14. Ulusal e-Twinning 200 Öğretmeni Ağırladı

14. Ulusal e-Twinning Konferansı, Türkiye Genelinden 200 Öğretmeni Ağırladı

14. Ulusal e-Twinning 200 Öğretmeni Ağırladı
20 Aralık 2023 - 11:56

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ulusal Destek Servisi tarafından her yıl düzenlenen konferansa 2023 yılında 81 ilden Avrupa projesi yürüten ve proje puanı en yüksek öğretmenler katıldı. 

Konferansa ayrıca Antalya İl Milli Eğitim Müdürü, YEĞİTEK Genel Müdürlüğü daire başkanları, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kurul Üyesi Dilek Ertürk, akademisyenler, eğitmenler, atölye liderleri ve Ulusal Ajans yetkilileri olmak üzere toplam 251 kişi yer aldı.

 


81 ilden en iyi projeye sahip 200 öğretmen davet edildi.
14-16 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşen 14.Ulusal e-Twining Konferansı’nda İzmir’i Dikili Emine Münevver Denizolgun Anaokulu’ndan Fatma Gülmez Gürbüz, Çiğli Gülen Kora Ortaokulu’ndan Fatma Konay, Karşıyaka Türk Birliği İlkokulu’ndan Özlem Çonkar, Kemalpaşa Pakmaya İlköğretim Okulu’ndan Ayşe Örnek, Torbalı Özel Küresel Eğitim Yaklaşımı Ortaokulu’ndan Misket Köksal yapmış oldukları başarılı projeler ile temsil etti.
“eTwinning'e baktığımızda güçlü bir aile görüyoruz”
Konferansın açış konuşmalarında Genel Müdür Canlı, "eTwinning'e baktığımızda mesleğini seven, öğrencilerini seven, mesleğine katkı sunmak isteyen, bir günü diğer gününe eşit olmayan güçlü bir aile görüyoruz. Bu bakanlığımızın en uzun soluklu ve istikrarlı projesi diyebiliriz. Bu çalışmalarla öğrencilerinizin eğitime olan ilgi ve sevgisini artırırken ülkemizde okullarda da uluslararası düzeyde çalışmalar yapılabileceğinin en güzel göstergesi olduğunuz ve camiamıza umut verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizler bu çalışmaların aynı coşku, azim ve kararlılıkla devam edebilmesi için dijital öğretmen ağı çalışmasını başlattık. Amacımız uluslararası düzeyde proje faaliyetlerinde edinilen tecrübeyi çevremizdeki Türki Cumhuriyetlerin öğrenci ve öğretmenleriyle başlatmak, komşu ülkelerle, dost ülkelerle bu çalışmaları yaygınlaştırmak. Sizler bu ülkedeki en değerli varlıklara, çocuklara; değişimin, salgınların, felaketlerin sürekli değiştiği bir dünyada çok kıymetli olan eğitimi vermeye çalışıyor, zoru başarıyorsunuz. Çocukların ve çocukların aşina olduğu teknolojilerin, alışkanlıkların, konulara bakış açılarının, Z kuşağının ilgi ve odaklanma sürelerinin ve sosyal çevrelerinin sürekli değiştiği bir eğitim ortamını görüyoruz." ifadelerini kullandı.
Konferansın ilk gününde eTwinning Türkiye Özel Ödülleri kapsamında, STEM, Yenilik ve Eğitim, Engelsiz eTwinning ve Mesleki Eğitim kategorilerindeki ödüller sahiplerini buldu. 
Etkinliğe çağrılı konuşmacılar ve kaynaştırma etkinlikleri ile devam edilirken akşamında Ahmet Yenilmez tarafından icra edilen "Korkma" isimli tiyatro gösterisi öğretmenler ile buluşturuldu.

 

Konferansın ikinci gününde Ziya Kürküt tarafından etkili iletişim sunumu gerçekleştirildi. Sonrasındaki atölyelerde ERASMUS+ Okul Eğitim Fırsatları, Astronomi ve Gökyüzü Etkileşimi, Çocuklar için Felsefe (P4C), Bibliyoterapi, STEAM, Yaratıcı Drama, Web 2.0 Araçları, eTwinning Projelerinde Yapay Zekâ, Yaratıcı Drama, Oryantring gibi konularda etkileşimli atölyeler gerçekleştirildi.

Konferansta, öğretmenlerin yürüttüğü projelerden il bazında 30 stant açılarak başarılı projeler katılımcılara örnek teşkil edecek şekilde sergilendi. Konferans, sertifika töreni ve kapanış ile sonlandırıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum