Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


Artık Turgutlu'da yeni bir sayfa açtıldı!

22 Temmuz 2020 - 11:27

Bugün 22 Temmuz 2020 Çarşamba...

Bugün Manisa’nın Turgutlu ilçesinin en önemli günlerinden biri...

Düşmandan kurtuluş günü değil, bugün Turgutluspor’un Esenler Erokspor ile Play Off maçı oynanacak...

Turgutluspora destek devam edecek. 

Turgutlusporun ilk maçının sonucunu tüm Turgutlular heyecanla bekliyor...

Turgutlu Belediyesi, Turgutluspor’u 2. Lige yükselme maçlarıyla Turgutlu’yu başarılı bir şekilde temsil etmesi için göstereceği mücadelede yalnız bırakmayacak. 

*- Metin Oktay ve Kadri Aytaç bile...

Belki de ilk kez bir Belediyeyi, bir belediye başkanını bir spor haberi ile okuyucularıma tanıtıyorum...

Turgutlu’ya çok gittim geldim...

Hatta bir ara komşu kapısı yapmıştık.

Türkiye’nin ünlü teknik direktörlerine Turgutlu’ya götürüp, futbol takımına teknik bilgi ve moral vermek bile istemiştik.

Örneğin; Taçsız Kral Metin Oktay, Örneğin; gelmiş geçmiş en pahalı milli futbolcumuz Kadri Aytaç, örneğin Ayhan Onut gibi...

Bizim muhabirliğimizi yapan Şaban Baskın ile Tuncel Yılmaz vardı.

Tuncel Yılmaz aynı zamanda Turgutluspor’un kalecisi idi....

Bir gün tarihi yenilgisini almıştı...

Kaleci Tuncel Yılmaz bizim gibi neredeyse tüm İzmir gazetelerinin de muhabirliğini yaptığı için, kendisine tam not olan 5 yıldız, diğer takım arkadaşlarına ise birer yıldız vermişti, maçı yazdırırken...

‘Bu ne?’ diye sordum;

‘Onlar oynayıp gol atsalar ve iyi defans yapıp topu kalemize göndermeselerdi!’ diyerek kendini müdafa etmişti.

 

*- Başarının basamakları

 

CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın gerçekten halkın da dediği gibi tam bir ‘Çetin Ceviz!’

Şimdi kendisini tanıtacağım, ‘Haklısın’ diyeceksiniz...

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 02 Nisan1968 tarihinde Manisa ili Turgutlu ilçesinde doğdu.

 İlk ve ortaokulu Turgutlu ilçesi Urganlı Mahallesinde okuduktan sonra lise eğitimimi Turgutlu Lisesinde tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ön lisans mezunu.

Askerlik görevimi 1988 - 1990 yılları arasında Diyarbakır ili Ergani İlçesinde tamamladı. 

Şimdi bundan sonrasını daha dikkatli okumanızı öneriyorum:

‘1992 yılında Turgutlu Belediyesinde zabıta memuru olarak göreve başladım. 

Sırasıyla zabıta komiseri, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü son olarak da Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevime devam ederken 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlere katılmak için görevimden istifa ederek ayrıldım. 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini kazanarak Turgutlu Belediye Başkanı olarak görevimi sürdürüyorum. 

Evli ve iki çocuk babasıyım...’

Bir insan işini bu kadar sevebilir, bir insan bıkmadan usanmadan böyle çalışarak yükselir ve en yüksek mertebeye gelebilir...

Ben ‘örnek başkan’ olarak adlandırıyorum Turgutlu Belediye Başkanı  Çetin Akın’ı...

 

*- Eksikler tamamlanacak

 

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın vatandaşlarına şöyle seslenirken, çalışma ve düşüncelerini de böyle anlatıyor:

‘Turgutlu’muza hizmet etmek için çıktığımız bu onurlu yolda sizlerden aldığımız güç ve inançla her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Güzel kentimiz Turgutlu’da yaşayan hiçbir vatandaşımız arasında ayrım gözetmeksizin hizmetlerimizi eşitlik ve adalet ilkeleri temelinde sürdürüyoruz. 

Turgutlu’muzun çehresini güzelleştirecek, eksiklerini tamamlayacak çalışmalarla birlikte hemşehrilerimizin yaşamlarına dokunan hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerimizle de halkımızın her zaman yanlarında olacağız.

 

*- Herkesin dostu

 

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın olarak kentimizi, siz kıymetli hemşehrilerimizi bölgemizde ve ülkemizde en güzel şekilde temsil etme gayreti içerisindeyken aynı zamanda sizlerin evladı, kardeşi, babası, ağabeyi, dostu olmaktan da büyük onur ve mutluluk duyuyorum.

Artık Turgutlu’da yeni bir sayfa açıldı, bu yeni sayfayı ise sizlerin desteği ve inancıyla başarı ve hizmetlerle dolduracağımıza, kentimizi hep daha ileriye taşıyacağımıza söz veriyorum.’

 

*- ‘Affet Pınar!’

 

Güncelle başladık, güncelle devam edelim:

Hemen her gün Belediye Başkanı Çetin Akın bir güncel olayı halkıyla paylaşıyor...

Şu ana tüm Türkiye’nin konuştuğu bir olay var...

Vahşice öldürülen bir kadınımız, bir Pınar Gültekin’imiz...

Ve birçok duyarlı Türk insanı gibi Başkan Çetin Akın da bakın ne diyor?

‘Bu pırıl pırıl, temiz, umut dolu gülüşün artık fotoğraflarda kaldığını bilmek çok acı. 

Yaşamı, hayalleri, umutları elinden alınan yüzlerce kadın gibi seni de koruyamadığımız için bizi affet. Işıklar içinde uyu Pınar...’

Evet nedense kadınlarımızı bir türlü koruyamıyoruz, sapıklardan, vahşilerden, namussuzlardan..

 

*- Durmak yok!

 

Çetin Akın için durmak yok!

Örneğin önceki gün; Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Kaya ve ekibi ile birlikte Irlamaz Vadisi 1. Etap ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Ama Başkanın üzüldüğü noktalar da var...

İşte isyanı:

‘Artık parklarımıza, meydanlarımıza, yeşil alanlarımıza zarar vermeyin!

Daha önce Selvilitepe Mahallemizde bulunan bir parka verilen zararın ardından bu seferde Ergenekon Mahallemizdeki Mustafa Kemal Atatürk Meydanında yer alan tabelaya zarar verdiler. 

Hepimizin emek ve vergileriyle yapılan bu alanlara zarar verenleri gördüğümüzde lütfen güvenlik güçlerine haber verelim. 

Bu alanlarda tüm Turgutlunun emeği var. 

Lütfen emeklerimizin boşa gitmesine izin vermeyelim. 

Turgutlu hepimizin.’

 

*- Türkiye’de ilk kararı almıştı

 

Fark ettiniz mi bilmiyorum;

Başkan Çetin Akın birçok konuda öncü...

Yine bir örnek vereyim:

Havai fişek kullanmama kararını alan ilk Başkan Çetin Akın oldu.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, havai fişek kullanmama kararını herkesten önce alarak yine bir ilke daha imza attı.

Sakarya’da geçenlerde havai fişek fabrikasında patlama meydana gelmesi, daha sonra ise patlamanın yaşandığı fabrikadaki patlamamış malzemeleri taşıyan kamyonda patlama yaşanması üzerine İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile diğer belediyelerin havai fişek kullanmama kararı alması üzerine Başkan Çetin Akın’ın göreve geldiği ilk günlerde havai fişek kullanımı ile ilgili aldığı karar akıllara geldi.

Başkan Çetin Akın, geçtiğimiz sene Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri sırasında Turgutlu Belediyesinin düzenlediği tüm etkinlik ve organizasyonlarında havai fişek kullanılmayacağını, vatandaşların parasının havaya atılmayacağını ve havai fişek sebebiyle hiçbir canlıya zarar verilmeyeceğini söylemişti.

 

 

*-  Kadınlar için...

 

Sporla başladık sporla devam edelim:

Bakın Başkan Çetin Akın’ın bir başka açıklaması

‘Turgutlu’muzu başarıyla temsil eden Kadın Basketbol Takımımız için yeni sezon hazırlıklarımıza başladık ve ilk transferimizi gerçekleştirdik. Başkan Yardımcılarımız Fırat Honaz ve Ahmet Daşkan ile birlikte bu sene Kadın Basketbol Takımımızda Basketbol Şube Sorumlusu olarak görevine devam edecek olan Ceyhan Önk ve A Takımımızın Başantrenörü olarak sporcularımızı maçlara hazırlayacak olan Serdar Babacan ve yeni transferimiz Şevval Oyan ile imza töreninde bir araya gelerek yeni sezon için imzalarımızı attık. 

Kadın Basketbol Takımımıza yeni sezonda başarılar dilerim.’

Yani genelde ‘erkek oyunu’ olarak bilinen ama kadınların da eksik kalmadığı futboldan sonra Turgutlu’da göğüsleri kabartan bir kadın basketbol takımı da bulunuyor.

 

*- Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarıyla buluştu

 

Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş Ser ve Turgutlu Belediyesi daire müdürleri ile birlikte Turgutlu Genç Fenerbahçeliler ve Turgutlu UltrAslan taraftar gruplarıyla öğle yemeğinde buluştu. 

Yemek sırasında taraftar gruplarıyla sohbet eden Başkan Akın, spor müsabakaları ve taraftarlar arasındaki rekabetin kötü sonuçlar doğurmadığı takdirde yaşanmasının spora hareketlilik ve heyecan kattığını söyledi.

Turgutlu Genç Fenerbahçeliler ve Turgutlu UltrAslan taraftar gruplarıyla gerçekleşen yemek etkinliği hakkında konuşan Başkan Akın, ‘Başkan Yardımcılarımız Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş Ser ve daire müdürlerimizle birlikte Turgutlu Genç Fenerbahçeliler ve Turgutlu UltrAslan taraftar gruplarımızla bir araya geldik. Sporda yaşanan her türlü rekabete rağmen dostluğun ve sporun birleştirici gücünün daima devam etmesini arzu ediyor, ülkemizin en köklü iki kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray’a gönül vermiş kardeşlerimizin Turgutlu’muzdaki birlik ve beraberliğinin ülkemize örnek olmasını diliyorum’ dedi.

 

*- İlk kamp etkinliğini düzenledi

 

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) sporcuları korona virüs salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra ilk kamp etkinliğini Muğla Köyceğiz Yuvarlakçay’da gerçekleştirdi. 

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu kural ve yönergelerine uygun olarak düzenlenen kamp etkinliğine 34 doğasever katıldı. Toplamda iki gece üç gün süren kampta birçok katılımcı ilk kez çadır kurup, çadır hayatını deneyimlediler. 

Kamp etkinliği kapsamında Yuvarlakçay, Ekincik Koyu, Toparlar Şelalesi ve Akyaka gezilerek hem ufak yürüyüşler yapıldı ve kampçılıkla ilgili bilgiler aktarıldı.

3 gün süren ilk kamplı etkinliğini Köyceğiz Yuvarlak Çay’da gerçekleştirdi. 

Toplam 34 kişiyle yola çıkarak ilk gün sabah kamp alanına ulaşıp çadırlar kuruldu. Gelen arkadaşlarımızın çoğunluğu hayatlarında ilk defa kendi çadırlarını kurup 2 gece çadırlarda kaldılar. 

Kampa katılan arkadaşlarımız gece ıssızlığında kamp ateşi yakılarak ateş etrafında toplanıp ilk kamp deneyimlerini birbirlerine aktardılar. Toplam 3 gün ve 2 gece süren kampta Yuvarlakçay, Ekincik Koyu, Toparlar Şelalesi ve Akyaka’da ufak yürüyüşler yapıldı ve kampçılıkla ilgili bilgiler aktarıldı. 

 

*-  Bu yıl da üniversite tercih merkezi kuracak

 

Turgutlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene ilk kez hayata geçirilen, binden fazla üniversite adayına danışmanlık hizmeti sunan Üniversite Tercih Merkezi projesi bu yıl da gerçekleşecek. Proje kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminin başlamasıyla birlikte Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Turgutlu Eğitim Destek Kurs Merkezi (TURBEM) ve Eski Belediye Binası olmak üzere iki noktada üniversite adaylarına tercih konusunda destek olunacak.

Üniversite Tercih Merkezi projesiyle TURBEM öğrencileri de dahil olmak üzere Turgutlu’da yaşayan ve üniversite tercihlerini doğru bir şekilde yapmak isteyen tüm adaylar TURBEM ve Eski Belediye Binasına gelerek tercih uzmanlarının yardımlarıyla tercihlerini yapabilirler. 

Ayrıca Eski Belediye Binasında ise üniversite tercihlerini yapacak olan öğrencilere İstanbul Aydın Üniversitesi tercih uzmanlarınca danışmanlık hizmeti verilecek.

 

*- İlk proje

 

Dikkatinizi çekmiştir...

Turgutlu’nun yeni başkanı Çetin Akın, gençlere, kadınlara, çocuklara dokunuyor...

Önceliği onlara veriyor...

Ve kısa sürede ilk tamamladığı proje de; AKM Atatürk Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi,,,

Atatürk Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi, Turgutlu’daki kültür, sanat ve sosyal alanlardaki kurslara katılımların sağlanması amacıyla 2019 yılının Aralık ayında açıldı. 

Merkezde tiyatro, halk oyunları, dans ve Türk müziği, profesyonel makyaj, yağlı boya resim, bilgisayar ve teknik resim kursları, ingilizce, giyim, el sanatları, palet resim, dağcılık, seramik resim başta olmak üzere çok çeşitli kurslara ev sahipliği yapıyor.

 

*- Eğitim... Eğitim... Eğitim...

 

Ve yine kısa sürede tamamlanan ikinci proje; TURBEM Eğitim Destek Kursları...

Turgutlu Eğitim Destek Kurs Merkezi (TURBEM) lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik 16 kasım 2019’da açıldı. TURBEM’de 8, 11, 12. sınıflar ve mezun öğrenciler olmak üzere eğitim devam ediyor.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Turgutlu Eğitim Destek Kurs Merkezi (TURBEM) eğitimcileri ile bir araya geldi.

Başkan Akın ve eğitimciler sona eren 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılını değerlendirirken, gelecek senenin eğitim öğretim dönemi ile ilgili planlamalar hakkında görüştüler. 

Başkan Akın korona virüs ile mücadele döneminde gösterdikleri özverili çalışmalar için de eğitimcilere teşekkür etti.

Başkan Akın ayrıca yeni dönemle birlikte eğitimcilik hayatlarına başka kurumlarda devam edecek olan öğretmenlere de başarı ve gayretlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Akın, “2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılını zorlu şartlar altında geride bıraktık. Başkan Yardımcılarımız Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş Ser, Meclis Üyemiz Fehmi Gülen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Metin Akgül ile birlikte TURBEM eğitimcilerimiz ile buluştuk. Eğitimcilerimizle gerçekleştirdiğimiz buluşmada 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılını değerlendirdik ve de önümüzdeki senenin planlamaları hakkında görüşmelerde bulunduk. Özveriyle çalışan, öğrencilerimize karşılıksız emek gösteren eğitimcilerimize teşekkür ederim’ dedi.

 

 

*- Sosyo Ekonomik Yapı

 

Turgutlu'nun ekonomik yapısı, tarıma ve sanayiye dayalıdır. İlçenin %54'ünde tarım yapılmaktadır. 

Turgutlu'da Gediz Havzası'nın verimli topraklarının bulunması ve Akdeniz iklimi sayesinde çekirdeksiz üzüm, pamuk, tütün, domates, buğday, kiraz, şeftali, erik ve zeytin ziraatı yapılan başlıca ürünlerdir. 

Sofralık üzüm üretimi önem kazandığından yayla bağcılığı gelişmektedir. Pamuk tarımı Gediz Havzası’nda yapılmaktadır. 

Tütün, kırsal kesimin geçim kaynağıdır. Kapari, kekik gibi alternatif bitkiler ekimi tanıtılmaktadır. Hububat; kırsal alanlarda tütün, taban arazilerde pamukla münavebeye girmektedir. Arpa üretimi, hayvanların yeşil ot ihtiyacını karşılamak için yapılmaktadır. Meyvecilikte şeftali, kiraz, erik ve incir üretimi önemlidir. Kiraz ve incir ihraç edilmektedir. Zeytin ağacı sayısı azdır.

İlçede konserve fabrikalarının etkisi ile domates, biber ve hıyar ekimi önem kazanmıştır. 

 

*- Devam edenler

 

Bu arada devam eden projelerden de söz edelim:

Orta Park El Emeği Halk Pazarı: Ortapark’ta kurulan El Emeği Halk Pazarı projesiyle Turgutlu’da yaşayan kadınların üretim hayatına katılmaları ve ekonomik olarak güçlenmelerini amaçlanmaktadır. El Emeği Halk Pazarı projesiyle kadınlar ürettikleri el emeği ürünlerinin satışını yapabilme imkanına sahip olacaklardır.

*- Atatürk Mahallesi Taziye Evi: Atatürk Mahallesinde daha önce belediyenin sosyal tesisi olarak kullanılan bir alan taziye evine dönüştürüldü. Mahalle halkıyla birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında mahallenin en önemli taleplerinden bir tanesi olan ve yapımı tamamlanan taziye evi kısa bir zaman sonra hizmete açılacak.

*- Yaz spor etkinlikleri başlıyor: Turgutlu Belediyesinin çocuk ve gençlere yönelik hayata geçirdiği Yaz Spor Etkinlikleri başlıyor. Kayıtlar ise 9 Temmuz Perşembe gününden itibaren alınmaya başlandı.

Yaz Spor Etkinlikleri projesi ile Turgutlulu çocuk ve gençlerin fiziksel, sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlaması aynı zamanda yaz dönemini eğlenceli aktivitelerle geçirmeleri amaçlanıyor.

Korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun etkinlik ve çalışmaların yapılacağı Yaz Spor Etkinlikleri kapsamında aktiviteler Irlamaz Spor Vadisinde açık havada yapılacak.

Irlamaz Spor Vadisinde düzenlenecek etkinliklerde 7 -14 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik eğitim parkuru, atletizm, spor egzersizleri, temel spor branş etkinlikleri ve eğitsel oyunlar yer alacak. Yaz Spor Etkinliklerindeki tüm branşlarda katılımcıların kuvvet, sürat, dayanıklılık, denge, koordinasyon kazanmaları amaçlanıyor. 

Yaz Spor Etkinliklerine katılacak olan çocuk ve genç katılımcılara ise Turgutlu Belediyesi tarafından sosyal mesafe kurallarına uygun olacak şekilde servis imkanı da sağlanacak.

 

*- Tarihine sahip çıkmaya devam ediyor

 

Turgutlu’nun önemli tarihi yapılarından olan Eski Banka Binası ve Gavur Hamamı’nın Turgutlu Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda restorasyon ve kütüphaneye dönüştürülmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Turgutlu’nun ayakta kalan önemli tarih yapılardan olan Eski Banka Binası ve Gavur Hamamı’nın restorasyonu ve kütüphane dönüştürülmesiyle ilgili konu geçtiğimiz aylarda Turgutlu Belediye Meclisinde gündeme gelmişti. Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen meclisinde ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Turgutlu Belediyesi arasında protokol yapılarak çalışmaların başlatılmasına dair oy birliği ile karar alınmıştı. Alınan karar gereği Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak çalışmaların başlatılmasıyla ilgili protokolü imzaladı. Çalışmaların kısa sürede başlaması planlanıyor.

İki tarihi yapının yeniden Turgutlu’ya kazandırılması ile ilgili konuşan Başkan Çetin Akın, “Eski Banka Binamız ve Gavur Hamamı Turgutlu’muzun tarihinde önemli bir yere sahip. Turgutlu Belediyesi olarak tarihi geçmişi olan ve hala ayakta kalan bu iki yapıya sahip çıkıyoruz. Bu amaçla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte Eski Banka Binası ve Gavur Hamamı’nın restorasyon ve kütüphane çalışmalarını en kısa sürede hayata geçireceğiz. Gerçekleştireceğimiz bu projemizin Turgutlu’muza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

*- Temmuz meclisi kararı

 

Turgutlu Kaymakamlığı öncülüğünde kurulması planlanan, başta Celal Bayar Üniversitesi, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve çeşitli özel sektörün de iştirak edeceği kısa adı TEKMER olan (Turgutlu Teknoloji Geliştirme Merkezi)'ne belediyemizin de 100.000,00 TL sermaye ile ortak olması ve bu konuda yapılacak olan sözleşmeye imza atmak ve belediyemizi temsil etmek üzere Belediye Başkanı Çetin Akın'a yetki verilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile Başkan Akın’a yetki verildi.

 

*- Aralıksız mesai

 

Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Turgutlu’nun en işlek noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanının çevresinde bulunan palmiye ağaçlarının budama ve bakım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise kırsal mahallelerdeki çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler Musacalı Mahallesinin farklı noktalarında toplamda bin metrekarelik parke taşı döşeme çalışmalarını yürütüyorlar.

 

*- Tek tek gerçekleştiriliyor

 

Turgutlu’nun merkez mahallelerinde olduğu kadar kırsal mahallelerinde de yoğun bir çalışma sürdüren Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Çampınar ve Çepnibektaş Mahallelerinde park taşı döşeme çalışmalarını yürütüyorlar. 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Çampınar Mahallesinde yer alan köy kahvesinin meydanında 500 m2’lik parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladı. Çepnibektaş Mahallesi genelinde üç farklı noktada toplam 600 m2’lik parke taşı döşeme çalışmaları ise yine Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise mahalle muhtarlıklarının boyama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler tarafından Ergenekon Mahallesi ile Avşar Mahallesi muhtarlıklarının boyama çalışmaları gerçekleştirildi.

 

*- Kırsal mahallelere hizmet

 

Turgutlu Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede sürdürdüğü bakım, tamirat, yenileme ve boyama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri merkez mahallelerde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra kırsal mahallelerde de çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ekipler tarafından Yayla Mahallesinde yapımına kısa süre önce başlanan kiraz alım yeri tamamlanarak mahalle halkının kullanımına hazır hale getirildi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri aynı zamanda Musacalı Mahallesinde de 1200 m2’lik parke taşı döşeme çalışmalarını da sürdürüyorlar.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise merkez ve kırsal mahallelerde bakım, tamirat ve boyama çalışmalarını hayata geçiriyor. Ekipler çalışmalar kapsamında Urganlı Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Özcan Parkında bulunan oturma alanları ve bordürlerin boyama çalışmasını tamamladı. Sinirli Mahallesinde yer alan ve vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan köy kahvesinin boyama çalışmaları da yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Mahalle muhtarlıklarının da boyama çalışmalarını yürüten ekipler Şehitler Mahalle Muhtarlığının ardından Subaşı Mahalle Muhtarlığının da boyama çalışmalarını gerçekleştirdi.

 

*- Koşukırı Mevkisinde yoğun mesai

 

Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz haftalarda Koşukırı Mevkisi üzerinde çok yönlü başladıkları çalışmalar sürüyor. Koşukırı Mevkisi üzerinde yapılan tamirat, bakım ve parke taşı döşeme çalışmaları ile birlikte bugün asfalt çalışmalarına da başlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan ve Fırat Honaz’da Koşukırı Mevkisindeki çalışmaları yakından takip ederek incelemelerde de bulunuyorlar.

 

*- Kurban bağışı projesi gerçekleştiriyor

 

Turgutlu Belediyesi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kurban bağışı projesi başlattı. “Kurban Bağışlarınız İhtiyaç Sahiplerine Aş Olsun” projesiyle geliri olmayan veya dar gelirli ailelere Turgutlu Belediyesi Aşevi ve Hayır Merkezi aracılığı ile bağışlanan kurbanlıklar ulaştırılacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Kurban Bağışlarınız İhtiyaç Sahiplerine Aş Olsun” projesine bu yıl da devam edilecek. Kurban Bayramına sayılı günler kala gerçekleştirilen proje kapsamında kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar Aşevi ve Hayır Merkezine bağışta bulunabilir.

 

*- Turgutlulu Üreticilere 200 bin Fide Ulaştırılacak

 

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Fide’den üreticilere büyük destek gelerek 200 bin adet domates ve biber fidesi üreticilere ulaştırılacak.

 

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan ve Fırat Honaz ise bu anlamlı proje kapsamında 27 mahallenin muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan ve Fırat Honaz Turgutlulu üreticilere ulaştırılması için 200 bin fideyi mahalle muhtarlarına teslim etti. Mahalle muhtarları ise hem kendi hem de üreticilerin adına Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Fide’ye bu büyük ve anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan ve Fırat Honaz ise üreticilere yönelik gerçekleştirilen projeyle ilgili olarak, “Turgutlu Belediyesi olarak her koşulda üreticilerimizin yanındayız ve onlara desteklerimizi sürdüreceğiz. Mahalle muhtarlarımız aracılığı ile üreticilerimizle buluşturulacak olan 200 bin adet fideyi üreticilerimizin topraklarımız için en iyi şekilde kullanacağına inanıyoruz. Turgutlu Fide’nin sahibi Refik Elbüken’e anlamlı desteği için ise ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

 

*- Urganlı kaplıcaları

 

İlçenin en önemli turistik tesisi Urganlı Kaplıcaları'dır. Urganlı Kaplıcaları, suları karbondioksitli ve bikarbonatlıdır. Sıcaklığı 62 ile 67 santigrat derece arasında değişmektedir. Evliya Çelebi, bu kaplıcaya övgü dolu sözlerle, Seyahatname'de yer vermiştir.

 

*-

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ‘Etkin ve Verimli Hizmet sunmaya yönelik şeffaf, katılımcı ve bütünlük anlayışı içinde hareket eden belediyecilik’ anlayışı ile hareket ettiklerini, ‘Sürekli gelişen bir kurumsal kapasite inşa etmek ve dengeli bir yerel kalkınma konsepti geliştirmek suretiyle, Turgutlu’yu yaşamak ve yatırım yapmak için bölgemizin en cazip beldesi haline getirmektir.’ diyor.

 

*-

YORUMLAR

  • 0 Yorum