Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


'Sabredildi, güvenildi, başarıldı!'

14 Ağustos 2020 - 11:28

İzmir’den yola çıkıp Denizli’ye doğru yol alırken, Aydın ilini geride bıraktıktan sonra, il merkezine gelmeden önce mutlaka Sarayköy tabelasını görürsünüz.

Ben de Sarayköy’e ulaştıktan sonra, ‘Tamam Denizli’ye geldik’ diye düşünürüm,

Nasıl İstanbul yönünden gelip Manisa’yı geçtikten sonra Sabuncubeli ile birlikte İzmir’i görüyorsak, ya da Ankara yönünden gelip Kemelpaşa’yı geçip, Atatürk’ün heykelinin olduğu Bornova Belkahve’de İzmir Körfezi bizi ‘Hoş geldiniz’ diye karşılıyorsa aynen öyle…

Sarayköy demek ‘Denizli’ demektir…

İşte bu güzel kentimizin yönetimini Ahmet Necati Özbaş üstlenmiş durumda.

Önce size, Denizli Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı tanıtayım, takdim edeyim:

1971 yılında Sarayköy'de doğdu.

İlk ve ortaöğrenimini Sarayköy'de tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Özbaş, daha sonra Sarayköy'de aile şirketlerinin başına geçti.

AKP ile başlayan siyaset hayatında 2004-2008 ve 2012-2013 yılları arasında İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Özbaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

*- Sarayköy hiçbir zaman unutulamaz!

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana, insan ömrünü ele alırsak, oldukça uzun bir zaman geçtiğini söyleyebiliriz.

Ama tebriklerin, kutlamaların hâlâ devam ettiğini belirtirsek, ‘dün gibi kısa’ diyebiliriz…

İşte size bir örnek:

Kültür ve sanat alanında Türkiye’de adından söz ettiren Sarayköylü Yazar-Tiyatrocu Mehmet Sadık Aslankara, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ı ziyaret etti.

Bizim gibi, binlerce kişi gibi, ziyaretinde Sarayköy’ü hiçbir zaman unutmadığını ve ayrıca tüm eserlerinde ilçenin ismine yer verdiğini aktardı.

Ziyarette Sarayköy’ü hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Yazar-Tiyatrocu Aslankara, ‘Sarayköy benim memleketim. Nerede doğduğumu sorduklarında her zaman Sarayköy derim. Oyunlarımda ve romanlarımda mutlaka Sarayköy’ü yazarım, gittiğim yerlerde anlatırım. Sarayköy’de belediye bünyesinde açılan Tiyatro Kulübü beni çok mutlu etti. Bir gün atölye eğitimlerinde öğrencilerle bir araya gelerek çalışma yapmak isterim’ dedi.

 

*- Sarayköy hatıraları

 

Ziyarette ilçenin kültür sanat yatırımlarını konuştuklarını aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ‘Sarayköyümüz ve Denizlimiz için önemli bir değer olan hemşehrimiz yazar-tiyatrocu Sadık Aslankara beyefendiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık.

İlçemize kültür sanatta bu zamana kadar neler yaptığımızı kendisiyle paylaştık. ‘Birlikte daha neler yapabiliriz’ diye konuştu.

Biz kendisini ve beraberinde müze eğitmeni Ali Armağan Daloğlu, şair Figen Şentürk ve hemşehrimiz yazar Hakkı Hakan Tok’u ağırlamaktan çok memnun olduk’ dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Özbaş, Aslankara’ya ve beraberindeki misafirlerine Emin Aslan Tokat’ın kaleme aldığı Milli Mücadelede Sarayköy Hatıralarım kitabı ile Sarayköy türkülerinin yer aldığı CD’yi hediye etti.

 

*- Maskeden sonra şimdi de dezenfeksiyon cihazı

 

Sarayköy’ün havasından mı, suyundan mı nedir, sanatçılar gibi genç mucitler de yetiştiriyor.

Tabii ki bunda en önemli nokta yönetim kadrosunu çok iyi seçmelerinden oluyor.

Yine Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’tan öğrendik:

Meslek lisesi öğretmenleri atölye kurdu ardından “Ozon Dezenfeksiyon” cihazı ürettiler.

Türkiye'yi ve dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinde, Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir çalışmaya imza attı. Pandemi sürecinin ilk günlerinde öncelikli ihtiyaç olan maske üreterek mücadeleye destek veren okul çalışmalarını bir üste taşıyarak kendi markalarında ozon dezenfeksiyon cihazı ürettiler.

Başkan, ‘Aylık 150-200 adet üretim kapasitesine sahibiz’ diyor.

 

*- Boş durmadılar

 

Türkiye’yi ve dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinde, Sarayköy

Meslek lisesi öğretmenlerinin ürettiği SAROZON markalı cihazın üretim aşamaları hakkında konuşan Başkan, ‘Sarayköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz pandemi sürecinde patenti Elektrik ve Elektronik öğretmeni Özer Mısırcı’ya ait ozon cihazının okulda seri üretimi için çalışmalara başladı. SAROZON markası ile patent başvurusu yapılan cihazın seri üretimi için ihtiyaç duyulan atölye projesi Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edildi’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığından gönderilen 130 bin TL’lik ödenekle kurulan atölyede cihazı üreten öğretmenlerimiz bu alandaki önemli bir ihtiyaca cevap verecekler.

Okullarımızın eğitim öğretime başlaması ile üretim aşamasında öğrenciler de yer alacaklar.

Tabii bu arada, mesleki eğitimin önemi ülkemizde ve tüm dünya bir kez daha anlaşılmış oldu.

Denizli Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ‘Bu süreçte meslek liselerimiz büyük gelişime ve değişime imza attılar. Üreten meslek liselerimiz her biri ayrı birer marka haline geldi. Buradan emeği geçen, Sarayköy’deki tüm öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum’ dedi.

 

*- Zararlılar yok ediliyor

 

Teknik bilgisi de üst sırada olan Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, Sarozon Ozon Jeneratörünün, havadaki oksijeni ozona dönüştürdüğünü ve belirli aralıklarla bulunduğu ortama vermekte olduğunu söyleyerek şöyle devam ediyor:

‘Havadaki virüsleri, bakterileri, küf ve mantarları temizleme özelliğine sahip Sarozon teknik özellikleri ile de muadilleri arasında ön plana çıkmaktadır.

Ozon Dezenfeksiyon, hava ve suya ozon verme özelliği olan bu cihaz, su içindeki, havadaki, yiyeceklerimiz ve kullandığımız eşyalar üzerindeki mikrop, virüs, bakteri, spor, kist, ecoli, mantar, salmonella gibi insan sağlığına zararlı mikroorganizmaların hücre zarını yırtarak yok edilmesini sağlar.

Kimyasal temizleme ve dezenfektan maddelerden farkı ozonun tamamen doğal olması hiçbir atık madde bırakmamasıdır.

Ozon suya ve havaya verildikten sonra kısa sürede görevini tamamlayıp oksijene dönüşür.’

 

*- Gözden kaçamaz

 

Şimdi bu güzel Sarayköy haberinden sonra bir de üzücü haberi paylaşayım.

Amaç; herkesin aklını başına alması ve Şeytani hislerinin esiri olmamaları için caydırıcı olması yönünden önem arz ediyor.

Sarayköy’de, belediyenin ortağı olan şirkette akıl almaz hırsızlık meydana geldi.

6 kişi gözaltına alındı.

Bazı kendini ve haddini bilmeyen, personel, belediye başkanının dikkati sonucu yakalandı.

Kilitli taş üretim tesisinde çalışan bazı personel, kullanılmayan malzemeleri çaldı, başkan da dikkati sayesinde eksilmeleri gördü ve suçüstü yaptırdı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kilitli taş üretim tesislerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Açıklamasında Başkan Özbaş, ‘Belediyemizin ortağı olduğu şirkete ait Kilitli Taş Üretim Tesisleri’nde kullanılmayan bazı malzemelerin tesis bahçesinden çalındığının tespit edilmesi üzerine, suçluların bulunması amacıyla 5 Ağustos 2020 Çarşamba günü şirket yetkililerimiz tarafından Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunulmuştur. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan tahkikatın sonucunda, olaya karıştığı belirlenen personellerin ifadeleri alınarak savcılığa sevk edilmişlerdir.

Olayla ilişiği tespit edilen tüm personellerin iş akidleri feshedilmiş olup, haklarında gerekli tüm adli ve idari işlemler devam etmektedir.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hemşehrilerimizin bizlere emaneti olan belediyemizin ve Sarayköyümüzün hakkını ve hukukunu namusumuz gibi korumaya devam edeceğiz’ dedi.

 

*- Düğünlere korona virüs denetimi

 

Denizli'de Pandemi Kurulu tarafından salgına karşı vaka sayısının artışını engellemek amacıyla düğünlerde polis, belediye ve sağlık ekiplerinin denetlenmesine karar ardından Sarayköy'de ekipler düğünleri denetledi.

Özellikle Cuma, Cumartesi, Pazar günleri yapılacak olan düğün törenlerinde kolluk kuvvetleri, İlgili Belediye ve İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından oluşan ekipler tarafından denetimlerin sıklaştırılmasına karar verilmişti.

Kararın ardından Sarayköy’de düğün denetimleri için harekete geçildi. Hafta sonu gerçekleştirilen denetimlerde Sarayköy İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı görevli personel ve zabıta ekipleri hazır bulundu.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yapılan denetimlerde korona virüs tedbirleri göz önünde bulundurularak sosyal mesafe, maske kullanımı, dezenfektan bulundurulması, masa ve sandalye mesafelerinin incelendi, Sarayköy’de 1 Temmuz itibariyle 18 düğünün denetlendiği ve kurallara aykırı bir durumun olmadığını, kurallara uymayanlara ise 900 TL ile 3 bin 150 TL arasında cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

 

*- Uyarılar sürüyor

 

Az önce de belirttiğim gibi, Tüm Türkiye’de İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' sloganıyla gerçekleştirilen COVID-19 tedbirlerine yönelik denetimler Sarayköy’de de yapıldı.

Denetimlere Sarayköy Kaymakam Vekili Babadağ Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necat Özbaş, Sarayköy İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdal Bayar ve beraberindekiler katıldı.

Denetimlerde Kaymakam Altıntaş, Başkan Özbaş ve Bayar vatandaşlara tedbir kurallarını hatırlatarak maskesiz dolaşmamaları gerektiğini hatırlattı. Ayrıca ilçe otogarı ve taksi durakları da ziyaret edilerek yolculara ve şoförlere koronavirüs salgınına karşı alınması gereken önlemler tek tek anlatıldı.

 

*- Çalışmalara güç kaynağı

 

Tedbir kurallarına uyulmazsa her şeyin ilk başa döneceğini belirten Kaymakam Altıntaş, “Yapılan onca çaba ve çalışmanın bir anda yok olmasını hiç kimse istemez. O yüzden rehavete izin vermeden kuralları ilk gün ki sıklıkla uygulamaya devam etmemiz gerekiyor. Esnaflarımız bu konuda öncelik taşıyor. Çünkü çok fazla vatandaşla görüştükleri için tedbir kurallarını sürekli hatırlatmaları ve uygulamaları çalışmalara güç verecektir” dedi.

 

*- ‘İç içe!’ de diyebiliriz

 

İlçenin merkeze çok yakın olduğu ve sürekli gidiş gelişlerin devam ettiği için daha emniyetli davranılması gerektiğini aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, ‘Vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu süreci olması gereken tedbirleri uygulayarak geçirdiklerine inanıyorum.

Çünkü merkeze çok yakın bir ilçeyiz vaka sayımızda büyük bir patlama olabilirdi.

Ancak şu ana kadar vaka sayımız minimum düzeyde ilerledi. Gönül ister ki hiç kimse bu virüse yakalanmasın ancak Sarayköy’de bulunan vaka sayısı tahmin edilenden daha az. Bu da vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın duyarlılığından kaynaklıdır.

Aynı bu şekilde emniyeti elden bırakmadan normalleşme dönemine alışacağız” diye konuştu.

Sarayköy’de iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarında denetimler gerçekleştirildi.

 

*-  32 mahallede sürdürülüyor

 

Kurban Bayramı tatili boyunca olduğu gibi, her an, görev yapacak ekiplerin olacağını aktaran Başkan Özbaş, ‘Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için acil ihtiyaçlarının anında karşılanması adına belediyemizin birçok biriminde nöbetçi ekiplerimiz her zaman hazır bekleyecek’ diyor.

Bu arada, Sarayköy Belediyesi bütün bir yıla yaydığı haşereyle mücadele çalışmalarını 32 mahallede sürdürüyor.

İlaçlama yapılan noktalar arasında kış ve yaz aylarında gelişim periyotları takip edilen sivrisinek, karasinek ve hamam böceklerinin potansiyel üreme alanı olarak belirlenen sulak alanlar, süs havuzları, foseptikler, içinde su bulunan bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar, dere kenarları ve çöp konteynerlerinde, kemirgen yaşam alanlarında ve yürüme yollarında yemleme yöntemiyle ilaçlama yapılıyor.

Vatandaşların sağlığı için dezenfekte çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ‘Çöp konteynerleri ekiplerimiz tarafından önce köpükle yıkanıyor ve ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. İnsan sağlığı kadar çevre için de önemli olan bu uygulama sayesinde karasinek ve diğer haşerelerden kaynaklanan salgın hastalıkların önüne geçilerek daha temiz bir çevreye ulaşmamız amaçlanıyor’ diye konuştu.

 

*- İhtiyaç sahipleri unutulmadı

 

Sarayköy Belediyesi ekipleri, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek hazırlanan paketler ile evlere et teslimi yaptı.

Sarayköy Belediyesi Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşları unutmadı. Kesim ve paketlemesi titizlikle yapılan kurban etleri, Sarayköy’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı.

Yardıma muhtaç ailelerin adreslerine paketleri teslim eden ekipler, talepleri de not etmeyi unutmadı.

Bayram tadının paylaşılan sevgi ile güzel olduğunu belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ‘Toplum içinde huzur ve mutluluğu yakalayabilmek için karşılıklı dayanışma içinde olmamız gerekiyor. İmkânlarımız ölçüsünde sosyal yardımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza yardımlarını ulaştırmak isteyen hayırseverlerimiz ile vatandaşımız arasında köprü olmaya da her zaman hazırız’ dedi.

 

*- Sarıbey’den, Sarıgöl’den Sarayköy’e…

 

Sarayköy; Anadolu yarım adasının batısında, Ege bölgesine dahil, Büyük Menderes nehri vadisindedir.

Denizli iline bağlı ve ile 22 km . uzaklıktadır.

İlçe merkezinin bulunduğu geniş ova, bataklık ve kısmen göl halinde idi. Adına ‘Sarıgöl’ denilirdi.

Zamanla Kuzeye düşen ve Bayramyeri denilen Buldan yolu üzerinde bir adacık meydana gelmiş ve bu adacık üzerine ‘Sarıbey’ adında bir aşiret reisinin yerleştiği söylenir.

Yani;

İlk gelen ve yerleşen Sarıbey ve aşiretidir. (Aşireti, Oğuz Türklerinden olup, geçimlerini hayvancılıkla sağlayıp, sık sık yer değiştiren ve kendilerine Yörük diye tabir edilen topluluk)

Sarayköy ismini bu yöreye ilk yerleşen Sarıbey isimli aşiret reisinden aldığı, bu isimin zamanla Sarıgöl ve Sarayköy olduğu bilinmektedir. Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde ilçenin ismi Ezineyi Abat ve Ezineyi Lazkiye olarak geçiyor.

 

*- Padişah fermanı ile

 

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın anlattığına göre,

‘1520 Yıllarında Osmanlı Hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman zamanında saraya mensup ve kendisini seyyah olarak tanıtan bir görevli Acısu köyünde misafir kalır.

Ertesi günü yola çıktığında İlçemizin eski Pazaryeri olarak bilinen semte birkaç kadının mallarını satmak üzere toplandıklarını görür ve kendilerine sorulduğunda, kadınların mal satmak için toplandıklarını öğrenir.

Bunun üzerine Saraya mensup bu görevli bir ferman hazırlatarak adamlarını emredip, tepe üzerine bir kazık çaktırır.

Bu kazık üzerine yazılı fermanı bağlatır ve oradan ayrılır.

Altın sarısı ve parlak yazı ile yazılı bu kağıdı görenler, burada haftanın Cumartesi günleri Pazar kurulmasına ait ferman olduğunu öğrenirler.

Bu ferman üzerine, o yıllardan bu yana her Cumartesi günü İlçemizde Pazar kurulur.

Bu Pazar, zamanla şöhrete ulaşır ve Evliya Çelebinin seyahatnamesinde yer alır.’

 

*- İlçenin kuruluşu

 

Sarayköy ilçesinin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemesine rağmen XlV . yüzyılın sonlarına doğru Türkmen Aşiret Reisi Sarı bey tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir.

1763 yılına kadar köy olan Sarayköy, bu tarihte Aydın iline bağlı bucak olmuştur.

1867 yılında Denizli livasının kazaya çevrilmesi üzerine, Denizli’ye bağlı bir nahiye olarak statüsünü korumuş, 26 Şubat 882 yılında Denizli’nin sancak olması üzerine bu tarihten itibaren Denizli Sancağına bağlı kaza olmuştur.

 

*- Sarayköylü budur

 

Yazımın başlarında üzücü bir olaydan, taşların çalındığından ve olayın bir noktada başkanın ve yöneticilerin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldığını anlatmıştım.

Şimdi de size gerçek bir Sarayköylüyü yine Başkanın ağzından haber olarak tanıtayım:

‘İnsanlık Sarayköy’de ölmemiş’ diyeceksiniz…

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bir kişi, kaldırımda bulduğu ve içinde bir miktar para olan cüzdanın sahibine ulaşmasını sağladı.

Başkandan edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Süleyman Eyvaz kaldırımda içinde bir miktar para, kredi kartı ve kimlik kartı yer alan cüzdan buldu.

Eyvaz, cüzdanı Sarayköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıta ekiplerine teslim etti.

Zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışmanın ardından cüzdan sahibi Alperen Duran’a ulaştı. Zabıta görevlisi tarafından Sarayköy Belediyesi’ne çağrılan Duran’a cüzdanı teslim edildi.

Saatlerde cüzdanı aradığını ancak bulamadığını belirten Duran, “Her şeyim cüzdanın içerisindeydi. Bulunduğuna çok sevindim. Cüzdanımı bulup zabıta ekiplerine ulaştıran kişiye ve Sarayköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüze teşekkür ederim’ dedi.

İşte Sarayköylü budur…

 

*- Sarayköy sıcak asfaltla buluşuyor

 

Alt yapısını tamamen yeniledikleri Sarayköy ilçesinde sıcak asfalt çalışmalarını inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy’ün ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Çünkü biz Sarayköy’ü seviyoruz dedi.

Başkan Osman Zolan’a Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, meclis üyeleri ve beraberindekiler eşlik etti.

Alt yapı çalışmaları Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından tamamlanan Sarayköy ilçe merkezindeki üst yapı çalışmalarını inceleyen Başkan Osman Zolan, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş ile bir süre asfalt serme makinesi kullanan Başkan Osman Zolan, burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinledi.

İncelemenin ardından Sarayköy Belediyesini ziyaret eden Başkan Osman Zolan, çalışanlara kolaylıklar diledi.

 

 *- 'Sarayköy hak ettiği hizmetleri alıyor'

 

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin Sarayköy’de başlattığı altyapı hamlesinin, üst yapı ile devam ettiğini belirten Özbaş, 'Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar bize tahammül eden, sabır gösteren vatandaşlarımıza, esnafımıza teşekkür ediyorum.

Alt yapı çalışmalarından dolayı vatandaşlarımız yazın tozda kışın çamurda zorluk yaşadılar, kahır çektiler. Ancak güzel günlere az kaldı. Yaklaşan güzel günlerde de bu hizmetlerin ferahını sürmek Sarayköylü hemşehrilerimize nasip olacak. Üst yapımız ilçemize hayırlı olsun' dedi.

 

 *- Başkan Zolan: 'Sarayköy’ü seviyoruz'

 

Başkan Zolan ise, Sarayköy’ün insanıyla, üretimiyle, kültürüyle, çalışkanlığıyla ayrı bir güzel olduğunu kaydederek, 'Sarayköy ilçemizin ihtiyaçları vardı. Bu ihtiyaçlar noktasında bizim de duyarsız kalmamız mümkün değildi.

Çünkü biz Sarayköy’ü seviyoruz.

Hem Sarayköy hem de Denizli’deki vatandaşlarımız bizi göreve getirdiler. Bu sorumluluğu alarak birçok eser yaptık.’ Diye konuştu.

 

*-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, Denizli Büyükşehir’in büyük katkısı ile kente yapılanları şöyle dile getirdi

‘Torunlarımızın torunlarının kullanacağı bir altyapı yatırımı yaptık.

Zor bir yatırım, maliyetli bir yatırım.

İlçemizde baştan aşağı içme suyu ve kanalizasyon hatlarını değiştirdik. Yağmur suyu hatları yoktu, onları inşa ettik.

Altyapı meşakkatli bir iştir.

Toz olur, çamur olur, zorluklar yaşanır.

Sarayköylü hemşehrilerimiz sabrettiler, bize güvendiler.

Gösterdikleri sabırdan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum'

 

*- Su sıkıntısını giderdik'

 

Sarayköy’ün en önemli ihtiyacının su olduğuna dikkati çeken Başkan şöyle konuştu:

'Sarayköy’de özellikle yaz aylarında çok yoğun su sıkıntısı yaşanırdı. Sarayköy, içme suyu Denizli’den gelen bir ilçemiz. Bu hatta da birçok yenilikler yaptık.

Su depolarıyla da birlikte Sarayköyümüzün su sıkıntısını giderdik. Altyapısı baştan aşağı yenilendi, ilçemiz doğalgaz ile tanıştı.

Toz ve çamuru ortadan kaldırmak için üst yapıya başlamıştık, şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz.

İnşallah Sarayköyümüzü bu güzelliği kavuşturacağız.

Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte el ele vererek 2014’ten bugüne kadar Sarayköy Belediyemiz bir taraftan, Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan birçok hizmetler yaptık.

Vatandaşımızın isteklerini, taleplerini yerine getirdik. İnşallah bundan sonra da durmayacağız, Sarayköyümüzün ihtiyaçlarını giderme noktasında gayret sarf edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.'

 

*- Sağlık için…

 

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın gerçekleştirmek için büyük uğraş verdiği hayalindeki birkaç projeden de söz edeyim:

İlçe Merkezine Spor Kompleksi; ilçe merkezine yapılacak spor kompleksinin içinde farklı sporların yapılabildiği saha ve tesisler olacak.

Yer tespiti çalışması yapılıyor.

Tekke Termal Alanı; Tekke Termal Alanı sağlık turizmine kazandırılacak

Orta vadede planlama çalışmaları yapılacak.

Termal Turizm Tesisleri; Termal turizm bölgesine yabancı yatırımcılar teşvik edilerek tesisleşme sağlanacak.

Orta vadede planlama çalışmaları yapılacak.

Termal Halk Havuzları; Vatandaşlarımızın günü birlik faydalana bilecekleri termal halk havuzları

YORUMLAR

  • 0 Yorum