Batan geminin 6 mürettebatı aranıyor!

Marmara'da, dün sabah 3 metrelik dalgalara teslim olan kuru yük gemisi Batuhan A.'nın kayıp 6 personelini bulmak için çalışmalar sürüyor. Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, 51 metre derinlikte batığı tespit edilen gemiye uzman dalgıçların dalış yapacağı öğrenildi. Geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulunmuştu.

Batan geminin 6 mürettebatı aranıyor!
16 Şubat 2024 - 09:28

Bursa'da, Marmara Adası'ndan önceki gün akşam saat: 20.00 sıralarında bin 250 ton mermer tozu yük alan ve Gemlik'e seyre başlayan 69 metrelik Batuhan A. isimli kuru yük gemisi, dün sabah Marmara Denizi'nde İmralı Adası açıklarında battı.

PERSONELİ BULMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
DHA'da yer alan habere göre dün sabah 06.32'de acil durum sinyali veren ve 07.12'de sinyali kesilen gemideki 6 mürettebatı kurtarmak için 275 personelle çalışma başlatıldı. Geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulunmuştu.

53 YAŞINDAKİ GEMİ 'YORGUN' ÇIKTI
53 yaşındaki kuru yük gemisinin, 3 yıl önce karaya oturduğu ortaya çıktı. Yapılan çalışmanın ardından batık gemi, Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte tespit edildi. Kayıp personele ulaşılması için dalış yapılacağı bildirildi.

ARANAN 6 MÜRETTEBAT
Gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın (24) olduğu öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum