Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


Efeler'e kimlik kazandırılıyor

17 Ağustos 2020 - 11:14

Aydın’ın Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ı önce Uşak’ın Sivaslı ilçesinde tanıdım.

Çalışmasını ve başarılarını duymuşlar, ‘Bizim kentimizi de mutlu et!’ demişler…

Yani davet etmişler…

Eli boş gidecek değil ya, Aydın’ın en önemli merkez ilçelerinden Efeler’den giderden, yanında ‘incir’ ile birlikte bir de çok işlevli bir aracı gelin arabası gibi süsleyerek götürmüş.

İlgiyi görmenizi isterdim…

‘Yapacak çok işimiz var, sevdamız Sivaslı’ diyen Belediye Başkanı Hürrüyet Şahin ile birlikte ‘Yörük Festivaline’ de katıldığında yaptıklarını ve yapacaklarını soru üzerine anlattı.

Aydınlı Atay ailesini tanıyanlardanım…

Bir gün yaptıkları hizmetleri de anlatırım.

Ama şimdi konumuz; Efeler Belediyesi ile bölgede önem verilen isimlerden, Başkan M, Fatih Atay…

Öncelikle Atay Başkan’ın halka seslenişini yani mesajını paylaşayım:

 

*- ‘Derman Belediyeciliği’ yapılıyor

 

‘Değerli Efeler İlçemiz Sakinleri;

31 Mart yerel seçimlerinde öncelikle bizi bu onurlu makama layık gördüğünüz için hepinize teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün sorumluluğunun bilincindeyiz, farkındayız.

Değerli vatandaşlarımızın istek ve beklentilerine uygun olarak hazırladığımız projelerimizle, sizlerden aldığımız destekle, ‘Derman Belediyeciliği’ diyerek çıktığımız yolda durmaksızın çalışacağız.

Hayata geçireceğimiz projeler, en başta sizlerin mutluluğu, huzuru ve geleceğe güvenle bakan; en önemlisi güzel İlçemize bir kimlik kazandırmak adına olacaktır.

Sizlerin değerli desteğiyle geldiğim Başkanlık görevimde hizmet sevdalısı olarak, hizmete adanmış yüreğimiz ile birlikte, iyi ve kötü günde Efeler halkının yanında olmaya her zaman özen göstererek devam edeceğiz.

Efeler sahip olduğu muhteşem doğal, tarihi ve kültürel değerlerle turizm, sanayi, bilim ve kültür dahil olmak üzere, çok çeşitli alanlardaki büyük potansiyeli ve insan gücü kapasitesiyle halkına bugünkünden çok daha yüksek bir yaşam kalitesi sunabilecek bir ilçedir.

 

*- Daha yaşanılabilir bir Efeler

 

Hepimiz için daha yaşanılır bir Efeler inşa etmek, yarınlarımıza eksikleri giderilmiş bir kent bırakmak adına kollarımızı sıvadığımız gibi söz verdiğimiz çalışmalarımıza hazırız.

Biz Efeler Belediyesi ve sizler de değerli Efeler sakinleri olarak; hep beraber, el ele verdiğimizde, gerçekleştirilmeyecek, üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olmadığını göreceğiz.

 

*- ‘Halkımla içiçeyim’

 

Efeler ilçemiz adına hizmet üretmek, sorunlarımızı gidermek adına hizmet için yetki istediğimizde, ‘Hayallerim var Efeler’ anlayışıyla hareket edeceğimize söz vermiştik.

Bu nedenle üretken, halkıyla iç içe bir belediye yapısına kavuşmak için, şikayet- sorun ve önerilerinizi her zaman bana ulaştırabilirsiniz.

Bu hem kolektif çalışmamızı, hem de büyük bir memnuniyet duyacağımızın en güzel göstergesi olacağından emin olabilirsiniz.

Sosyal belediyeciliğin hayat bulduğu, şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde halkın yönetimde söz sahibi olduğu, belediye hizmetlerinin İlçemizin her noktasına ulaştığı, yaşam kalitesi yüksek kentler arasında kendine sağlam bir yer edinecek modern bir kent oluşturmak ise en büyük hedefimizdir.

 

*- ‘Hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek!’

 

Bütün uğraşımız, özellikle çocuklarımıza gelişmiş ve sorunları çözülmüş, engelli vatandaşlarımız kendi açılarından engel görmediği, yaşlılarımızın kendilerini yalnız hissetmediği, gençlerimizin kendilerine güvenlerinin tam olduğu ve çocuklarımızın rahat rahat oynayıp hareket edebileceği, herkesin yüzünün güldüğü, vatandaşımızın isteklerine cevap verebilen, problemlerine çözüm ortağı olan bir Efeler inşa edip teslim etmek olacaktır.

İlçemizde herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışıyla, sevgiyle, hoşgörüyle Efeler ilçemizi hak ettiği güzelliklerle buluşturacağız.

Sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçireceğimiz etkinlik, projeler ile siz değerli Efeler ilçemiz hemşehrilerimle birlikte olacağız. Güzel ve mutlu yarınlarımızda, beklentilerin farkında olarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’

T. C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay kim?

Şimdi de kendisini tanıyalım;

 

*- Milletvekilliğine kadar her görevde bulundu

 

T.C. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 11 Şubat 1957 tarihinde Aydın'ın Çine ilçesinde doğdu.

İlkokul ve ortaokulu Çine'de, lise eğitimini ise Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Başkan Atay, uzun süre Avukatlık mesleğini sürdürdü.

1977 yılında siyasete adım atan Mehmet Fatih Atay, CHP Çine Gençlik Kolları Başkan ve Başkan Yardımcılığı, SODEP Çine Kurucu İlçe Başkanlığı, SHP Çine İlçe Başkanlığı, CHP Aydın İl Başkanlığı, CHP Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

1995, 2007 ve 2015 yıllarında yapılan Milletvekili Genel Seçimleri'ni kazanarak 3 dönem CHP Aydın Milletvekili olarak parlamentoda görev aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 20. Dönemi’nde TBMM Başkanlık Divan Üyeliği, 23. Dönemi’nde ise TBMM Adalet Komisyonu üyeliği ve Kültür Sanat Yayın Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü

Aynı zamanda; 12 yıl TFF Genel Kurul Delegesi, 12 yıl Gençlerbirliği Spor Kulübü Genel Sekreterliği, Aydınspor 1923 Kulüp Başkanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Fatih Atay, halen Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ankara Atatürk Liseliler Derneği Üyesi.

Mehmet Fatih Atay, 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Efeler İlçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimini kazanarak T.C. Efeler Belediyesi'nin Başkanı oldu.

Başkan Mehmet Fatih Atay, öğretmen Güneş Atay ile evli, iki çocuk babası,’

Bu özgeçmişten sonra yalnız Aydın’da değil, tüm bölgede ne kadar çok sevildiğini, çok büyük hizmetler verdiğini, Aydın ve yöresinin gelişmesine yaptığı katkıları herhalde düşünmüşsünüzdür.

 

*- Yaraları sarıyor

 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 81 ilde gerçekleşen koronavirüs denetimleri kapsamında Ata Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle denetim gerçekleştirdi. Başkan Atay, denetimlerin ardından İmamköy, Emirdoğan ve Pınardere’de çıkan orman yangınlarında zeytin ve incir ağaçları yanan vatandaşlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile bugün tüm yurtta en kapsamlı koronavirüs denetimi gerçekleştirildi.

Sabah erken saatlerde Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve beraberindeki ekiple kent genelinde denetimlerde bulunan Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, daha sonra Ata Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler gerçekleştirdi.

Pazar yerindeki esnaf ve vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Atay, maske dağıttı, tedbirlere uyulması için uyarılarda bulundu.

 

*- Yangının kaynağı mesire alanı değil

 

Hafta başında İmamköy, Pınardere ve Emirdoğan’da çıkan yangın haberlerini duyar duymaz olay yerine gidip Efeler Belediyesi personeli ile birlikte çalışmalar gerçekleştiren Başkan Atay, çalışmaları bizzat kendisi yönetmişti.

Pazar yerlerindeki koronavirüs denetimlerinin ardından yangında zarara uğrayan mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Atay, üzücü olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yangının Efeler Belediyesi’ne ait mesire alanından kaynaklanmadığını, mesire alanında tek bir ateşe rastlanmadığını belgeleriyle vurgulayan Başkan Atay, ‘Maalesef hepimizin yüreğini sızlatan bir afet yaşadık, fakat şimdi yaraları sarma vaktidir. Meclis üyelerimiz de sizlerin acısını paylaşmak için buradalar.

Ağustos ayı meclis toplantımızda siyasi parti gözetmeksizin tüm meclis üyelerimizle ortak bir karar aldık; Yangından zarar gören vatandaşlarımıza destek olmak için üzerimize düşen her görevi yapacağız.

Vatandaşlarımıza zeytin ve incir fidanı vereceğiz.

Bugünden sonra ne gerekiyorsa yapacağız.

Kimsenin şüphesi olmasın.

Efeler Belediyesi tüm imkânlarıyla yanınızda.

Ben Fatih Atay, bir ağabey, bir kardeş, bir amca olarak sizlerin her zaman yanındayım’  dedi.

 

*- ‘İçimiz yanıyor!’

 

Bu arada bir anımsatma yapayım:

Ağustos ayının ilk haftasının sonunda, Efeler Belediyesi imamköy Mahallesi’nde başlayıp çevre mahallelere sıçrayan yangını kontrol altına alınması için tüm birimleriyle seferber oldu.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yangın çıkan bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Atay çıkan yangınla ilgili; ‘Her geçen gün yeni bir yangın haberiyle karşılaşıyoruz. Maalesef ağaçlarımız yok oluyor. İçimiz yanıyor. Belediyemizin bütün iş makinelerini, arazözlerini yangın bölgesine yönlendirdik. Arkadaşlarımız itfaiye ekipleriyle birlikte yangını söndürmek için çaba sarf ediyor. Umarım yaşanılan bu üzücü olay tekrarlanmaz. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun’ demişti.

Efeler Belediyesi’ne ait araçlarla itfaiye araçlarına su taşındı. Tüm imkanlarını seferber eden Efeler Belediyesi, iş makineleriyle yol açma çalışması gerçekleştirdi ve arazözlerle yangına müdahale etti.

 

*- Vatandaşın sesine kulak verildi

 

Efeler Belediyesi, Umurlu Mahallesi’ndeki Mustafa Kemal Yılmaz Parkı’nda bulunan kafeteryayı yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu.

Umurlu halkının sosyalleşmek ve keyifli vakit geçirmek için sıklıkla uğradıkları Mustafa Kemal Yılmaz Parkı’nda daha önce faal durumda bulunan fakat bir süredir hizmet vermeyen kafeterya, Efeler Belediyesi iştiraklerinden EFEBEL tarafından yeniden düzenlenerek hizmete açıldı.

Umurlu Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdikleri açılışta koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına gösterilen özen takdir topladı.

Efeler Belediyesi çalışanları, açılışa gelen vatandaşlara limonata ve pasta ikramında bulundu.

Kafeteryanın yeniden hizmete sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.  

 

*- Doğru karar almaları için

 

Efeler Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (EFESEM) üniversite adaylarının geleceklerine doğru yön verebilmelerine destek olmak amacıyla uzmanlar eşliğinde ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.

Üniversite sınavı bitti, yerini tercih dönemi heyecanı aldı. İlçede yaşayan öğrencilerin heyecanına kayıtsız kalmayan Efeler Belediyesi, üniversite adaylarının geleceklerine doğru yön verebilmeleri için rehberlik desteğinde bulundu.

Efeler Belediyesi tarafından 2019’un Ekim ayında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hizmete sunulan EFESEM, 6 Ağustos’ta başlayacak ücretsiz danışmanlık hizmetine YKS tercihleri için resmi başvuruların son günü olan 14 Ağustos’a kadar devam ettirdi.

Öğrenciler, 9.00-17.00 saatleri arasında EFESEM’in Veysipaşa Mahallesi 1627 Sokak No: 3/4 adresindeki hizmet binasını ziyaret edip uzmanlarla yüz yüze gerçekleştirecekleri görüşme sonrası tercihlerini yaptılar.

 

*- ‘Gençler için çalışıyoruz’

 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler için yeni bir heyecanın başladığını söyledi.

Gençlerin hayatlarını büyük ölçüde şekillendirecek tercih için Başkan Atay, ‘Efeler Belediyesi olarak gençlerimizin her alanda gelişimine katkı sunmak için çalışmalar gerçekleştiriyor, projeler üretiyoruz. Mesaimizin önemli bir kısmını Efeler’in geleceği olan gençlerimize ayırıyoruz. Öğrencilerimizin aldıkları puanlar doğrultusunda kendilerine en uygun tercihi yapmaları için EFESEM gençlerimizin hizmetinde. Öğretmenlerimizle yapacakları yüz yüze görüşmeler sayesinde en doğru tercihi yapacaklarına inanıyor, hayat boyu başarılarının devam etmesini diliyorum’ diye konuştu.

 

*-  Çöp konteynerleri yenilendi

 

Birçok belediyede kurban bayramı öncesi ve sonrasında çöp sorunu yaşanırken

Efeler Belediyesi, ilçe genelindeki eskiyen çöp konteynerlerini yenileme çalışmalarını Kurban Bayramı öncesinde de sürdürdü. Belediye çalışanları, büyük çöp konteynerinin konulamadığı dar sokaklarda eskimiş çöp konteynerlerini,aynı boyuta sahip yeni konteynerler ile değiştirdi.

 

“Temiz Çevre, Temiz Efeler” misyonuyla ilçe genelinde daha hijyenik bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, kentin Kurban Bayramı’na her alanda hazırlanması için verdiği talimatla kolları sıvayan Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 150 yeni konteyneri ilçe genelindeki sokaklara yerleştirdi.

Büyüklükleri nedeniyle yeni nesil çöp konteynerlerinin yerleştirilmesinin mümkün olmadığı dar sokaklara konuşlandırılan yeşil konteynerlerle bayramda bakteri, virüs ve koku oluşumunun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

*- ‘Pandemi nedeniyle erken davrandık’

 

İlçede bayram coşkusunun daha sağlıklı bir ortamda yaşanması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ‘Efeler Belediyesi olarak tüm birimlerimiz, pandemi sürecinde canla başla çalışmaya devam ediyor.

Her sene yenileri ile değiştirdiğimiz konteynerlerimizi bu sene pandemi sebebiyle daha erken yeniledik.

Kurban Bayramı öncesinde Efeler’de daha sağlıklı bir bayram yaşanması için ekiplerimiz, bu çalışmayı öne alarak 150 yeni konteyneri şehrin çeşitli bölgelerine yerleştirdiler.

Tüm vatandaşlarımızın pandemi tedbirlerine uyarak iyi bir bayram geçirmelerini dilerim’ dedi.

Aynı çalışmalar tüm hızıyla Bayram sonrasında da sürdürülüyor.

Tempa Ekim ayına kadar aynı hızla sürecek.

 

*- Aydın’ın tek merkez belediyesi; Efeler

 

Efeler’i anlatmasını Başkan M, Fatih Atay’dan istedik.

Söyledikleri şu:

Ege Bölgesi’nde yer alan Aydın ili, kuzeyinde İzmir ve Manisa, batısında Ege Denizi, doğusunda Denizli, güneyinde Muğla ile çevrilidir. Akdeniz ikliminin etkisi altında kalan şehir, Büyük Menderes Nehri sayesinde tarım açısından zengindir; pamuk, zeytin, incir, kestane, tütün, narenciye başlıca tarım ürünlerindendir.

Kentin merkezi Efeler ilçesinde geçmişin en eski izlerine Dedekuyusu (Deştepe) Höyüğünde rastlanmaktadır.

Buluntular, günümüzde Efeler ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesinin sınırları içinde bulunan Deştepe Höyüğü ’nün tarihini MÖ 4500 yıllarına kadar indirmektedir.

Kentin ikinci eski yerleşimi, MÖ VIII. Yüzyıla kadar tarihlenen Trakya’dan göç eden Tiral Kabileleri tarafından kurulan Tralleis adı verilen yerleşimdir.

MÖ 192 yılında kent, Romalıların hâkimiyetine girmiştir.

Şehir, MS 395 yılına kadar Romalıların yönetimi altında kalmıştır.

 

*- Su yoktu!

 

Türkler tarafından XIII. Yüzyılın sonunda fethedilen Tralleis şehrinde su yetersizliği nedeniyle iskân edilmemiş ve kentin güney eteklerine yerleşilmiştir.

14.yüzyılın ilk çeyreğinde Aydınoğulları Beyliğinin yönetimine geçen kent, XV. yüzyılda ise Osmanlıların eline geçmiştir.

Bu dönemde şehrin merkezi Güzelhisar olup, Saruhan’da bulunan Güzelhisar ile karıştırılmamak için “Aydın Güzelhisarı” denilmiştir. Fatih Dönemindeki tahrir defterlerinde (1451) tarihli Aydın’ın yedi mahalleden ibaret bir kasaba ve yaklaşık 970 nüfuslu olduğu belirtilmektedir.

 

 

*- Büyük depremden sonra

 

1653 yılında Aydın’da büyük bir deprem meydana gelmiştir.

Depremin sonucunda birçok insan hayatını kaybetmiş, sosyal ve dini amaçlı yapılar, evler yıkılmıştır.

Aydın Güzelhisar’ı depremin neden olduğu büyük hasara rağmen, hem göçlerle hem de transit ticaret yolu üzerinde yer almasından dolayı gelişimini sürdürmüştür.

16.yüzyılın sonu ile 17.yüzyılların başlarında Aydın’ın/ Efeler’in kentsel gelişimi artmış, mahallelerin sayısı, yirmiye ulaşmıştır.

1671 yılında kente gelen Evliya Çelebi, mahalle sayısının 22 olduğunu belirtmiştir.

18. ve 19. yüzyıllarda kentin büyüdüğü ve özellikle 19. yüzyılın ilk çeyreğinde Aydın’ın vilayet merkezi olmasıyla kentin gelişiminin devam ettiği kaynaklarda ifade edilmektedir.

19.yüzyılın sonlarında mahalle sayısı 27’ye yükselmiştir.

1856 yılında İzmir-Aydın demiryolunun işletmeye açılmasıyla bölgenin ticari açıdan canlanması sağlanmıştır.

 

*- Yunanlılar işgal etti, 40 bin nüfus bine düştü

 

Ancak Birinci Dünya Savaşı’nın Osmanlı Devleti üzerinde yarattığı bunalımın ekonomik ve sosyal anlamda ülkenin tümüne yansıdığı aşikârdır.

Bu sıkıntılardan payını alan Aydın ili 27 Mayıs 1919 gününde Yunanlılar tarafından işgal edilmiştir.

İşgal sırasında Aydın şehri yağmalanmış, yakılıp yıkılmış, halkı katliama uğramış ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmıştır.

40.000 nüfusa sahip olan kentin nüfusu bu dönemde 1000’e kadar düşmüştür.

 

*- Aydın’ın kahraman Efeleri

 

30 Haziran 1919’da Yörük Ali Efe ve Demirci Efe gibi efelerin öncülüğünde milli kuvvetler oluşturulmuş ve kısa süreliğine de olsa şehir, Yunanlıların elinden kurtarılmıştır.

Bu kurtuluş çok uzun sürmemiş 4 Temmuz 1919’da Yunanlılar tarafından şehir tekrar ele geçirilmiştir.

Nihayetinde 7 Eylül 1922’de Yunanlılar Aydın’dan çıkarılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra yanmış şehri yeniden imar etmek için dönemin belediye başkanı Fuat Şahin Erlaçin tarafından kentin hâlihazır imar planı hazırlatılarak Aydın’ın imar faaliyetine başlanılmıştır.

Şehir, 1923 yılından 1950 yılına kadar yoğun imar faaliyetine rağmen ancak Cumhuriyet dönemi öncesi durumuna kavuşabilmiştir.

 

*- Büyük göç aldı

 

1950 ve sonrası tarımda makineleşme artmıştır.

Bunun sonucunda köyden kente göçler fazlalaşmıştır.

Ülkenin tümünde olduğu gibi Aydın ilinde de bu artış gözlenmiştir.

1954 yılında Aydın Tekstil Fabrikası’nın ve Birinci Sanayi Sitesinin kurulması ile iç göçlerle gelen nüfus artmış ve kentin nüfusu güneybatı kısmında yoğunlaşmıştır.

1965 yılında ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da yurt dışına göçler başlamıştır.

Sonuç olarak şehir, günümüzde ana yollar boyunca büyümeye devam etmektedir.

Aydın kenti, tarihi, turizmi ve tarımı ile Batı Anadolu’nun en önemli şehirleri arasında yerini tescillemiştir.

 

*- Büyükşehir ile Aydın Belediyesi ‘Efeler belediyesi’ oldu

 

6360 Sayılı 06.12.2012 Tarihli “On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Kapsamında; Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi kurulmuştur.

01.04.2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Aydın’ın tek merkez ilçe belediyesi olan Efeler Belediyesi; 5 belde, 56 köy ve merkez mahallelerin bağlanmasıyla 83 mahalleden meydana gelmektedir.

 

 

*- Çocuk ve gençler ön planda

 

‘Gelişimde öncü, fırsatı kaynağa çeviren, her alanda örnek ve model bir belediye olmak’ istediklerini belirten Aydın Merkez Efeler Belediye Başkanı M, Fatih Atay, ‘Halkıyla bütünleşen, insan odaklı, katılımcı, yenilikçi, hizmet üretiminde öncü, hayatı kolaylaştıran, çocuk ve gençlerin ön planda olduğu, kültür ve sanatı benimseyen, adalet ve eşitliği ilke edinen bir belediye olmak’ için mücadele verdiklerini anlatıyor.

 

*- Hızlı ve köklü çüzüm

 

Başkan Atay’a gelecek için ne düşündüğünü, neler planladığını anlatmasını istediğimizde ise şöyle konuştu:

‘Son yıllarda kamusal alanda ‘yönetim anlayışında’  hızlı ve köklü değişimler yaşanırken, teknolojik ve sosyal alandaki gelişmeler de bunu zorunlu kılmaktadır. 

Bu nedenle kurumlar,  ‘değişim’  olgusunu iyi yönetmek, temel hedeflerine ulaşmak için bir plan dâhilinde çalışmak ve bu planlarını değişen koşullara göre güncellemek zorundadır.

Ülkemizde; 5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunu mali kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını amaçlamaktadır. 

Belediye Yasası’nda yapılan değişiklikler ise bu planı zorunlu hale getirmiştir. Buradaki amaç, mali disiplini sağlamanın yanı sıra, kaynakların önceliklere göre dağıtılması ve etkin kullanımıdır.

Bu planlamalar ayrıca ‘Hesap Verme’ sorumluluğunun yerleşmesi ve gelişmesi açısından da önemlidir.

Yerel yönetimlerde Stratejik Plan yapmak ‘Etkin ve verimli kamu anlayışı’ demektir.

Kurumumuzun hazırladığı bu planın gerçekleşme performansı da çalışmalarımızın izlenmesi ve denetlenmesi anlamında önemlidir. Stratejik Planımız, aynı zamanda ileriye dönük bir bakış belgesi niteliğindedir.

Temel hedefimiz; Efeler Halkıdır. 

Bölgemizdeki sivil toplum örgütleri, meslek odaları, diğer paydaşlarımızın öneri ve istekleri katılımcı bir anlayışla planlarımızı düzenlender dikkat ettiğimiz noktadır.’

 

 

*- Haşerelerle mücadele için

 

 

Kent zararlıları ile mücadele kapsamında gerekli tüm önlemleri alarak aktif çalışmalar gerçekleştiren Efeler Belediyesi, bu konuda çalışmalarını geniş bir perspektifte sürdürmeye devam ediyor.

Son olarak Efeler Belediyesi tarafından,çalışanlara haşerelerle daha etkin mücadele için “Biyosidal Ürün Uygulama” eğitimi verildi.

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çalışanlara “Vektörle Mücadele Kapsamında Biyosidal Ürün Uygulama Eğitimi” verildi. Eğitimde sivrisinekler, larvalar, hamam böcekleri ve diğer kent zararlıları ile mücadelede yeni gelişmeler, teknikler ve izlenecek yöntemler hakkında bilgi verildi.

Kentte haşerelerle mücadelede daha iyi sonuçlar doğuracağına inanılan eğitimler, Biyolog Tuğçe Güleryüz Ercan ve Yudum Turunçoğlu tarafından 2 bölümde gerçekleştirildi. Soru-cevap şeklinde geçen 2’nci bölümle son bulan eğitimin ardından Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr.Eralp Atay, Tuğçe Güleryüz Ercan ve Yudum Turunçoğlu’na verdikleri eğitim için teşekkürlerini ileterek hediyelerini takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum