Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


Küçük Türkiye; Didim!

29 Temmuz 2020 - 10:26

Meyve veren ağaç taşlanır!

Herhalde bu sözü Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay için üretmişler.
30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bir kez daha Didim Belediye Başkanı seçilen ve 6 yıldır bu görevi sürdüren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay için muhalifler bu süre içinde aleyhinde o kadar çok asılsız söylenti ürettiler ki, karşılarında dev olsa dayanamaz yıkılırdı.
Ama o bildiğini çekinmeden söylemekten kendini alakoyamadı, geri adım atmadı.
Ve o kadar söylentiye, yapılan müfettiş denetimlerinden alnının akıyla geçti, günümüze geldi.
Günümüzün konusu ne?
Çok var, ama en önemlilerinden biri için son sözünü anımsatalım;
‘Cinsiyet temelli ayrımcılığa ve kadınlara yönelik şiddetin tüm biçimlerine karşıyız.
Şiddetsiz bir hayatın güvencesi İstanbul Sözleşmesi tam uygulanmalıdır.
Eşitlik mücadelesinde tüm kadınların yanındayız.
Belirtildiği gibi İstanbul Sözleşmesi yaşatır!’

*- Etkinliklerin arkası kesilmiyor

Bunları da belirtmeden geçemeyeceğim:
Didim’de Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü etkinlikleri düzenlendi
Biliyorsunuz;  ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü’ olarak tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanır.
İşte Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay bu etkinlikleri sadece bir günle sınırlandırmıyor,  365 günle değerlendiriyor.
Etkinlikler kapsamında ‘Kadına yönelik şiddet ile mücadele”’adı altında çeşitli  paneller düzenleniyor.
Örneğin; Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinden panele Didim Belediye Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsener, Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve Didimli kadınlar katıldı.
Panelde konuşan İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan, Kadın hakları noktasında yapılması gerekenlerle ilgili olarak bilgiler verdi. 
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçedeki çeşitli bölgelerden kadınlarla bir araya gelip, dertlerini ve sorunlarını dinliyor. Buna yönelik çözümler sunma konusunda yardımcı oluyor.
Bunlardan birisi Belediyenin katkılarıyla açılan Kadın Uygulamalı Eğitim Merkezi...
Burası kadınların üretim yapmasına katkı sağlıyor.
Başkan Atabay. ‘ Tabi ki projelerimiz devam edecek, toplumda saygıyı ve sevgiyi en çok hak eden kadınlarımızdır. Kadınlarımıza ne kadar çok destek verirsek, ülkemizin kalkınmasına da o kadar katkı koyarız'' şeklinde konuşuyor.

*- Didimli Süslü Kadınlar!

Aynen başta İzmir ve İstanbul olmak üzere birçok kentimizdeki ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ da Didim’in en önemli etkinliklerinden biri...
‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinlikleri kapsamında bisikletli ulaşımın önemine vurgu yapmak amacıyla Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen ‘Didim'li Süslü Kadınlar'ın gerçekleştirdiği bisiklet turuna Belediye Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve Temizlik İşleri Müdürü Aslı Kıray da katılım gösteriyor.
Didimli Süslü Kadınlar bisikletleri ve çocukları ile birçok etkinlikde de başrolü oynuyor.
Tabii ki en büyük destek yine Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’dan...
Kimdir bu taşlanmasına rağmen cesur adımlar atan, yılmayan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay?

*- Didim’e katkı koydu

1959 yılında İstanbul doğumlu olan Ahmet Deniz Atabay, İstanbul Kadıköy’de lise eğitimini tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Fransızca bölümü ve sonrasında Fransızca eğitimini Fransa’da tamamlamış.
Türkiye’ye dönüşünden itibaren petrol, sağlık ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren A. Deniz Atabay, 1989 yılında tamamen Didim’e yerleşmiş.
Yaptığı 2 otel inşaası ile birlikte Didim’de turizm sektörüne başarılı bir giriş yapmış.

*- Proje adamı

4 dönem boyunca ‘Didim Turizm Derneği Başkanlığı’nı yürüten Atabay, bu süre zarfında ‘Didim Rotary Kulübü’ ve ‘Didim Yelken Kulübü’ kuruculuğu olmak üzere Didim’de turizm adına pek çok değerli projeye imza attı.
A. Deniz Atabay, evli ve 2 kız 1 erkek çocuk babası,
 Fenerbahçe taraftarıdır. 
Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor...
Bu son cümleye dikkat çekmek istiyorum...
Çünkü Didim, özellikle başta İngilizler olmak üzere, neredeyse ‘Birleşmiş milletler’ görünümünde özel bir kentimiz...
O kadar ki, Yunanlılar bile Didim Belediyesi ile birlikte kentte belirli zamanlarda çok güzel etkinliler düzenliyorlar.
Konuştuğunuz yabancı Türkler, yani kendilerine Türk gibi hisseden Didim’in yeni ahalisi ‘Başkan sayesinde huzurumuz ve güvenliğimiz yerinde’ diyorlar...
Yazımın başında, ‘Meyve veren ağaç taşlanır!’ atasözünden giriş yaparak, kısaca topluma faydası olan kişiler her zaman en fazla eleştirilen kişilerdir manasına gelen bir atasözü olarak kullanıldığını belirtmeye çalıştım.

*- Damgasını vurdu

Didim, ‘Emitt2020’ ye damgasını vurdu. 
70'i aşkın ülkeden yaklaşık 5 bin kurum, kuruluş, firma ve markanın katılımıyla 2. gününde de renkli anlara sahne oldu. 
3.Salon B352 No'lu stand da tarihi, coğrafi ve kültürel güzellikleri ile ön plana çıkan Didim, fuar’ın ilk anlarından itibaren turizmciler ve halkın ilgi odağı oldu.

*- 2020-2024 Stratejik Planı 

Didim Belediye Başkanlığının 2020-2024 dönemi stratejik planı, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. 
Didim Belediyesinin 5 yıllık yol haritasını belirleyecek olan stratejik planda temel değerler; liderlik, farkındalık, cesaret, hakkaniyet, yaratıcılık, barışçıl, vatandaş odaklı ve güler yüzlü hizmet başlıkları altında belirlenirken, ilçede çağdaş şehircilik standartları çerçevesinde planlı, düzenli, sağlıklı ve güvenli kentsel yapının gelişmesi için gereken çalışmanın yapılacağı, toplum ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan unsurlarla mücadele edilerek halk sağlığının korunacağı, dezavantajlı grupların desteklenmesi, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve kırsal kalkınmanın desteklenmesinin amaçlandığının altı çizildi. 

*- Misyon ve vizyon

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediyesinin misyonu ‘Kurumsal değişim ve gelişime açık, şeffaf ve çağdaş yönetimi ilke edinmiş katılımcı, paylaşımcı, yaşam hakkına saygılı bir kurum olmak’ vizyonu ise, ‘Medeniyetler mirasını ve Didim'in doğal güzelliklerini geleceğe taşıyarak, tüm dünya vatandaşları ile paylaşabilen, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında halkına hizmet eden model bir belediye olmak olarak belirlendiğini açıkladı.
Hızla gelişen ve değişen İlçe Didim'de yeni koşullara uyum sağlama, değişimi algılama yönünde çalışmaların  hızla devam ettiğini belirten, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay sözlerini şöyle sürdürdü:
‘31 Mart Yerel Seçimleriyle bir kez daha halkımızın takdiriyle Didim'e hizmet etmeye, eksikleri gidermeye ve kaynaklarımızı verimli kullanarak Didim halkının beklenti ve sorunlarına cevap vermeye yine her an hazırız. 
Yerel Yöneticilerin görevi, sadece İlçenin değişimine uyarak gündelik hizmetleri sunmak değil, geleceği bugünden görerek, İlçenin gelişimine yön verecek bir vizyon geliştirmektir.’

*- 6 Amaç ve 34 adet stratejik hedef .

Başkan Atabay, ‘Seçimlerin ardından büyüyerek gelişen, vatandaş beklentilerinin karşılanması, Didim İlçe mücavir alan sınırlarının genişlemesi, amaç ve hedeflerimizin devamlılığın sağlanması ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilerek daha çağdaş, daha yaşanılır ve model Belediye olmak adına 2. Beş Yıllık Stratejik Planımız hazırlandı.
Stratejik Planımızda Belediyemize özgü yönetim ve hizmet anlayışı ile hizmet sunumunu içeren 6 Amaç ve 34 stratejik Hedef belirledi.
Bu amaç ve hedeflerin gerçekleşmesine yönelik uygulamalar Stratejik Planlama Üst Kurulu tarafından ortaya konmuştur. Hazırladığımız 2. Beş Yıllık Stratejik Plan, Mali Hizmetler Müdürlüğü Koordinasyonunda, bir çalışma ekibi kurularak uygulamaya hazır hale getirildi.
Paydaş görüşleri anketlerle ve mülakat yoluyla alınmış, kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, personelin ve muhtarların görüş, öneri ve istekleri plana yansıtıldı.

*- Kimse yabancı kalmayacak!

Belediyemizin 2. Beş Yıllık Planlı gelişimi yolunda örnek olacağını ve İlçemize son derece fayda sağlayacağı düşüncesindeyim. 
Çağdaş bir ilçe, herkesin eşit hizmet aldığı, kimsenin yaşadığı yere yabancı kalmadığı, ilçedeki tüm olanakların kullanılabildiği, insan, çevre ve özgür yaşamın buluştuğu yer olmalıdır. 
Bu ilkeler ve vizyon doğrultusunda hazırlanan 2. Beş Yıllık Stratejik Planın halkımızın ve misafirlerimizin umut ve beklentilerini karşılamasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullanıyor.

*- Keman dinletileri de ünlü

Başkan Atabay yaptığı konuşmada “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ 
Bu doğrultuda hem gençlerimizi sanat ile buluşturan hem de onları değerli büyüklerimiz ile bir araya getirerek tecrübelerinden faydalanmalarını sağlayan bir çeşit organizasyonlarımız oluyor, ‘ emeği geçen herkesi kutluyorum’ diyerek, kadınlar kadar gençler ve ileri yaştaki, ‘kıdemli’ olarak adlandırdığı insanların da her zaman yanlarında olduklarını belirtiyor.

*- DIDYMA markası Didim Sınırlarını aştı.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın göreve gelir gelmez Didim Belediyesi bünyesinde kurdurmuş olduğu Akköy Tıbbi Aromatik bitkiler ve süs bitkileri fidanlığında üretilen Nane, Kekik, Biberiye, Melisa, Defne, Kantaron gibi bitkilerden elde edilen aromatik yağları ve Delice Zeytin yağları Didyma markası altında toplanarak satışa sunulmuştu.  
DIDYMA markalı ürünler İzmir’in Buca ilçesi Menderes Caddesi’ndeki açılan Halk Ege Et’te et ürünlerinin yanı sıra İzmir, Tunceli ve Aydın’dan kooperatiflerin ve birliklerin ürünleri ile birlikte yer alıyor.

*- Yerli et!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu Halk Ege Et, ‘Kaliteli, güvenilir, hijyenik ve ekonomik yerli et’ sloganıyla Aydın dışındaki ilk şubesini İzmir Buca'da açtı. 
Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İzmir Milletvekilleri, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya İlçe Belediye Başkanları, Köy-Koop İzmir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, parti üyeleri, STK temsilcileri ve birçok yurttaş katıldı.

*- Özlem Başkanla el ele...

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay konuyla ilgili şunları söylüyor:
‘Dedik ki biz, bu bereketli topraklarda tekrar üretimi başlatacağız. Üreticinin ürettiğini satın alacağız ve vatandaşlarla buluşturacağız. 
O büyük projenin ilk adımını attık.x
Konuştuklarımızı ilk defa hayata geçiriyoruz. 
Öncü adım Özlem Başkan’ın adımıdır. 
Bu yolu beraber açacağız ve bütün Türkiye’ye örnek olacağız. İzmir’den Aydın’dan yayılan bu ışık bütün Türkiye’yi saracak ve başka bir Türkiye mümkün bunu bütün Türkiye görecek.’
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kırsal kalkınmaya çok önem verdiklerini dile getirerek ‘Halk Ege Et şubesinde doğal ürünleri sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyorum’ diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan Halk Ege Et 14 şubesiyle hizmet veriyor. 
Ege Et’in Kuyucak, Köşk, Koçarlı, Çine, Kurtuluş, Balık Hali, Nazilli, Mimarsinan, Çarşamba, İncirliova, Söke, Germencik, Didim, Sultanhisar ve Kuşadası’nda şubeleri bulunuyor.  

*- Siz de sipariş verebilirsiniz

Başkandan duyunca, ben de önemine inandığım ve değer verdiğim, Didim Belediyesi Akköy Tıbbi Aromatik ve Süsü Bitkileri Fidanlığında ve Heykel Seramik Atölyesinde üretilen ürünler satış raflarında yerlerini almaya başladığını ısrarla duyurmak için konuyu biraz daha açmak ve güncellemek istedim:
Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın talimatı ile Akköy Kocabahçe Mevkii’de kurulan Akköy Tıbbi Aromatik ve Süsü Bitkileri Fidanlığından yetiştirilen ürünlerden elde edilen Aromatik yağlara yerli ve yabancı turistlerin ilgisi devam ediyor. 
Nane, Biberiye, Kekik, Kantaron, Lavanta, %100 Doğal Zeytinyağı sabunu, Delice Zeytin yağı ve Heykel Seramik Atölyemizde Seramik Hocalarımızın yapmış olduğu Didim’e özgü motiflerin bulunduğu hediyelik ürünler Belediyemize ait, Aromatik Yağlar Tanıtım ve Satış evinde satışa sunuluyor.
İlçenin Gözde turistik mekanlarından Altınkum Yalı Caddesinde, Akşam 19.00 ve Gece 02.00 saatleri arasında hizmet veren Satış evinde bulunan ürünler, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi karşılanırken, Melisa ve Defne gibi ürünlerde çok yakında satış reyonlarında yerini alacak. 
Aromatik Yağlar Tanıtım ve Satış evine,  internet ortamından ulaşmak isteyen vatandaşlarımız, www.didimurun.com web adresinden sipariş verebilirler.

*- Beton Santrali

Başkan Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Şener ve ilgili birim yetkilileri ile birlikte, Didim Belediyesi bünyesine kazandırılacak beton santralinin kurulması planlanan alanda incelemelerde bulundu. Belediyenin  tüm beton ihtiyacını karşılaması planlanan santralin bir an önce hayata geçirilmesi için hazırlıklar hızla devam ediyor.

*- Sahte Cennet’te!

Geçtiğimiz aylarda, Didim'e bağlı Fevzipaşa mahallesinde Didim Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü'nün yazısıyla bölgede yer alan Kıyı Kanuna muhalefet ve Gecekondu yasasının 18. maddesi gereğince kaçak ve ruhsatsız olduğu belirtilen baraka ve beach clubların yıkımları gerçekleştirilmiş ve bölge halkının kullanımına kazandırılmıştı.
Yaz aylarının başlaması ile Fevzipaşa mahallesi Sahte Cennet bölgesinde bulunan aynı işletmeler tarafından sahil şeridinde halkın kullanımı engellenerek, çarpık yapılaşmanın ortaya çıkması ve ticari maksatlı olarak kullandırılmasının tespitinin ardından, verilen süre içerisinde ortadan kaldırılmayan şezlong ve şemsiyeler ekiplerce kaldırıldı.
Didim Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğünden gelen yazıda, hazine adına kayıtlı ada parsellerin, ticari amaçlı çarpık yapılaşmaların teknik elemanlarca tespit edilmesinin ardından, Kıyı kanununa muhalefet olan çarpık yapılar ‘775 sayılı Gecekondu Kanununa’ göre Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ortadan kaldırılarak yeniden halka kazandırıldı.
Bölgede bulunan malzemeler Didim Belediyesi’ne ait iş makineleri ile ortadan kaldırılırken, süreç boyunca, bölgede güvenliği sağlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de hazır bulundu, işletme sahipleri ve görevlilerle zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

*- Göz yumulmayacak
Konu ile ilgili bilgiler veren Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Halkımızın ortak alanlarından birisi olan sahillerimizin ve plajlarımızın işgallerine ve orada yapılan kaçak yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız’ ifadelerini kullandı.
Ayrıca; İlçenin sahil şeridinde izinsiz bir biçimde şezlong ve şemsiye bulunduran, kiralayan kişi ve kurumlara ait tüm materyaller Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipleri tarafından toplatılarak yerlerine, Didim halkının ve ilçeye gelen misafirlerin sağlıklı ve düzenli bir biçimde, T.C Didim Belediyesi kontrolünde faydalanabileceği materyaller yerleştirilmeye başlanıldı. 
Başkan Atabay konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Sahillerimizin düzensiz bir şekilde gasp edilip, vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin mağdur edilmesine asla izin veremeyiz. 
Bu konu ile ilgili kontrollerin sıklaşması ve eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışma arkadaşlarımız ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. 
Turizm sezonu süresince de konu ile ilgili Didim Belediyesi olarak asla taviz vermeyeceğiz’ şeklinde konuştu.

*- Didim Jakaranda ile renkleniyor

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, kente görsel güzellik katmak adına çalışmalar yapmaya devam ediyor. 
2,5 yıllık çalışmaların ardından, Cumhuriyet Caddesinden başlayarak ana cadde ve bulvarlara Jakaranda ağacı dikmeye başlanıldı. 
Vatandaşların katılımı ile tropikal Jakaranda ağacı ilk olarak Cumhuriyet Caddesine dikildi 
Belediye tarafından 300 adet alınan, ilçenin cadde ve bulvarlarına dikimi gerçekleştirilecek olan tropikal Jakaranda ağaçları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ‘Aydın’da ilk kez bu ağacın dikimini biz yapacağız, bu konuyla ilgili olarak yaklaşık 2,5 yıllık bir çalışma gerçekleştirdik. 
Bizzat bu konuyla kendim ilgilendim. 
Yaptığımız araştırmalar neticesinde tropikal bir ağaç türü olan ve yetişme koşulu anlamında da ilçemizde yetişebilecek olan Jakaranda ağacında karar kıldık. 
Mor renkte çiçek açan bu ağaçlar yılın 6 ayı çiçek olarak, 6 ayda yeşil olarak kalan bir yapıya sahip. 
Ayrıca bu ağacın kendi seramızda da üretimini gerçekleştireceğiz’ dedi.

*- Kentin simgesi olacak!

Peyzaj anlamında kentin en işlek cadde ve bulvarlarına dikerek Didim’i özgü bir peyzaj çalışması gerçekleştirmek istediklerini belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim’in simgesel ağacı haline getirmek istiyoruz. Turizm kenti olan ilçemizde, gelen misafirlerimiz bu ağaçların altında çektiği fotoğraflarla da kentin tanıtımına katkı sunacak.’ şeklinde konuştu.

*-  Aydın’da ilk kez

Cumhuriyet Kent Meydanının arkasında arabalı sinema etkinliği düzenlendi. 
Didim Belediyesi tarafından Corona virüs salgını sürecinde sosyal teması azaltarak düzenlenen etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Kent Meydanının arkasına dev ekran kuruldu. 
Maske takma şartıyla araçlarıyla alana giren vatandaşlar, dev ekranın karşısına geçti.
Etkinliğe çok sayıda araç katılım gösterirken, alanda sinemaseverlere, dev ekranda gişede büyük hasılat yapan Başrollerini Aras Bulut İynemli ile Nisa Sofya Aksungur’un paylaştığı ‘7. Koğuştaki Mucize’ adlı film gösterildi. 
Vatandaşlar, araçlarının içinde sinema keyfi yaşarken, Didim Belediyesi Personelleri vatandaşlara patlamış mısır ve gazoz ikram etti 
Alana giren tüm araçlara Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın armağanı olan kokusu Didim Belediyesi Akköy Tıbbi Aromatik bitkiler ve süs bitkileri fidanlığında üretilen ürünlerden elde edilen araç parfümü hediye olarak takdim edildi.
Vatandaşlarla birlikte Didim Belediyesi’ne ait City Bus’dan filmi izleyen Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Değerli Dostlar, Sevgili Didimliler ve İlçemize gelmiş olan değerli misafirlerimiz bu akşam bir ilki yaşıyoruz belki Didim’de değil Aydın’ın genelinde de bir ilki yaşıyoruz, ilk defa böyle bir organizasyon yapılıyor son derece mutluyuz bu katılımınızdan ve ilginizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

*- İnsanlık bu virüsü yenecektir

Başkan Atabay, ‘Göremediğimiz dünyadaki tüm virüsleri topladığımız zaman ağırlığı 1 gram eden bir virüs hayatımızı bu şekilde değiştirdi, sizden önemli bir ricam olacak kendiniz için çocuklarınız için geleceğimiz için ve tüm insanlık için, lütfen salgın daha devam ediyor uzmanlarımız söylediğine göre de artarak devam edecek bundan korkmayalım, korkmamamız gerekiyor, korkacağımız tek şey var bu salgının bittiğini düşünerek bütün önlemleri bırakırsak, işte o korkunç sona götürür bizi sizden ricamız lütfen sosyal alanlarda sosyal mesafemizi koruyalım maskelerimiz takalım, teması azaltalım, çocuklarımız geleceği için uzmanların söylediği bütün uyarılara devam edelim yoksa hepimiz üzülürüz, çocuklarımıza da daha güvenli bir dünyayı bırakamayız, kısa bir zaman içerisinde de bu virüsü insanlık yenecektir’ diyerek, halka bir masaj verdi.

*- İyilik yap; ‘denize atma!’

Didim Altınkum sahilinde su altı temizliği etkinliği düzenlendi. 
Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Etkinlik kapsamında, Denizin altından cam şişeler, demirler ve lastikler vb atıklar dalgıçlar tarafından çıkarıldı.
Bu arada Didim Belediyesi tarafından Çarşamba pazarının bulunduğu yere Didim Bit Pazarı açıldı. 

*- ‘Hoş Geldin!’hediyesi

Başkan Atabay, ‘İlçemizde, yeni bebek heyecanı yaşayan ailelerimizin mutluluğunu paylaşmak adına, ailelerimize Didim Belediyesi Hoşgeldin Bebek ekibimiz tarafından içerisinde temel ihtiyaçların bulunduğu ‘Hoşgeldin Bebek’ paketi verilmeye devam ediliyor.’ dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Hoşgeldin Bebek ekibi,  ilçede ikamet eden ve yeni bebek telaşı yaşayan ailelerin mutluluğunu paylaşmak adına ziyaret ediyor. 
Ziyaretler kapsamında ekip,  içerisinde temel ihtiyaçların bulunduğu Hoşgeldin Bebek paketini ve Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın mektubunu ulaştırıyor. 
Hoş geldin Bebek faaliyetimiz başladığından bu yana onlarca aileye ulaştıklarını ifade eden, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve mutlu bir Didim'de geleceğe adım atmaları için daima yanlarında olmaya devam edeceklerini ‘ belirtti.

*- Normalleşme süreci başladı

Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, İlçe genelinde dezenfekte çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. 
01 Haziran itibari ile Coronavirüse karşı normalleşme süreci kapsamında kısıtlama ve yasakların kalkmasının ardından  hizmete açılan işletmelerde dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. 
Daha temiz ve sağlıklı bir ortam yaratmak adına, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları tüm işletmelerde periyodik olarak gerçekleştirilmeye devam ediyor.

*- Sona gelindi

Didim Belediyesi tarafından 3 ay önce başlatılan Balıkçılar ve Manavlar Çarşısı yenileme çalışmalarında sona gelindi.
Didim Yeni Mahalle de yer alan, her birinde soğuk hava deposu olacak şekilde toplam 20’şer m2 lik 12 dükkan ve üst katında balık yeme ve pişirme yerleri bulunan, içerisinde bir asansör yer alan Didim Balıkçılar ve Manavlar Çarşısında çalışmalar kısa süre sonra sona erecek.
Çalışmaları yakında takip eden Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarımız kapsamında Balıkçılar ve Manavlar Çarşısının inşaatında seramik döşeme yapılmakta, tüm işlerimiz kısa süre içerisinde sona erecek’ dedi.

*- Atatürk heykelleri boyandı

Didim Belediyesi tarafından 2015 yılında Yeni Mahalle Kavşağına koyulan Atatürk Heykeli ile İlçe Akbük Limanında bulunan Atatürk heykelleri boyanarak modern bir görünüme kavuşturuldu.
Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ın göreve gelir gelmez, yenisiyle değiştirilen, Yeni Mahalle kavşağındaki Atatürk Heykeli boyanarak eski haline döndürüldü. 
Kaidesi ile 8 metrelik olan heykele ilk olarak astar atılırken, ardından boyama işlemi gerçekleştirildi. 
Boyama çalışmalarını yakından takip eden Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Akbük’teki Atatürk heykelini boyadıklarını belirterek, ilçedeki bazı heykellerinin de boyanacağını belirtti.

*- Altınkum Saat Kulesinde peyzaj çalışması 

Didim Belediyesi tarafından Altınkum Kavşağına yerleştirilen Saat Kulesinin etrafında peyzaj çalışmaları gerçekleştirilerek modern ve estetik görünüm kazandırıldı. 
Didim Belediyesi Heykel Atölyesinde hazırlanan saat kulesi geçtiğimiz aylarda Altınkum Yalı Caddesi’nin girişinde bulunan Vakıflar kavşağına koyulmuştu. 
Didimli vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılanan ve Didim’e estetik bir görünüm kazandıran saat kulesinde Didim Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. 
Belediye ekiplerince yapılan düzenlemede, saat kulesinin alt kısmına taş döşendi ve kulenin ön kısmına mavi taşlar döşenerek, deniz ve kumsalı andıran görüntü sağladı. 
Saat kulesi çalışmalarını ilk günden bu yana sıkı bir şekilde takip eden Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Saat kulesi konusunda vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık, yeni yapmış olduğumuz peyzaj çalışmaları ile kulenin etrafı güzel ve estetik bir hale geldi.’ dedi.

*- Kurtuluş Caddesin  tam not

Didim Belediyesi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz aylarda çalışmaları başlatılan Yeni Mahalle Kurtuluş Caddesi Sağlıklaştırma projesi sona erdi. 
Cadde yeni görünümü ile vatandaşlardan tam not aldı. 
Didim Belediyesi tarafından kentin en işlek caddeleri arasında yer alan Kurtuluş Caddesi Şubat ayı itibari ile başlatılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. 
Çalışmalar kapsamında caddeye parke taşı döşeme, peyzaj çalışmaları, çiçek ekimi ve engelli vatandaşlarımız için yol yapımları tamamlanarak caddeye estetik ve görsel zenginlik kazandırıldı. 
Çalışmaların 2 aylık süreçte tamamlandığını belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘Kurtuluş Caddesi sağlıklaştırma ve güzelleştirme projesi çok önem verdiğimiz bir projeydi. Çalışmalarımızı daha öncede belirttiğimiz gibi 2 aylık bir süreçte tamamladık, bu süre zarfında esnafımızın katkı ve sabırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum, biz belediye olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık, Coronavirüs (Covid19) tedbirleri kapsamında esnafların ekonomik durumu göz önünde bulundurularak tabela değişimi ve görsel zenginlik çalışmaları, esnafların kendi belirleyeceği plana göre gerçekleştirilecek, kentimiz modernleştirmeye devam ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

*- Parklarda temizlik çalışmaları

Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri vatandaşla daha temiz ve steril bir ortam sağlamak adına durmaksızın çalışıyor. 
Tüm mahallelerde sürdürülen çalışmalar kapsamında ekipler parkların ve yeşil alanların estetik ve görsel zenginliğini arttırmak vatandaşlara daha kaliteli bir yaşam alanları sunmak adına parkların temizliğini, dezenfekte edilmesi ve bakım onarımını titizlikle gerçekleştiriyor. 
Faaliyetlerle ilgili bilgilendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ‘Corona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tüm parklarımızı tekrar dezenfekte ediyoruz, bunların yanı sıra ekiplerimiz bakım onarım ve çiçek ekimi çalışmaları yapıyor. Çalışmalarımız yaz - kış devam edecektir’, diyor.

*- Didim Vegfest bir sonraki yıla ertelendi

Didim’de 3 yıldan buna yana yüz binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen, bu yıl da 4.sü yapılması planlanan Didim Vegfest, Coronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl yapılmayacak.
Yüzbinlerce yıllık Tarihi Apollon Tapınağı’nın önünde Dünya’nın ve Türkiye’nin her bölgesinden yüzbinlerce kişiyi ağırlayan, Veganların buluşma noktalarından birisi olarak kabul edilen Türkiye’nin ilk ve tek Vegan Festivali, Didim Vegfest, Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını dolayısıyla bu yıl iptal edildi.
Didim Belediyesi ve Didim Vegfest yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; ‘Katılımcı sayısı her yıl artan, Dünya'nın sayılı Vegan Festivallerinden Didim Vegfest için hazırlandınız, özlediniz, biliyoruz. Bu yıl, içinde bulunduğumuz olağanüstü durum sebebi ile maalesef iptal etmek zorunda kaldığımız Vegfest'te, sağlıklı günlerde, çok daha büyük bir katılım ve hazırlık ile 2021'de görüşmek üzere…’ ifadelerine yer verildi.

*- Haftasonu etkinliği

 Coronavirus'e karşı alınan önlemler kapsamında ‘Evde Kal’ çağrısına uyan vatandaşlar için Didim Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak egzersiz ve zeybek oyunları eğitimi verdi.
‘Evde kal, hareketsiz kalma’ sloganı ile Didim Belediyesi resmi sosyal medya hesapları üzerinden haftasonu gerçekleştirilen canlı yayında, egzersiz eğitmeni Merve Aruna evde kalanlar için hafif tempoyla başlayıp, giderek zorlaşan hareketlerle egzersizin nasıl yapılması gerektiği anlattı. 
Zeybek Oyunları eğitmeni Sinan Çetin ise canlı yayında vatandaşlara Halk oyunları eğitimi verdi. 
Düzenli olarak devam edecek olan fiziksel aktivite içeren yayınlar evlerinde vakit geçiren vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.

*-  Vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı

İçişleri Bakanlığınca 31 Şehirde yapılan 2 günlük sokağa çıkma yasağının Aydın ve İlçelerinde de uygulanmasının ardından, Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşlara ekmek ve diğer ihtiyaçlarını gerçekleştirmek için yoğun bir mesai harcadı.
‘Didim Vefa Destek Grubu bünyesinde, 10 araç ve 30 personel ile gün boyu vatandaşlarımıza hizmet sağlamak için yoğun çaba sarf eden Zabıta Personellerimiz, 10.000’in üzerinde Ekmek ve bir çok farklı ihtiyaç malzemesini evlere ulaştırdı. 444 81 09 no'lu çağrı merkezimize gelen talepleri değerlendirip yasak boyunca kesintisiz hizmet veren ekiplere teşekkür eden Didimliler, yapılan uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

*- Koruyucu Maske Dağıttı

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, belediyenin destekleri ile üretilen koruyucu maskeleri vatandaşlara dağıttı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronovirüs’e karşı korucu önlemler alınmaya devam ediliyor. 
Alınan önlemler kapsamında Didim Belediyesi bünyesindeki KUEM Kadın Girişim Üretim ve işletme Kooperatifinde üretilen maskeler Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay tarafından Cumhuriyet Caddesinde hizmet veren esnaf ve bölgede bulunan vatandaşlara dağıtıldı.
‘Ürettiğimiz ve temin ettiğimiz tüm maskelerimizi en kısa zamanda tüm vatandaşlarımıza ulaştıracağız’ diyen Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ‘halkımızın sağlığı için var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz’ dedi.

*- Sokak hayvanlarına karşı duyarsız kalınmadı

Didim’de sokak hayvanlarına karşı duyarsız kalınmadı. 
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Coronavirüs sebebi ile vatandaşlarımızın sokağa çıkamamasından dolayı, Didim’deki sokak hayvanlarımızın zor durumda kalmaması için Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Personelleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ve gönüllü hayvan severler ile birlikte parklar, bahçeler, siteler, mahalleler gibi sokak hayvanlarımızın yoğun yaşam mücadelesi verdiği alanlarda besleme programı başlatıldı. 
Program kapsamında Sokak hayvanlarımıza düzenli mama, yiyecek, yem ve su bırakarak besleme gerçekleştiriliyor. 
Tüm Dünyanın olağan üstü bir dönemden geçtiği bu günlerde, sokak hayvanlarımızın zor durumda kalmaması için Didim Belediyesi olarak tüm tedbirlerin alındığını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; ‘Salgından dolayı sokak hayvanlarımızın beslenmesinin yapılmadığı bölgelere ulaşarak dostlarımız için yiyecek, yem ve su temin ediyoruz, vatandaşlarımız mahallelerinde bulunan kedi ve köpeklerin durumları ile ilgili, 153’ü arayarak bilgilendirmede bulunabilirler’ dedi.

*- Didim’de yeni bulgular hakkında bilgiler verildi

Didim’de Milet ve Apollon Tapınağında yapılan kazılar neticesinde ortaya çıkan yeni buluntular hakkında kazı Heyeti tarafından Aydın Rehberler Odası üyelerine Didim Belediyesi Altınkum Hizmet Binasında (eski gümrük binası) bilgilendirmelerde bulunuldu.
Didim’de devam eden kazılar neticesinde, Milet ve Apollon Tapınağında ortaya çıkan buluntular hakkında kazı heyeti, Aydın Rehber Odası üyelerine bilgiler verdi.
Didim Belediyesi Altınkum ek Hizmet binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu, Dr. Aylin Tanrıöver, Didyma Kazısı Başkanı Halle Üniversitesi, Prof Dr. Christof Berns Milet Antik Kenti ve Çevresi Kazı Başkanı Hamburg Üniversitesi, Aydın Rehberler Odası Başkanı Ozan Saygın, Arife Aslan Milet Kazısı Bakanlık Temsilcisi - Milet Müzesi Uzmanı, Nisan Lordoğlu Hamburg Üniversitesi Christof Berns'in  Asistanı katıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, "Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum, sizlerin yaptığı görev bölgemiz açısında, çok önemli bu işi ve mesleğiniz çok önemsiyoruz,  Bende bir turizmci olarak, daha fazla önem veriyorum,  Kültür Turizmi açısından son zamanlarda olumsuz bir eksilme yaşadık, bizler kentimizde turistleri ne kadar çok dışarıya çıkartabilirsek, çevremizdeki tarihi ve ören yerleri ve Türkiye, Türkiye yapan tarihi yerleşimleri o kadar fazla tanıtabiliriz, daha sonraları kendileri de gruplar halinde ilçemizi gelip görmek isteyebilirler, Konu ile ilgili yapılan tüm çalışmalardan oldukça memnunum, herkese teşekkür ediyor sevgi saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Toplantının ardından kazı heyeti ve rehberler Apollon Tapınağı ve Milet antik kentini gezerek incelemelerde bulundular

*-

YORUMLAR

  • 0 Yorum