Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


Hakkı hep yenen kentimiz; AKHİSAR!

04 Ağustos 2020 - 10:48

Manisa’nın en büyük, il olacak kadar büyük ilçelerinden biri de Akhisar…
Sanıyorum Akhisar’ı bilmeyen tanımayan, adını duymayan yoktur.
Bir zamanlar ‘Tütün ve tütüncü kenti’ idi Akhisar…
Hatta hem ‘tütün okulu’ kuruldu, hem de fabrikası bile yapıldı..,
Kadrosu da kuruldu, fakat bir paket bile imal edilmedi…
Her emek, her masraf boşa gitti, birçok işimizde olduğu gibi…
Ve zaman geçti, ‘Tütün Otel’in yerini ‘Zeytin Oteli’ aldı…
Şu anda ‘Zeytin diyarı’ oldu Akhisar…
Türkiye’nin yüzde 80 sofralık zeytin üretimini de Akhisar karşılamaya başladı…
Tütün ayrı bir konu…
Zeytin de öyle…
Ama ben size bir de spordan söz edeyim…
Daha düne kadar Akhisar, Süper Lig’de Ege’nin tek temsilcisi idi…
‘Asansör takımı’ diyenler yanıldı…
Her şeyden önce hesabını kitabını bildi…
Kadrosunu buna göre kurdu..
Yıllarca böyle gitti ve Türkiye Kupası’nı bile müzesine götürdü…
‘Sen-ben’ olunca ne olur?
Başarı biter…
Bakalım yeni dönemde ya da önümüzdeki yıllarda neler göreceğiz…
Şunu de söyleyeyim:
Türkiye’nin hiçbir ilinde görmediğimiz, hasret kaldığımız birlik beraberlik yıllarca Akhisar’da örnek olarak karşımıza çıktı.
‘Dost insan’ diyorsan bunu Akhisar’da mutlaka bulursun…

*-  ‘Böyle adalet olmaz!’

Madem spordan yani herkesin konuştuğu futboldan söz ettik, devam edelim:
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da şöyle diyor:
‘Play-off oynayıp çıkamayan 3 takım da Süper Lig’e alınsın!’
Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararın ardından açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ‘Mağduriyet giderilmek isteniyorsa, play-off oynayıp çıkamayan 3 takım da Süper Lig’e alınsın!’ dedi.
Burada bir hatırlatma yapayım:
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ligden düşmeyi kaldırması kararı üzerine, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, TFF 1. Lig’de play-off mücadelesi veren Akhisarspor, Adana Demirspor ve Bursaspor’un birlikte Süper Lig’e yükselmesi gerektiğini ifade etti.
Pandemiden Akhisarspor’un da olumsuz etkilendiğini hatırlatan Başkan Dutlulu, ‘Futbol otoritelerine göre pandemi düşenler için sorun ama çıkamayanlar için değil. 
Böyle bir adalet yok.
Akhisar’ın hakkını kimsenin yemesine izin vermeyeceğiz.
Akhisarspor ve Bursaspor Süper Lig’e alınmalı!
Bazıları rahatsız olacak ama madem mağduriyet gidermek istiyoruz, play-off oynayıp çıkamayan 3 takım da Süper Lig’e alınsın.
Seneye 5 takım düşsün. 
Alt ligde Manisa FK, 1. Lig’de Akhisarspor, Adana Demirspor ve Bursaspor’un hakkı yenmiştir. 
Telafi olacaksa üçü beraber düşünülmelidir.’
Ben sadece bir sözcüklü bir soru cümlesi kuracağım;
‘Neredeee?’

*- 61 bin oy aldı!

Şimdi de konumuza gelelim:
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bayrak Yarışını CHP adayı Eczacı Besim Dutlulu kazandı.
Peki kimdir Besim Dutlulu?
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu kendi ağzından dinleyelim, kendisini tanıyalım:
‘1979 doğumluyum, ilkokulu Akhisar’da Misak-ı Milli ilkokulunda okudum. Çocukluk yıllarım Akhisar’da şimdiki öğretmenevi, eski Tekel binası karşısında bulunan evimizde ve onun çevresinde ki sokaklarda geçti. Ortaokul ve Liseyi İzmir’de yatılı okulda okuduktan sonra Ege üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldum. 
2005 yılında Akhisar’da eczanemi açtım, aynı yıl eşim Özge Dutlulu ile evlendim.
Kendisi de Hürriyet mahallesinde ki eczanesinde mesleğini icra etmektedir.
Ege ve Simge isimli ikiz çocuklarım var. 
On sene Manisa Eczacı Odası Akhisar İlçe Temsilci Yardımcılığı görevinde bulundum.
Arkasından İlçe Temsilcisi oldum, partimizden, CHP’den aday adayı olduğumdan dolayı görevimden istifa ettim. 
Akhisar’da ki birçok sivil toplum kuruluşu ve derneğe üyeyim, bazılarının yönetiminde görev aldım. 
Mesleki kooperatifler olan Edak, Çekop ve Farmakoop üyesiyim.
31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak girdiğim Belediye Başkanlığı görevini yüzde 55,40 (61 bin) oy alarak kazandım.’

*- ‘Sarılacağımız günleri bekliyoruz!’

03 Ağustos 2020 Pazartesi günü sona eren Kurban Bayramı öncesinde, Akhisar Halkına seslenirken, ‘Bu Bayram sadece gönüllerimiz bir oldu, ama yeniden sarılacağımız Bayramlar geri gelecek!’ diyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ‘Mahalle Meclislerini’ yaşama geçireceğini, burada alınacak kararların yaşama geçirileceğini belirtiyor.
Mahallelerle ilgili alınacak tüm kararlar mutlaka muhtarların başkanlığındaki bu küçük meclislerde ele alınacak ve konuşulacak, sonra da başkana iletilerek, takibi de yapılacak.
Yani bu işin kaçarı yok!
Tabii bu arada belediye çalışanlarının sıkıntılarının de giderilip, daha güleryüzle işlerine dört elle sarılmaları da gündemlerin ilk maddesi olarak hep başkanın masasında duruyor.

*- Borçlanma yetkisi

Mayıs ayının ortalarında Akhisar Belediye Meclisi, pandemi nedeniyle ancak toplanabildi,
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun, belediyecilik hizmetlerinin aksamaması için olağanüstü meclis toplantısında istediği borçlanma yetkisine AKP ve MHP’li üyeler, red oyu verdi.
Ancak; Akhisar halkına hizmet olarak geri dönecek yetkinin görüşüldüğü madde, Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti.
Başkan Dutlulu, ‘Bizi bu yolda ne deprem, ne virüs, ne de bazılarının siyaseti engelleyemedi ve Allah’ın izniyle de engelleyemeyecek’ diyerek görüşünü açıkladı.
Devletten Akhisar Belediyesi’ne gelen vergi payı bütçesinin yarı yarıya düşürülmesi sebebiyle Akhisar halkının belediyecilik hizmetlerinde aksama yaşamaması için Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya 6 milyon TL kredi alımı için yetki verilmesi mecliste görüşülen maddelerden birisiydi.

*- Yarı yarıya düşürüldü 

Başkan Dutlulu, İller Bankası’ndan gelen bütçenin her yıl artması gerekirken, göreve başladıkları 1 yıldır kademeli olarak düştüğünü tablo ile açıkladı. 
Bir önceki AKP döneminde iller bankasından yeterli para geldiğini fakat bu dönem yeterli para gelmediği için Akhisar halkına yapılan ve yapılacak hizmetlerde aksama yaşanmaması ve halkın mağdur edilmemesi için meclis üyelerinden borçlanma yetkisi istediğini belirtti.
Bu arada, Başkan Dutlulu, iller bankasından AKP döneminde gelen yüksek bütçeye kıyasla, Cumhuriyet Halk Partisi döneminde gelen düşük para miktarını gösteren tabloyu AKP Grup Başkanı Cemal Gürmen’e verdi. 
Akhisar halkına hizmetin engellenmemesini istediğini söyleyen Başkan Dutlulu, ‘Bir Akhisarlı olarak bunun hesabını siz de sorarsanız çok mutlu oluruz’ dedi.
Hatırlarsanız Antalya Serik’de AKP’liler önceki AKP’li başkan dönemindeki 500 bin liralık rüşvetin hesabının sorulmasını bakanlardan istemişlerdi.

*- ‘Akhisar için çalışmaya devam edeceğiz’

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Besim Dutlulu, Akhisar halkını bilgilendirmek için şu açıklamalarda bulundu:
‘Olağanüstü Meclis toplantısında devletten belediyemize vergi payı olarak gelen gelirin yarı yarıya düşmesi sebebiyle önümüzdeki aylarda hizmetlerde aksama yaşanmaması için 6 milyon lira borçlanma talep ettik. 
AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oyuna rağmen CHP ve İyi Partili Meclis üyelerimizin oylarıyla isteğimiz kabul edildi.
Akhisar’a hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda bizi destekleyen Meclis üyelerimize tekrar teşekkür ederim.
Akhisar için çalışıyoruz; çalışmaya devam edeceğiz. 
Bizi bu yolda ne deprem, ne virüs, ne de bazılarının siyaseti engelleyemedi ve Allah’ın izniyle engelleyemeyecek. 
Bize güvenen tüm hemşerilerime teşekkür ederim.’

*- Atatürk anıtına çelenk kondu

Şimdi sizi bir de önceki yıla, 31 Mart seçimlerinin sonrasına götüreyim:
31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimleri ardından Akhisar Belediye Başkanı seçilen Besin Dutlulu, Akhisar Adliye Binasından düzenlenen tören ile Akhisar Ağır Ceza Reisi ve Akhisar İlçe Seçim Kurulu Başkanı Salih Pehlivanoğlu’ndan alarak görevi devraldı.


04 Nisan, Saat 14.00’de Adliye binasında gerçekleşen programın ardından Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Akhisar İlçe Teşkilatına giderek burada bekleyen kalabalık ile birlikte Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi üzerinden Milli Egemenlik Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk koydu. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli, İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Akhisar Belediyesi Hizmet Binasına geçti.

*- Önceki Başkan Salih Hızlı karşıladı

Burada görevi devredecek olan Salih Hızlı, Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu karşılayarak makam odasına devir teslim töreni düzenlendi. Devir teslim töreninde ilk olarak söz alan 2004-2019 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Salih Hızlı, ‘Tam 15 yıl önce bugün ben Sayın Erdoğan Kanburoğlu’ndan görevi devralmıştım. 15 yıl geçti, şimdi görevi Besim kardeşime, sayın Besim Dutlulu’ya yeni bakanımıza devrediyorum. İnşallah önce ailesine sonra Besim kardeşime ve Akhisar’ımıza hayırlı olsun inşallah. 
Cumhuriyet Halk Partisi camiamızı da kutluyorum, tebrik ediyorum başarılarından dolayı.
Bundan sonra ben Akhisar’da yaşamaya devam edeceğim, eğer bana düşen bir şey olursa Besim kardeşim her zaman benimle ilişki kurabilir, ben de onu ararım. 
Çok zor ve onurlu bir göreve talip oldu. 
Allah yardımcısı olsun, Allah mahcup etmesin diyorum. Allah şehrimizi ve ülkemizi korusun, inşallah Besim kardeşim bu işin hakkını verecektir. Ben buna inanıyorum, kendisine başarılar diliyorum, sizlerin huzurunuzda’  dedi.

*- Emeği oldu

Ardından görevi devralan Akhisar Belediye yeni Başkanı Besim Dutlulu, ‘Başkanım bizleri onurlandırdı, 15 sene boyunca bu şehre emeği oldu. Allah ondan razı olsun, sağ olsun bize çok güzel bir belediye bıraktı. İnşallah biz de onun bıraktığı yerden elimizden geldiği kadar çalışacağız. Akhisar’da yaşayacak olmasına çok sevindim, inşallah bundan sonra sık sık görüş
eceğiz. İnşallah da onun fikirlerinden engin tecrübelerinden faydalanacağız’ dedi,
Bunları neden yazdım, hatırlattım?
Daha önce de belirtmiştim, Akhisar’daki dostluk ve samimiyet nedense birçok kentimizde yok…
Birçok yerde seçimi kaybeden belediye başkanları kentlerini terk ettiler.
Olacak şey değil…
Hatta bir örnek vereyim:
İzmir’in Menderes Belediyesi’nde önceki bir dönem başkanlık yapan AKP’li Bülent Soylu, ‘Bir oyla bile seçimi kaybedersem Menderes’i değil, İzmir’i bile terk edeceğim!’ açıklamasını yapmıştı.
Seçimi de bir değil, çok büyük farkla kaybetti…
Sonra kendisinden haber çıkmadı…
O Başkan kentin cadde ve parklarına ilk icraat olarak Arapça levhalar asmış, genel merkezden de büyük tepki görünce söktürtmüştü.

*- İlk hediye çocuklara

Önemsediğim bir haberi de öncelikle paylaşmak istiyorum:
Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu çocukları sevindirdi.
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzun bir aradan sonra ilk defa sokağa çıkan Akhisarlı çocuklara top hediye etti.
Mayıs ayının ortalarında, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı ekipler saat 11.00 ile 15.00 arasında şehirdeki tüm parkları ve sokakları gezerek oyun oynayan çocuklara top hediye etti. 
Bu sürpriz hediyeden dolayı mutlu olduklarını ifade eden çocuklar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya teşekkür etti.
Salgın nedeniyle çocukların bir süredir evlerde kaldığını dile getiren Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çocukların hepimizin bildiği gibi 11.00 ile 15.00 saatlerinde yürüme mesafesinde dışarıya çıktıklarını belirtti.
Belediye olarak da parklarda gerekli tedbirleri aldıklarını, dezenfeksiyon çalışmalarını yaptıklarını anlatan Besim Dutlulu, ‘Uzun bir aradan sonra çocuklarımız belli saatler arasında tekrardan dışarı çıkabildi. Biz de onları sevindirelim istedik. Akhisar’da 7’den 70’e tüm halkımızın sağlığını korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu kapsamda, alınan sağlık tedbirlerine büyüklerimiz, küçüklerimiz ve gençlerimizin uyması bizleri sevindiriyor. 
Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum, tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim’ demişti.

*-  Hayatı anlamlı kılmak!



Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ‘Akhisarlıların hayatlarını anlamlı kılma çabalarına yardımcı olmak adına; kentimizin fiziki, ekonomik, kültürel ve sosyal yaşam kalitesini artırmak için aday oldum’ diyor ve devam ediyor:
‘Belediyeler, belde halkının yerel nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulmuş kamu tüzel kişileridir.
Görev ve etkileri yasalarla belirlenmiştir.
Kent yönetimi olarak belediyelerin halkın yerel ihtiyaçlarını karşılarken, toplumsal yaşam alanlarında çağdaş standartları sağlamak, varlık sebepleridir.
Akhisar Belediyesi olarak; hemşehrilerimizin kent yaşamlarını anlamı kılmak, onların kentten ve kent yönetimlerinden beklentilerini en etkin biçimde karşılamak temel görevimizdir. Bu görevi yerine getirmek için fiziki, ekonomik, kültürel ve sosyal yaşamın kalitesini artırıcı çalışmalar yapmak bizim misyonumuzdur.’
Peki ‘vizyonları’ nı nasıl anlatıyor, Eczacı Başkan;
‘Planlı atılım, tasarruflu yatırım yapan, ürettiği projeleri hayata geçirebilen ciddi ve gerçekçi bir belediye!
Vizyon, öngörülen gelecektir ve kuruluşun geleceğini sembolize eder.
Bir belediyenin öngörebileceği geleceğin kendi misyonunu tamamlayıcı olması gerekmektedir. 
Bu sebeple Akhisar Belediyesi olarak vizyonumuzu ‘Planlı atılım, tasarruflu yatırım yapan, ürettiği projeleri hayata geçirebilen ciddi ve gerçekçi bir belediye’ olarak belirledik’ diye anlatıyor ve sormamıza gerek kalmadan ilkelerini de şöyle sıralıyor:
‘Günlük değil, programlı çalışmak, Takım çalışmasını en üst düzeyde tutmak, Araştırıp planlayan, yenilikçi, geleceğe ışık tutan yaklaşım, Şeffaf, güvenilir, adil, kucaklayan yönetim anlayışı, Halkın beklentilerinin üzerinde hizmet sunmak, İnsan odaklı olmak, Anlayışlı, sabırlı, sorun çözen belediyecilik, Sosyal fayda olduğu sürece hizmet etme ilkesi, Kurumlar arası uyum ve etkinlik ilkesi, Her alanda eşit, tarafsız bir yaklaşım sergilemek, Kişiye değil halka hizmet, Zorlaştıran değil kolaylaştıran idare anlayışı, Doğru zamanda doğru hamle yapmak, Katılımcı vatandaşla, paylaşımcı yönetim, Değişim ve gelişime açık olmak, Kararlı olmak, Hukuka uygunluk…’


*- Açık hava sinema geceleri 

Sosyal mesafeli açık hava sinema geceleri, 29 Temmuz Çarşamba günü başladı. 
Akhisar Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı Açık Hava Sinema Geceleri, bu yıl da devam ediyor. 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanı’nda sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirleri eşliğinde alana gelen Akhisarlılar, açık ve güzel havada, çimlerin üzerinde film izleme keyfi yaşadı.
Yaz ayları boyunca her çarşamba akşamı gölet alanında açık hava sinema gecesi düzenleneceği, Belediye sosyal medya hesaplarından duyuruldu.
Akhisar Belediyesi tarafından organize edilen açık hava konserlerinin ardından açık hava sinema geceleri, gölet alanında “Aile Arasında” filmi ile başladı. Akhisar Belediyesi ekipleri alanı dolduran sinemaseverlere dezenfektan ve maske dağıtımı yaptı.

*- Açık hava konserleri de sürüyor

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ‘Hepimiz çok zor bir süreçten geçtik.
Ancak normalleşme sürecimizde daha da dikkatli olmamız gerekiyor. Bizler de sosyal mesafe, hijyen ve maske eşliğinde sosyal etkinliklerimizi başlattık.
Açık hava konserleri ardından açık hava sinema geceleri de başladı.
Her çarşamba akşamı sinema etkinliğimiz ile birlikte her pazartesi ve perşembe günleri de açık hava konserlerimiz sürecek.’ dedi.
Akhisar Belediyesi, Açık Hava Sinema etkinliklerine 5 Ağustos Çarşamba günü “Şirinler – Kayıp Köy” isimli animasyon film ile devam edecek.

*- Şiddete uğrayan kadınların yanında

Akhisar Belediyesi yaklaşık bir ay önce faaliyete geçirdiği Kadın ve Aile Danışma Merkezi, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için bilgilendirme, aile danışmanlığı, aile içi iletişim ve diğer konularda vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

*- Derman Belediyeciliği

Derman Belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarını yürüten Akhisar Belediyesi, şiddete uğrayan ya da uğrama riski olan kadınlara bilgilendirme, psikolojik destek, sosyal çevre ile ilgili uyumu sağlama gibi konularda ücretsiz destek vermeye devam ediyor. 
Atatürk Parkı içerisinde bulunan Akhisar Belediyesi İlhan Ayverdi Halk Konağı’nda yer alan Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde görevli 1 psikolog, 1 sosyolog ve 1 sosyal hizmet personeli, Haziran ayında 64 vatandaşın yaşadığı sorunlara çözüm getirdi. 

*- Ücretsiz faydalanabilir

Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde psikolog olarak görev yapan Buket Kayalar, ile Başkan yapılan çalışmalar hakkında şöyle bilgi verdiler: ‘Merkezimizde, Akhisar halkımızın yaşadığı çeşitli sorunların çözümü noktasında bilgilendirmelerde bulunuyoruz.
Yüz yüze yaptığımız görüşmelerimizde Haziran ayı içerisinde 32 vatandaşımızla görüşme yaptık. 
Bu danışanlarımızın 7’si erkek 25’i kadınlardan oluşmaktadır. 
Yaş aralığı olarak en küçük danışanımız 6, en büyük danışanımız ise 67 yaşındadır. 
Merkezimizi ziyaret eden danışanlarımıza aile danışmanlığı, aile içerisinde yaşanan şiddet olaylarına karşı bilgilendirme, şiddetin önüne geçilmesi için yapılması gerekenler, Covid 19 sürecinde yaşanan kaygı düzeyindeki artışlar, yaygın anksiyete bozukluğu, öğrenci danışmanlığı ve benzeri gibi konularda bireysel uzman desteği vermekteyiz. 
Akhisar Belediyemizin ücretsiz olarak verdiği bu hizmetten, 0236 413 26 84 numaralı telefonumuzu arayarak ya da bizzat merkezimize gelerek tüm halkımız faydalanabilir’
Şiddet olaylarının önüne geçilmesi ya da şiddet vakalarını engellemek için EmniyeMüdürlüğü ile de iletişim halinde olduklarını belirten  
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Belediyesi avukatlarının da ücretsiz hukuk danışmanlığı yaptığını sözlerine ekledi.

*- Kadına yönelik toplantılar 

Kadınların toplumsal hayatta daha çok var olabilmeleri ve bilinçlenmeleri adına Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde çalışma yürüttüklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Sosyolog Nisa Acar, sosyal çevre ile uyum sağlamada güçlük, fiziksel ve psikolojik şiddet, iletişim problemleri, saldırgan davranışlar, boşanma süreci ve sonrası gibi konularda danışanlara destek olduklarını söylediler.
‘Yetişkin danışanlarımızın yanı sıra çocuk danışanlarımız da bizleri ziyaret ediyor. 
Merkezimizde danışanlarımıza destek oluyoruz. 
Bunun yanı sıra Ağustos ayı içerisinde, ‘Kadın Olmak’ konulu atölye çalışmamızı gerçekleştireceğiz. 
Bu çalışmamızda kadına yönelik şiddet ile ilgili yaygın inanışlar, şiddetin önüne geçme yolları ve şiddet ile karşılaşıldığında yapılması gerekenler gibi konular hakkında konuşacağız’ dediler.

*- Pankartlı teşekkür

Asfalt sezonun açılması ile Akhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şehir içerisindeki ulaşımı engelleyen sokaklardaki yol sorununu çözmeye devam ediyor. 
Özellikle yıllardır yol sorunu yaşayan Reşatbey Mahallesi Kırbağlar mevkiindeki vatandaşlar sokaklarına astıkları pankart ile Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya hizmetleri için teşekkür etti.
‘Kırbağlar sizinle gurur duyuyor Besim Başkanım’ yazılı pankart ile Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu ağırlayan mahalle sakinleri kendi elleriyle yaptıkları yemekler ile ikramda bulundular. 
Burada mahalle sakinleri sohbet eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar’daki yol sorununun yıllardır yaşandığına dikkat çekerek 2020 Türkiye’sine yakışmayan tüm yolları çözüme kavuşturacaklarını ve bu doğrultuda var güçleri ile çalıştıklarını ifade ettiler.
Akhisar’da asfalt sorununu çözmek için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ‘Annelerin duası bize her zaman güç veriyor. Hizmetlerimizden memnun oldukları için teşekkürlerini ileten Reşatbey Mahallesi sakinlerimiz bizleri misafir etti. 
Nazik davetleri bizleri çok sevindirdi, kendilerine teşekkür ediyorum. Görevimizin verdiği sorumlulukla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akhisar’ımızın her mahallesini güzelleştirmek için daha çok çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. 
Başlattığımız asfalt atağı ile 1 Nisan tarihinden itibaren kent genelinde 15 bin ton sıcak asfalt atarak bozuk yol sorununu ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. 
Tek amacımız Akhisar’ımızın yol sorununu bitirmek, halkımızın mağduriyetini gidermek. Ekip arkadaşlarımız plan ve program dahilinde mahalle mahalle sokak sokak tüm hızla çalışmalarına devam ediyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim’ diye konuştu.


*- Deprem bölgesindeki vatandaşların yanında

Hatırlatmak istemiyorum ama biliyorsunuz bu yıl Akhisar ve çevresi depremlerle yüzyüze geldi.
Birçok vatandaşımız kışı çadırlarda geçirdi.
Akhisar ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Merkez üssü Kumkuyucak Mahallesi yakınlarında bulunan Akselendi, Sazoba ve Beyoba Mahallelerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Umut Çavuş da eşlik etti.
Peki bu korku günlerinde vatandaşların yanında olan kimdi?
Şimdi sorunun yanıtını muhtardan alalım:

*- Hemen ardından…

Bölgeye ilk gelen yetkilinin Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun olduğunu belirten Sazoba Mahallesi Muhtarı Önder Önlü, ‘Deprem bölgesine en yakın noktadan bulunan mahallemizde depremi bizzat yaşadık. En büyük sıkıntımız korku oldu
Ama Allah’a şükür bir hasar veya yaralanma söz konusu olmadı. Belediye Başkanımız Besim Dutlulu önderliğinde tüm heyet depremin hemen ardından bölgemize geldiler.’ dedi.
Beyoba Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin İnal, ‘Mahallemizdeki eski evlerde hasarlar oluştu. Sayın Belediye Başkanımız Besim Dutlulu, AFAD ekiplerimiz sağ olsunlar yanımızda oldular. Hepsinin yardımları ile bu zorlukları aşacağız. Herkese teşekkür ederim’ dedi.



 

Merkez üssü Saruhanlı olan ve Akhisar ile çevre il ve ilçelerde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve ekibi deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, vatandaşlardan bilgi aldı.
Depremin hemen ardından kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Dutlulu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
‘Depremin hemen ardından kriz masamızı oluşturduk ve depremin en çok hissedildiği kırsal mahallelerimizi ziyaret ettik. 
Bölgede yaptığımız incelemeler sonucunda bir camimizde çatlakların olduğunu ve birkaç eski evde ve metruk binada hasarların olduğunu gözlemledik.
Vatandaşlarımız ile bir araya gelerek geçiş olsun dileklerimizi ilettik ve ihtiyaçları noktasında belediye ekiplerimizi seferber ettik. 
Bu depremi can kaybı olmadan ve en az hasarla atlatmamız oldukça sevindirici. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Allah daha büyük afetlerden hepimizi korusun.’

*-

YORUMLAR

  • 0 Yorum