Yaşar Eyice

Yaşar Eyice


Edremit'i geleceğe hazırlıyor

11 Haziran 2020 - 09:54

*- Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, ‘Temel amacımız, sadece günü kurtarmak değil, Edremit’i geleceğe hazırlamak, özlediğimiz ve içinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz bir şehir haline getirmektir’ diyor...

*- ‘Senin belediyen Edremit!’ parolasıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Arslan, ‘Stratejik Planımızı mümkün olduğu kadar gerçekçi, ihtiyaca uygun ve vizyoner olarak oluşturduk. Belediyemizin tüm hizmet birimlerinin uygulamalarında hissedilir derecede dahil etmeye çalıştık. Tüm halkımızla el ele daha güçlü ve modern bir Edremit’i birlikte oluşturacağımıza yürekten inanıyorum.’ diye konuşuyor.

*- Söz verdiği gibi, tüm Edremitlileri kucakladıklarını, kimseyi ama kimseyi asla ve asla ötekileştirmediklerini söyleyen Başkan Selman Hasan Arslan, Belediyeyi vatandaşla barıştırdıklarını, kapıları duvarları yıktıklarını belirtiyor.

*- Başkanın aklından geçen; ‘Hemşerilerimize gönlümüzü, kalbimizi, gözümüzü, kulağımızı, beynimizi, aklımızı açıyoruz. Her an, onları görüyor, duyuyor, hissediyoruz. Çünkü Edremit’i birlikte yönetiyoruz. Kimsenin, doğru dürüst çalışanın işiyle, aşıyla ,ekmeğiyle oynamıyoruz, uğraşmıyoruz’

*- ‘Eleştiri yapılabilir. Biz eleştiriye karşı değiliz. Zamanı gelince söz alınır ve konuşulur. Eleştiri yapılır. Ama gürültü çıkarmayı sevenlere izin veremeyiz’ diyen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yerli ve yabancı turistlere şöyle diyor: ‘Tarih ve doğa tutkunlarının dört dörtlük bir gezi seçeneği oluşturan Kazdağları ise, yılın 12 ayı boyunca değişik aktivitelerle dağ turizminin yaşandığı bir cennettir’

*- Edremit Belediye Başkanı Arslan’ın çağrısı ; ‘Tarihi, kültürel değerleri, sıcak su kaynakları ve doğal güzellikleriyle Kuzey Ege’nin en popüler tatil merkezi olan Edremit’i sizlerin de görmesini ister, cennetimizde keyifli ve eğlenceli bir tatil dileriz.’


Balıkesir’in Körfez ilçelerinden biri de Edremit...

Belki de şu anda Türkiye’de en fazla bilinen turistik ilçelerimizden biri...

‘Kaz dağları’ denilence aklımıza ilk gelen yerleşim merkezlerinden biri..

Önceleri ‘Akçay Festiivali’ne giderdim...

Sonra Edremit’i örnek alarak hemen her yerde mantar gibi festivaller tertip edilince, yani ayağa düşünce Edremit bu işten elini ayağını çekti.

Sonra Kaymakam Şemsettin Ulusoy sayesinde neredeyse Edremitli olmuştuk...

Balıkesir ya da İstanbul yolculuğumuzu mutla Edremit üzerinden yapıyorduk, uzatmasına rağmen...

Bir ara madencilerle araları bozuldu, çünkü çok Edremit köylüsü genç yaşta hastalanıyordu, sonuç belli...

Belki de Türkiye’de ilk ‘zeytin ve zeytincilik’ üzerine seminerler Edremit’te yapılmıştı.

Sanıyorum 1970’li yıllarda idi...

Bornova Zeytincilik Enstitüsünden uzmanlar geliyor, konuşuyorlardı.

Sonolarak da Güre’de bir ‘zeytin’ toplantısına davetli idim.

Çok ünlü isimler gelmişti...

Sanıyorum; üretici, sanayici ve ihracatçı Ali Güreli ile zamanın Zeytindostu derneği genel başkanı, Ali Güreli ile aynı sıfatları taşıyan Mustafa Alhat önderliğinde düzenlenmişti.

Şimdi CHP’den seçilen Edremit Belediye Başkarı Selman Hasan Arslan’dan söz etmeden önce ‘Sarıkız Efsanesi’nden söz etmek istiyorum...

 

*- Sarıkız efsanesi

 

Sarıkız, Çanakkale iline bağlı Ayvacık’ın bir köyünde ailesi ile yaşarken, küçük yaşta annesi vefat eder.

Babası Sarıkız’a ‘Biliyorsun anneni çok severdim, burada çok hatırası var, anneni unutmam zor oluyor. Buradan göçelim’ der ve Kaz Dağları’nın eteğindeki Güre köyünün yakınlarındaki Kavurmacılar köyüne gelerek yerleşirler.

Burada çobanlık yaparak geçimlerini temin ederler.

Köyde çok sevilirler.

Köyün yaşlıları, gençleri Sarıkız’ın babasına akıl danışırlar.

Köylüler onun ermiş olduğunu düşünürler.

Aradan yıllar geçer Sarıkız büyür güzel bir kız olur. Babası da yaşlanır. Aklında hep hacca gitme fikri vardır.

Hacca gidebilmek için namazında niyazında sürekli Allah’a yalvarır. Sarıkız babasının bu isteğini yerine getirmesi için onu teşvik eder. Babasına artık büyüdüğünü kendisine bakabileceğini, daha fazla yaşlanmadan hacca gitmesi gerektiğini söyler.

Babası kızını komşusuna emanet eder, hacca gider. O zamanlar hacca gitmek şimdiki gibi değil, belki altı ay, belki de daha fazla, yaya gidiliyor.

 

*- İftira...

 

Babası hacca gittikten sonra, köyün delikanlıları, Sarıkıza talip olurlar. Sarıkız hiçbirine yüz vermez.

Onlarda dedikodu yayarak Sarıkıza iftira ederler.

Baba hacdan dönünce kimse yüzüne bakmaz, selamını almazlar. Sarıkızı teslim ettiği komşusuna bunun sebebini sorduğunda, Sarıkızın kötü yola düştüğünü söyler.

Baba günlerce düşünür.

Adet olan hac hayrını da yapamaz.

Köyde yaşayabilmesi için namusunu temizlemesi gerekmektedir.

Fakat çok sevdiği kızını öldürmeye kıyamaz. Yanına aldığı birkaç kazla, kızını, Kaz Dağının zirvesine götürüp oraya bırakır.

Orada yabani hayvanlara yem olacağını düşünür.

 

*- Yuvası Kazdağları oldu

 

Aradan yıllar geçer.

Bayramiç tarafından gelen yolcuların dağda yollarını kaybettiklerinde, darda kaldıklarında kendilerine sarı bir kızın yol gösterdiğini, yardım ettiğini söylerler.

Kazlarının olduğunu, hatta bunların bir gün Bayramiç ovasına inerek çiftçilerin mahsülüne zarar verdiğini, köylülerin bu durumu sarıkıza söylemeleri üzerine, Sarıkızın eteğine doldurduğu taşları saçarak, bir avlu oluşturduğunu, kazlarında artık aşağılara inmediğini söylerler.

Kaz avlusu diye anılan bu alanın duvar kalıntıları günümüzde bile gözükmektedir.

 

*- Testiyi doldurur

 

Bu hikayeleri dinleyen baba, bunun Sarıkız olabileceğini düşünür.

Dağın yolunu tutar, zirveye vardığında, duvarlarla çevrili kazların bulunduğu bir alanla karşılaşır.

Kızını bugün  ‘sarıkız tepe ‘diye anılan yerde bulur.

Sarıkız, babasını gördüğüne sevinir.

Ona saygı gösterir, hürmet eder.

Babası namaz kılmak için abdest almak ister. Sarıkız, abdest alması için babasının eline su döker. Babası suyun tuzlu olduğunu söyler. Sarıkız aceleden yanlışlıkla denizden aldığını söyler ve testisini vadilere doğru uzatır. Yeni doldurduğu suyu babasının eline döker.

Babası buz gibi tatlı suyu tadınca kızının erdiğini anlar.

O sırada siyah kara bir bulut gökyüzünü kaplar, Sarıkız kaybolur.

Babası kızının erdiğine, sırrının açığa çıkması nedeniylede kaybolduğuna kanaat getirir.

Kızına iftira edildiğini anlar ve köylülere beddua eder.

 

*- Mühür de teslim edildi

 

Bugün Kavurmacılar köyünde yaşayan kimse kalmamış, muhtar, köy mührünü, yaşayan kimse kalmadığı için Kaymakamlığa teslim etmiş ve köyün adı kütükten silinmiştir.

Sarıkızın babası üzüntü ile tepelerde dolaşırken bugün ‘Baba tepe’ denilen yerde ölür.

Yöre halkı Sarıkıza ve babasına dağın yassı taşlarını üst üste koyarak mezar yaparlar.

Sarıkızın mezarının olduğu tepeye ‘Sarıkız tepe’, Babasının bulunduğu tepeye ‘Baba tepe’ derler.

Yöre halkı her yıl ağustos ayında Sarıkızı ve babasını anmak için buralara çıkarlar.

 

*- Giritliler yoğunlukta

 

Selman Hasan Arslan’ın Belediye Başkanlığını yaptığı Edremit’in bir de ‘Aeneas Destanı’var...

Bunu da başkanın ağzından bir gün anlatırım.

Çünkü oldukça uzun, kitabı oniki bölüm...

Burada önemli nokta Girit’ten söz edilmesi...

Kehaneti yorumlayan Anchises, ‘Soyumuzun babası Teucer Girit’den geldi, orada da tıpkı Troia’nın önemli dağı gibi adayı çaprazlama kaplayan sıradağların adı İda Dağı’dır der...’

Destan uzar gider...

Ben bu kısmı neden aldım, söyleyeyim:

Bölgede Giritliler çok da ondan...

Hatta İzmir’deki Giritlilerin büyük bölümünün akrabaları ya Edremit’te ya da Ayvalık yöresindedir.

Şimdi asıl konumuza gelelim:

 

*- Atatürk’ün izinde...

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday gösterilen Selman Hasan Arslan belediye seçilir seçilmez ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün şu ünlü sözünü yazdırır:

‘Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar...’

Yolunun Atatürk yolu olduğunu her fırsatta belirten Edremit Belediye Başkarı Selman Hasan Arslan, ‘Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerine o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir. (Mustafa Kemal Atatürk) demektedir.

Devir teslim töreninden sonra makama oturmadan önce ‘“Edremit’i birlikte yöneteceğiz’ sözünü veren Başkan Arslan, ‘Oralı buralı, o partili bu partili, oy veren vermeyen, sizden bizden demeden tüm Edremitlileri kucaklayacağız. Edremit'in hepimizin, birlikte yöneteceğiz’ dedi ve sözünü tuttu.

Bir yıl önceki seçim sonuçları için Başkanın değerlendirmesi şöyle:

‘Sonuçta demokratik bir yarıştı. Zafer kazanmadık. Sadece bir seçim kazandık. Demokratik bir olgunluk içerisinde iradesini sandığa yansıtan tüm Edremit halkına teşekkür ediyorum.

Güzel bir yarış oldu.

Diğer adaylara da onların çalışma arkadaşlarına da teşekkür ediyorum. Artık seçim bitti.

Seçim döneminde birbirimizi eleştirdik.

Birbirimiz için bir şeyler söyledik. Şahsen bu süreçte diğer adayları ve çalışma arkadaşlarını üzdüysem, kırdıysam, incittiysem hepsinden teker teker özür diliyorum.’

 

*- Birlikte yönetiyoruz...

 

Söz verdiği gibi, tüm Edremitlileri kucakladıklarını, kimseyi ama kimseyi asla ve asla ötekileştirmediklerini, Belediyeyi vatandaşla barıştırdıklarını, kapıları duvarları yıktıklarını belirtiyor ve şöyle diyor:

‘Hemşerilerimize gönlümüzü, kalbimizi, gözümüzü, kulağımızı, beynimizi, aklımızı açıyoruz. Her an, onları görüyor, duyuyor, hissediyoruz. Çünkü Edremit’i birlikte yönetiyoruz. Kimsenin, doğru dürüst çalışanın işiyle, aşıyla ,ekmeğiyle oynamıyoruz, uğraşmıyoruz. Nasıl seçim döneminde birlikte yürüdük ise şimdi de aynı yolda birlikteyiz. Ama yorulmak yok, dinlenmek yok. Söz verildiği gibi 5 yıl beraber yürüyeceğiz. Bu hayale hep birlikte ortak olduk. Bu hayal hepimizin. Özlemini çektiğimiz, mutlu ve güzel Edremit için gece gündüz çalışıyoruz.

Durmak ve yorulmak nedir bilmeden birlikte Edremit’i güzelleştireceğiz. Ortak akıl demokratik katılım.

İşin özü Selman Hasan Arslan sözü bu...’

Bu arada Başkan Arslan, katkılarından dolayı İYİ Partililerle yöneticilerine teşekkürü de unutmuyor.

Hatta onlara teşekkür plaketi verdiğini de dile getiriyor.

 

*- Politikada olağan gibi...

 

Ama bazen ‘politika’ iyi niyetin önünü geçiyor....

Örneğin muhalefetin...

Örneğin 2019 yılında Edremit Belediye Meclisi toplantısında 2020 bütçesi oylanacaktı.

Üstelik bütçe bir önceki döneme göre yüzde 50 arttırılmıştı.

AKP’li bir meclis üyesi ne kendisine ne de partisine yakışmayan bir laf etmiş, ‘Haramilik yapmaya gelmişler’ diyerek hiç yoktan bir gerginlik yaratmıştı.

Edremit Belediye Başkanı CHP´li Selman Hasan Arslan, sadece muhalefet yapmak için gereksiz konuşmalar yapıldığını söyleyerek, ‘Adam gibi bir eleştiri getirip, önerilerde bulunmalı. Engellemeye çalışıyorsunuz’ yanıtını vermişti.

Başkan Arslan gelişmeler üzerine suç duyurusunda bulunacağını belirtince toplantıya ara verilmiş ve taraflar sakinleştirilmişti.

Bunu neden yazdım...

Hizmet etmenin her zaman her yerde engellenmek istendiğini anımsatmak için...

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ieleştiriye her zaman açık olduklarını ve şeffaf bir yönetim anlayışı içinde bulunduklarını, konuşulan sözlere ve üsluba dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek,

Şunları söyledi:

‘Eleştiri yapılabilir. Biz eleştiriye karşı değiliz. Zamanı gelince söz alınır ve konuşulur. Eleştiri yapılır. Ama gürültü çıkarmayı sevenlere izin veremeyiz’

 

*- Geniş bir hizmet bölgesi

 

Edremit´in 160 bin nüfusu var.

45 kilometre sahili, Altınoluk´tan Edremit´e kadar 5 belde ve köylerin mahalleye dönüşerek Edremit´e bağlanmasıyla geniş bir hizmet bölgesi var.

Edremit Belediyesi´nin bu bütçesi bile az.

250 milyon lira ile yapılacak o kadar çok hizmet var ki.

Zaten personel giderleri ciddi bir rakam tutuyor.

Eğer Edremit´te yaşam kalitesi yükseltilmek isteniyorsa, hayati projeler hayata geçirilecekse bunlar olmalı.

Edremit şehir içinde, turistik mahallelerde yollar berbat.

Bu düzenlemeler için bütçeye yaklaşık 60 milyon lira konulmuş.

Bu bütçe ciddi bir hizmet için bile aslında yetersiz.

Tabi hakaretvari, bağırarak, çağırarak konuşma olmamalı.

Onun haricinde her eleştiriye açığız.

Her türlü bilgi ve belgeleri paylaşmaya da açığız.’ diyor.

 

*-  Bazı proje ve yatırımlar

 

Edremit için birçok yeni proje yaptıklarını kaydeden Başkan Arslan,  AKP’lilerin, `yatırım yok' eleştirisine, ‘Yatırım olmaz mı. 2020´de en az 5 tane kreşimiz açılacak. Büyükşehirle beraber yeni meydan, otoparkla birlikte düzenlememiz var. Yüzme havuzu. Eski belediyenin gençlik merkezi haline getirilmesi. Güre Meydanı'nın düzenlenmesi. Daha birçok proje var. Astım hastanesinin hayata geçirilmesi. Termal sağlık turizmi yatırımlarımız var’ diyor.

Pandemim nedeniyle yalnız Türkiye’de değil, tüm dünyada tüm yatırımlar, hizmetler dururken, Edremit belediyesi halkın mağdur olmadan bu sıkıntıdan geçmesini sağladı.

 

*- Kucaklayarak

 

Edremit Belediye Başkarı Selman Hasan Arslan şöyle diyor:

‘31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlarımız büyük teveccüh göstererek, bizlere yetki vermiştir. Bu yetki ile çok iyi biliyoruz ki, sorumluluğumuz daha da artmış, bizlere verilmiş olan emanetin değeri ve ağırlığı da daha büyük önem kazanmıştır.

Üstlendiğimiz bu görev ile kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi dışlamadan tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak, Edremitlilerden aldığımız güç ve güven ile sizler için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu sorumluluk anlayışı ile güzel Edremit’imizde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yatırım ve hizmetlere yönelik kapsamlı bir yol haritası niteliğinde ki 2020-2024 Stratejik Planımızı hazırladık.

Stratejik Planımızı mümkün olduğu kadar gerçekçi, ihtiyaca uygun ve vizyoner olarak oluşturduk.

Temel amacımız, sadece günü kurtarmak değil, Edremit’i geleceğe hazırlamak, özlediğimiz ve içinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz bir şehir haline getirmektir.

Hazırladığımız 5 yıllık Stratejik Planda’da; İlçemizi geliştirip güzelleştirmeye , gelişen dünya ile birlikte günümüzün koşullarını iyi değerlendirip, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve geleceğimize yön verecek projelerimizin adımlarını atmamızda yol haritamız olarak görüyoruz.

Stratejik Planı, halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamanın, ortak yaşam kültürünü geliştirmenin, sorgulanabilir, hesap verebilir bir anlayışın yansıması şeklinde kabul ediyoruz.

Yerel yönetimlerin kaynaklarının eşitlikçi dağılımı ve etkin kullanımı başta olmak üzere farklılıkları gözeten bir belediyecilik anlayışını stratejik planımızdan başlayarak Belediyemizin tüm hizmet birimlerinin uygulamalarında hissedilir derecede dahil etmeye çalıştık.

Tüm halkımızla el ele daha güçlü ve modern bir Edremit’i birlikte oluşturacağımıza yürekten inanıyorum.’

 

*- Adana’ya ‘karpuz’ da rakipler

 

Son zamanlardaki önemli çalışmaları paylaşayım:

Edremit Belediyesi tarafından 25 yıl sonra tarıma açılan arazilerde yapılan ekilişler ilk hasadını verirken elde edilen karpuzlar Adana’ya rakip oldu.

Başkan da, ‘Hizmette de üretimde de birbirimize rakip olacağız’ diyor.

Kuzey Ege’nin incisi iç turizmin merkezi ünlü tatil beldesi Edremit bu kez üretim ve tarımla gündeme geldi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın göreve başlamasından sonra 25 yıldır ekilmeyen Edremit Ovası’nda ki 146 dönüm arazide yeniden ekim yapıldı.

Geçtiğimiz hafta kabak ve salatalık hasadından sonra karpuzdan da ilk ürün elde edildi. Üretilen karpuzlar lezzetli karpuzuyla ünlü Adana’da üretilen karpuzlara rakip oldu.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın önemli projelerinden olan tarımsal üretim için,  Edremit Ovası’nda ki 146 dönüm arazide bu yıl ilk olarak 9 çeşit sebze ekimi yapıldı.

Belirttiğim gibi, 25 yıl sona tarımsal üretime başlanılan arazilerde domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, kavun, karpuz, fasulye ve salatalık ekimi yapıldı.

Tarımsal kalkınma kooperatifileri ile yapılan ortak hizmet projesi kapsamında arazilerin yeniden üretime kazandırılması çiftçilere yeniden gelir elde etme olanağı sağlayacak.

 

*- İlk mahsul alındı, hasat yapıldı

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan bu çalışma ile ilgili soruları şöyle yanıtlıyor:

‘Fidesinden tohumuna kadar hepsi Edremit Ovası’nın kendi ürünlerinden elde edilen meyve ve sebzelerimiz ilk mahsullerini aldık.

Tarımın Edremit’imizin ve ülkemizin geleceği olduğunun bilincinde başlattığımız bu projenin ilk ürünlerini almak bizler için onur ve gurur verici oldu. 

Arazilerimizin meyve ve sebze yetiştiriciliğine uygun olan kısımlarında meyve ve sebze, diğer arazilerde de yem bitkisi yetiştiriciliği ve hayvancılık faaliyetleri için ayırdık. 

Üretimle kalkınacak ve adım adım projemizi büyüteceğiz.

Edremit Belediyesi olarak kooperatifimize üretimden pazarlamaya kadar her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz.’

 

*- Edremit Belediyesi Nazım Hikmet’i andı

 

Edremit Belediyesi Nazım Hikmet’in aramızdan ayrılışının 57.yıl dönümü anısına,  sosyal medya üzerinden Gazeteci Necdet Saraç ve Nebil Özgentürk’ün katılımıyla 3 Haziran’da  ‘Nazım Hikmet’i Anıyoruz’ canlı yayın programını gerçekleştirdi.

 

*- Sıcak su kaplıca da var, soğuk buz gibi su da...

 

Edremit ilçesi, Akdeniz iklimi kuşağında olduğundan bu iklim özelliklerine uygun olarak maki bitki örtüsüne sahip.

 İlçe sınırları içerisinde orman alanı 39.926,5 hektar.

İklime uygun olarak yaz kuraklığına aşina ağaç türlerini barındırır. Karacam ,  kızılcam, fıstıkçamı, kayın , Kazdağı, kızıl ağaç, akçaağaç, üvez, ıhlamur, çınar, karaağaç, kestane ve kavak bunlardan bazıları.

Yeraltı suları ve kaplıcalar: zengin yer altı kaynakları deyince ilk akla gelen yörelerden olan Edremit’te, geniş bir alanca yayılmış soğuk su kaynakları bulunuyor.

ve sahip olduğu kaplıcalar ile bölgede sağlık turizmi gelişmiştir.

Bunlara örnek olarak derman kaplıcaları ve güre kaplıcaları verilebilir. Dermen kaplıcaları, havran- Edremit yolu üzerinde; güre kaplıcaları ise Edremit’in 14 km batısında Akçay tarafındadır.

Güre kaplıcalarının barındırdığı kükürt ve minaraller sayesinde pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle romatizma ve cilt hastalıkları tedavisinde bu kaplıcalardan yararlanılır.

 

*- İzmir’le aynı gün...

 

Kurtuluş savaşı döneminde Kuvay-ı Milliye hareketlerinin başladığı ilk yörelerin başında Edremit gelir. Başta Kaymakam Şehit Hamdibey ve bazı eşraf kişiler komiteler kurmuşlar, işgal kuvvetleri ile zaman zaman silahlı çatışmada bulunmuşlardır, Ayvalık ve Dikili cephelerinin kurtarılmasında önderlik etmişlerdir.

Şehir Dokuz Eylül 1922de büyük bir mücadele sonunda Yunanlardan kurtarılmıştır.

 

*- Her şey dört dörtlük

 

Son günlerde yapılan resmi açıklamalarla eski günlere döndüğümüzü göre, Edremit Belediye Başkarı Selman Hasan Arslan da şöyle konuşuyor:

‘Sahip olduğumuz Edremit-Altınoluk kıyı bölgemiz, geniş koyları, kumsalları ve mavi bayraklı deniziyle, yaz dönemi süresince Dünya’nın dört bir yanından gelen turistleri misafir etmektedir.

Tarih ve doğa tutkunlarının dört dörtlük bir gezi seçeneği oluşturan Kazdağları ise, yılın 12 ayı boyunca değişik aktivitelerle dağ turizminin yaşandığı bir cennettir.

Edremit, jeotermal kaynaklar bakımından da çok zengindir ve oldukça şifalı olan kaplıca sularına sahiptir.

İlçemiz, modern ünitelerden oluşan kaliteli termal otel ve devre mülk tesisleriyle, yılın her mevsiminde termal turizmiyle ön plandadır.

Tarihi, kültürel değerleri, sıcak su kaynakları ve doğal güzellikleriyle Kuzey Ege’nin en popüler tatil merkezi olan Edremit’i sizlerin de görmesini ister, cennetimizde keyifli ve eğlenceli bir tatil dileriz’

YORUMLAR

  • 0 Yorum