CHP'li Öztrak'tan 'İmamoğlu' yanıtı: MYK'da gündeme gelmedi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti içerisinde yaşanan değişim tartışmasına dair değerlendirmelerde bulundu, “Ne yapacaksak ayrılarak değil, birleşerek yapacağız” dedi.

CHP'li Öztrak'tan 'İmamoğlu' yanıtı: MYK'da gündeme gelmedi
06 Temmuz 2023 - 08:37

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MYK gündeminde TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamları, hayat pahalılığı ve artan gelir adaletsizliği, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili hazırlıklar ve partide başlayan kongreler süreci olduğunu ifade eden Öztrak, “Vatandaşını varlığını aşıran, parasını sızdırıp götüren en sinsi ve adaletsiz vergi olan enflasyon, sadece mutfağın bereketini kaçırmıyor, milletin enerjisini tüketiyor” dedi.

‘HÜKÜMET VERDİĞİNDEN DAHA FAZLASINI GERİ ALMAYA KARARLI’

TÜİK’in rakamlarının “makyajlı” olduğunu belirterek tüketici fiyatlarının haziran ayında yüzde 3,92 arttığını hatırlatan Öztrak, “Bu, bugüne kadar gerçekleşen en yüksek ikinci haziran enflasyonu. Ama yine de burada TÜİK’in açıklaması gereken bir husus var. Nisan ayında 5 lira 72 kuruş olan doğalgaz fiyatı mayısta bedava olunca ‘sıfıra’ düşmüştü. Şimdi yeniden doğalgaz paralı oldu. Ama TÜİK’in tabelasında görünen fiyat 0,43 kuruş. 25 metreküp doğalgaz bedava verilse bile doğalgaz fiyatı nasıl bir kuruş bile etmiyor?” diye sordu.

Torba yasayla vergilerin de artırıldığını ifade eden Öztrak, “Deprem şubatta oldu, vergileri seçimden sonra geliyor. Ama bunların hepsi de yılın ikinci yarısında fiyatlara yansıyacak. Bütün bunlar ve tabi ücret ve maaşlarda yapılacak artışlar dikkate alındığında, turpun büyüğünün heybede olduğunu anlaşılıyor. Anlaşılan bu hükümet, verdiğinden çok daha fazlasını enflasyonla çalışanlardan geri almaya kararlı” ifadelerini kullandı.

‘BORÇ ALAN EMİR ALIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez ülkeleri ziyaretlerini hatırlatarak, “Emir almaya hazır olduğunu gösteriyor. Nasıl emir aldığının son örneği Mısır… Hani Sisi darbeciydi, nereye gitti bu millete, meydanlarda ağlayarak andırdığı Rabia?” diyen Öztrak şunları kaydetti:

“Döndü dolaştı dediğimize geldi. Yeniden diplomatik ilişkileri kurdu. Türkiye’nin bölge ülkeleriyle karşılıklı saygı temelinde ilişkiler kurmasını işbirliklerine öncü olmasını, güven veren bir ortak olmasını en çok biz isteriz. Bizim eleştirimiz bölge ülkeleriyle yeniden ilişki kurulmasına değil, sonunda aynı yere dönecek olduğu halde Erdoğan’ın bölgesel konulara göbeğinden dalıp, iç siyaset malzemesi yapmasına, Türkiye ile tüm komşularını düşman etmesine. Ülkeye zarar vermesine. Bu u dönüşünü Körfez’den borç bulmak için emirle yapmak zorunda kalması. Eee, ‘Borç alan emir alır’ diye boşuna dememiş büyüklerimiz.”

'25,5 MİLYON İNSAN UCUBE REJİME KARŞI BİR ARAYA GELDİ'

2023’te başlayan seçim sürecinin devam ettiğini, yerel seçimler için umutları tazelemeleri gerektiğini, mayıs seçimlerinde seçmenlerin çok önemli bir kapıyı araladığını belirten Öztrak, “Farklı düşünen, farklı konuşan, belki farklı şeylere inanan farklı partilere oy veren ama hepsi bu ülkeyi sevmek paydasında buluşan bu ülkenin aydınlık geleceğine inanan 25,5 milyon insan ucube rejime karşı bir araya geldi. Sandıkta tek vücut oldu. ‘Asla bir araya gelmez’ denenler vatan için bir araya geldiler” dedi.

“Değişim” tartışmalarının yaşandığı CHP’nin sözcüsü Öztrak bu konuda şunları kaydetti:

EKSİKLİKLERİ GİDEREREK AYAĞA KALKMAK GEREKİYOR: Sosyal demokrat bir partiyi onun Genel Başkanını, değerlerinden kopmadan, toplumun tüm kesimlerinden oy alabilen hale getirmek büyük bir değişimdir. Müreffeh Türkiye’nin demokrat yarınları için bu çok önemli bir aşamayı ifade eder. Ama çok istememize ve çok çalışmamıza rağmen olmadı, kazanamadık. Buna belki en çok biz üzüldük. Ama seçim süreci devam ederken sadece üzgünüz diye oturmak yetmiyor. Hatalarımızı düzelterek, eksiklerimizi gidererek yenilenerek ayağa kalkmamız gerekiyor. 25 milyonu 30 milyon, 30 milyonu 35 milyon yapmak için çalışmaya kararlıyız. Adalet yürüyüşüyle başlayan bu büyük değişi mutlaka sürmelidir, sürecek ve nihayetinde başarıya ulaşacaktır. Erdoğan’ın en büyük korkusu budur. Bunu dağıtmak, itibarsızlaştırmak, unutturmak, 25,5 milyonun baskısından kurtulmak için, elinden geleni ardına koymamaktadır. Bunun karşısında tüm partililerimize düşen, 25,5 milyondan bir kişiyi bile feda etmeden ülkemizin namuslu, vicdanlı hakkın yanında olan kitlelerinin sayısını artırmaktır.

İSİMLER DEĞİŞİR, KİŞİLER KALIR: Bu süreci yönetmek bir tek Genel Başkanımızın değil tüm Cumhuriyet Halk Partililerin birlikte görevidir. Yapmamız gereken Halil İbrahim sofralarında birleşerek mücadeleye yorulmadan devam ederek değişimin sadece bir gün değil bir hayat boyu süren bir süreç olduğunu bilerek bu süreci yönetmektir. İsimler değişir, kişiler değişir. Önemli olan birleşen gücü tahkim etmek. Zulmün karşısında hep birlikte durup mücadele etmektir. Biz ne yapacaksak ayrılarak değil, birleşerek yapacağız. Karşısındaki gücün bölünüp parçalanması planları yapanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

‘İMAMOĞLU MYK’DA GÜNDEME GELMEDİ’

CHP’li Öztrak açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İktidar için değişim” sloganıyla başlattığı adım hatırlatılan Öztrak, “Bu durum MYK’da gündeme geldi mi” sorusuna, “Hayır gelmedi” yanıtını verdi.

İmamoğlu’nun manifestosunu değerlendirmesi talep edilen Öztrak, “MYK sözcüsü olarak açıklama yapıyorum, gündeme gelmedi” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP Genel Merkezi’ne yürüyüşü hatırlatılan Öztrak, “Geçen defa görüşlerimi açıklamıştım, daha fazla bir şey söylemeye gerek yok” ifadelerini kaydetti

YORUMLAR

  • 0 Yorum