WhatsApp'ta yapay zeka dönemi: Siz yazın o oluştursun!

Son yılların en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yapay zeka dönemine geçiyor. Alınan bilgiye göre uygulama, yapay zeka ile çıkatma oluşturma sistemi üzerine çalışıyor.

WhatsApp'ta yapay zeka dönemi: Siz yazın o oluştursun!
17 Ağustos 2023 - 08:38

WhatsApp, hareketli ve hareketsiz olmak üzere iki farklı şekilde sunduğu sticker yani çıkartmalar ile, kullanıcılarının o anki ruh hallerini ve duygularını karşı tarafa daha iyi bir şekilde ifade etmesini sağlıyor.

Ancak bazen sizin için en doğru çıkartmayı bulmanız zor olabiliyor. Uygulamadaki 'çıkartma arama' işlevi sticker bulmayı kolaylaştırsa da, bu özelliğin de yetersiz kaldığı anlar olabiliyordu. Şirket bu soruna çözüm olarak yapay zeka temelli yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre, WhatsApp yapay zeka ile çıkartma oluşturma özelliğini test etmeye başladı. Şimdilik Android beta sürümünü yükleyenlerin kullanabildiği bu fonksiyon yakında herkese açılacak.

Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, dakikalarca çıkartma aramakla uğraşmak zorunda kalmayacaklar. "Create Sticker (Çıkartma Oluştur)" düğmesine tıkladığınızda karşınıza gelecek alana, o anki duygunuzu ifade eden birkaç kelime girdiğinizde, WhatsApp otomatik olarak uygun çıkartmayı oluşturacak.

Yapay zekanın oluşturduğu çıkartmayı, daha sonra göndermek üzere WhatsApp'taki favoriler bölümüne de ekleyebileceksiniz. Ayrıca sistem sadece bir tane değil, yazdığınız metne göre birkaç farklı çıkartma üretecek ve bunlar arasından hangisini beğendiyseniz onu paylaşabileceksiniz.

Paylaşılan bilgiye göre yapay zeka çıkartmaları her zaman tanınabilir olacak yani WhatsApp, alıcıya içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu anlamasını sağlayan bir etiket koyacak. Aynı zamanda çıkartmanın uygunsuz veya zararlı olduğunu düşündüğünüzde de bunu doğrudan Meta'ya bildirebileceksiniz.

AI çıkartmaları oluşturma ve paylaşma özelliği, Android için WhatsApp beta'nın en son güncellemesini yükleyen sınırlı bir grup tarafından kullanılabilir. Önümüzdeki haftalarda daha da fazla kişiye yayılması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum