü konularda taleplerini birebir karşılayabilecekler. Kurmuş olduğumuz alt yapı ve 444 40 10 numaralı çağrı merkezimiz ile her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Yeni hizmet binamız Edremitlilere, Burhaniyelilere ve buraya tatile gelen tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.’ dedi.

 

*- Sıra İkizcetepeler’de

 

Balıkesir’de vatandaşların nefes alabileceği alanları artırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi; Değirmen Boğazı’ndaki iyileştirme çalışmalarının ardından İkizcetepeler Mesire Alanı’nda da kolları sıvadı. Alandaki 48 olan piknik masası sayısını 120’ye çıkardıklarını belirten Başkan Yılmaz “Yeşil alanlarda, tabiatını bozmadan doğal dokunuşlar yapma gayretiyle çalışıyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; şehir merkezine yakın, vatandaşların nefes alabileceği, yeşille, doğayla iç içe vakit geçireceği alanlarda yenileme çalışmalarına devam ediyor. Değirmen Boğazı Tabiat Parkı’nda yapılan çalışmaların ardından şehrin diğer ucundaki İkiztepeler Mesire ve Piknik Alanı’nda da çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri; Değirmen Boğazı’nda olduğu gibi doğal dokusuna uygun bir şekilde yeniden düzenliyor.

 

*- Her detay düşünüldü

 

Ana giriş kapısından tuvaletlerin yer aldığı göbeğe kadar yolda vatandaşların daha rahat ulaşım sağlayabilmesi için düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi, alandaki 48 olan piknik masası sayısını 120’ye çıkararak daha çok insanın faydalanması sağlayacak. Eski piknik masalarının zımpara ve boya işlemlerini sürdüren ekipler, kırık olan barbeküleri de onardı. Kadın ve erkek tuvaletleri tadilattan geçirildiği İkizcetepeler’e gelen vatandaşların ibadetlerini de rahat bir şekilde yapabilmeleri için alana mescit yapılıyor. Çalışmalar kapsamında mevcut kum zeminli çocuk oyun grubunun zemini kauçuk parkeye dönüştüren ekipler, çocuklara daha sağlıklı bir oyun alanı oluşturdu.

 

*-  Daha güvenli hale getirildi

 

Ağaçların bakımını yapıp yabancı otları da temizleyen ekipler ayrıca vatandaşların kaybolmasının önüne geçmek için konum belirten yön tabelaları yerleştirdi. Piknik alanı çevresindeki deforme olmuş tel örgülerin yenilenmesi ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilmesiyle bölge daha güvenli hale getirildi. Ayrıca mesire alanında bakım ve onarım işlemleri rutin hale getirilecek.

 

*- Kaliteli ve konforlu zaman 

 

Balıkesirlilerin aileleriyle birlikte kaliteli ve konforlu bir şekilde piknik yapıp vakit geçirebilecekleri alanları koruyarak potansiyeli olan alanlarda bu kapsamda çalışmalar yürüteceklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Şehrin bir ucundaki Değirmen Boğazı Tabiat Parkı’ndaki düzenleme çalışmalarının ardından diğer ucundaki İkizcetepeler Mesire ve Piknik Alanı’nda iyileştirme çalışmalarımızı başlattık. Yeşil alanlarda tabiatını bozmadan, doğal dokunuşlar yapma gayretiyle çalışıyoruz. Buradaki iyileştirme çalışmalarımızda sona yaklaştık.  Bölgeyi vatandaşlarımızın kaliteli, konforlu ve güvenli zaman geçirecekleri bir yer haline getiriyoruz” diye konuştu.

 

*- Sındırgı’ya 25 bin kişilik arıtma tesisi

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı’da yıllardır teknik nedenlerden dolayı bitirilemeyen arıtma tesisinin inşaatını yeniden başlattı. 2021 Ocak ayında faaliyete geçirilmesi planlanan arıtma sayesinde Simav Çayı kirlenmeyecek, gönül rahatlığıyla balık tutulabilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte Kocahan Peyzaj Projesi’ni ve Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (BASKİ) Sındırgı İlçesi’ne yaptığı arıtma tesisinde incelemelerde bulundu. Daha önce inşaatına başlanılan ve teknik sıkıntılardan dolayı inşaatına devam edilemeyen 25 bin kişi kapasiteli arıtma tesisin, Başkan Yücel Yılmaz’ın girişimleri ile teknik sorunlar çözülerek yapımına yeniden başlanıldı.

 

*- Gençlerimize temiz bir doğa bırakacağız

 

20 ilçede arıtmaya önem verdiklerini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Bize emanet olan doğamızı gençlerimize temiz bir şekilde bırakmamız gerekiyor. Arıtmada bunun için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Şehirleşme geliştikçe doğanın ve çevrenin kirlenme olasılığı da artıyor. 25 bin kişilik arıtmanın yapımına devam ediyoruz. İnşallah 2021 yılının Ocak ayında da tesisimiz arıtma işlemine başlayacak. Sındırgımız için hayırlı olsun.” dedi.

 

*- Simav Çayı’nda balık tutulacak

 

Turizm memleketi Sındırgı için arıtmanın çok önemli olduğuna söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ‘Bundan sonra Sındırgı halkı Simav Çayı’nda gönül rahatlığıyla balık tutabilecek. Küçük ilçelerde dahi arıtma sistemini kurmayı düşünen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ı tebrik ediyorum.’  dedi.

 

*-

YORUMLAR

  • 0 Yorum