Tugay projelerı sıraladı: "Hedef, yeni nesil belediyecilik"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde projelerini anlatacağı lansman toplantısı düzenledi. Toplantıya tüm ilçe belediye başkan adayları, milletvekilleri, ve partililer katıldı. Tugay:"İzmir’in her yerinde 1.5 yıl içinde 1/25000’lik planlar tamamlanacak" dedi.

Tugay projelerı sıraladı: "Hedef, yeni nesil belediyecilik"
29 Şubat 2024 - 16:45

31 Mart yerel seçim heyecanı hızla devam ederken, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale'nin projelerini anlattığı aday tanıtım lansmanından sonra gözler Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay'a çevrilmişti. Bugün Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde Tugay'da projelerini milletvekillerinin, ilçe  belediye başkan adaylarının ve partililerin katıldığı lansmanda anlattı. 
CEMİL TUGAY'DAN SOYER VE KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR
Benim için bu noktaya gelmek inanılmaz bir an diyerek sözlerine başlayan Tugay, "Doğal olarak ister istemez heyecanlanıyorum. Böyle bir noktaya gelebileceğimi hayal etmemiştim. Karşıyaka Belediye Başkan adaylığı benim için bu npktaya gelmemde bir nedden ve insanların bana güven duymasını sağladı. Bu belediye başkanlık döneminde bana referans veren Sayın Tunç Soye'e teşekkür ediyorum. Aynı zamanda beni Karşıyaka Belediye Başkan adaylığına layık gören Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.
YENİ NESİL BELEDİYECİLLİK
Tugay yeni nesil belediyeciliğe önem verdiğini ifade ederken şöyle konuştu: "Nasıl bir belediye Başkanlığımı düşündüğümü felsefik olarak anlatacağını ifade eden Tugay, Yeni bir belediyecilik, anlayışıyla yeni bir siyasete ihtiyacımız olduğunu toplumumuz söylüyor. Dünya'da yeni bir siyasete ihtiyacımız var. Yeni nesil belediyecilikten kastımız şudurr, doğru analiz edebilen doğru tanımlayabilen, bir belediye çalışması yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışma yaparken dar bir kadro ile değil ulaşabileceğimiz tüm kaynaklarda kişisel ve kurumsal olarak anlayışa ihtiyacımız var. Kamu yönetimlerinde verimlilik gözardı edilliyor. Bir konuyu anlamak için sahadan toplanmış objektif verilere dayalı stratejiler geliştirerek, yeni nesil belediyecilik anlayışı oluşuyor. Belediye'nin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bize yol göstterecek veriyi toplayacak bilgileri analiz edecek İzmir'in gözü kulağı olacak bir kurum İzmir Planlama Ajansı, Çevik yönetim anlayışı ile belediye yöneteceğiz. 
İLK 180 GÜN - HIZLI EYLEM PLANI
Tugay, 180 günde yapacaklarını şöyle anlattı :"İlk 6 ay hızlı bir şekilde sorunları çözeceğimiz bir dönem olsun dedik, su fiyatlarından çok şikayet ediliyor. hemen su fiyatlarını düşüreceğiz. Bunları yaparken insanlara nasıl neyi yaptığımızı anlatacağız. Aynı şeyleri ulaşımda da yapacağız. Yollarla ilgili şikayetler var. Onları da hızlı bir şekilde saptaaycağız. Üst geçitler alt geçitler sıklıkla problemler yaşanıyor. Arızalara hemen müdehale eden ekipler olacak. ilaçkama kesinlikle aksatılmaması gerekiyor. İlaçlamanın eksik olmasından dolayı şikauetler oluyor. Yapay zeka daire başkanlığı kuracağız. Yapay zeka önü çok açık ve işimizi kolaylaştıran bir uygulama" dedi.
KANTİNLERİ BELEDİYELER İŞLETECEK
Taşkınlar ve su baskınları oluyor. Ben bu şehirde bunlar yaşansın istemiyorum. Bununla ilgili çalışacağız. En erken zamanda başlaması gereken uygulamaları heemn başlatacağız. Belediyeler kendi şirketlerini kooperatiflerle ortak yapmadı. Bunu yapacağız. Tüketim kooperatifi bu anlamda bizim için çok büyük bir yer tutuyor. Dejavantajlı mahallelerdekki kantinleri belediyenin şirketleri işletecek ki çocuklarımız bir sandeviçe 50 tl veremedikleri için aç kalmasınlar. İleri yaş yurttaşlarımızm ve bizim sahip çıkmamız gereken dejavantajlı grupların yanında olacağım. İleri yaş eylem planını deveye sokacağız. Öğrenciye abonman kartı vereceğiz. Anında en kısa zamanda bunlarla ilgili kararları alacağız. Belediye Hizmet binalaarında enerji verimliliği çalışmaları yapacağız. Kazı yapılan yerleri hızlı bir şekilde kapatacağız.
25 BİN SOSYAL KONUT
Planlama doğru yapılmazsa, sonradan hiçbirr şeyin doğru yapılma şansı yok. Bunlar birbirini takip eden şeyler olmalı o neden izmir'in 2050'ye kadar planlanması gerekiyor. İzmir Planlama Ajansı, Yeni yerleşim alanları planlı alt yerleşim yeri oluşturmuyoruz. Bütün ihtiyaçları karşılayabileceğiniz yeni yerleşim alanları oluşturacak. İzmir Büyükşehir belediyesi 25 bin sosyal konut yapacak ve yaşanabilir kaliteli alanlar olacak. Kentin içinden doğayı yok etmeyeceğiz. Kırsal alan köyler ve tarım alanları çok önemli şehrin 3,5 milyon nufüsü kırsalda yaşıyor ama dağınık alanlar. Kırsal bölge tarım bölgesi değildir tarım alanıdır. Oraları yerleşim açısından çekim alanı haline getirmemiz gerekiyor. Oralarda sakin ve sağlıklı yaşam ortamı var. Bu anlamda kırsal bölge planlama ajansı kuracağız. İzmir’in her yerinde 1.5 yıl içinde 1/25000’lik planlar tamamlanacak. 
KENDİ KENDİNE YETEN HAVZALAR
"Su krizi gıda krizi ve enerji krizi ile karşı karşıyayız. Bölgeleri havza olarak bölmeliyiz. İzmir'de havzalar vaar suyu öyle bir yönetelim ki kendi kendine yetebilsin. Kendine yeten havzalar hem normal yaşamda hem de afet durumunda olması gerekenler. Biraz bilimsel temelli dünya referanslarıyla yaptığımız projeler. İzmir'in kendine yeten bölgeleri olması için çalışacağız."
DEPREM MASTER PLANI
Tugay, "İzmir'in en önemli sorunu deprem riski büyüklüğü tahmin edilemeyen, 30 ekimde hasar almış binalar nedeniyle tedirgin olduğumuz ve 6 şubat depremleriyle de korkumuz arttı. Depremin ne kdar büyük bir risk olduğunu ve depremde nasıl hareket edeceğimizi biliyor olmamız lazım  Binaların depreme dayanıklı olup olmadığı yapı envanteri tamamlanmadı.Genel anlamda deprem master planı yok bu olmak zorunda normalde AFAD bunu yapıyor ama belediye olarak yapmak zorundayız." diye belirtti.
"İZMİR'İN HER YERİNDE 1,5 YIL İÇİNDE 1/25000'LİK PLANLAR TAMAM 
Kentsel dönüşümü riskli olan binalarda kontrol yapacağız. Riskli binaların heepsi dönüşmek zorunda bunu yerine getireceğiz. Kentsel dönüşüm planları var ama bunların işleyişi piyasa nedeniyle bozuldu. Bu konu benim için çok önemli bir konu. O yüzden yapacağım ve vazgeçmeyeceğim, Türkiye'de kim bunu iyi yapıyorsa onunla çalışacağım. Benim için en önemli konu budur. Hükümetin bu konudaki adaylarının sözlerini gerçekçi bulmuyorum. İzmir'de de karabağlar 540 hektarlık alan sit alanı olarak ilan edilmiş 12 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor ama hiç bir şey yok. Bütün yetki bakanlıkta ama bir çivi bile çakmamışlar. Bize hikaye anlatıyorlar. Asıl çalışması gerekn yerdee bir şey var ne de İzmir'de var ancak rant var. Ben kimsennin depremde binaların altında kalmasını istemiyorum. Bu konuda çok hızlı hareket edeceğiz. İzmir’in her yerinde 1.5 yıl içinde 1/25000’lik planlar tamamlanacak. 

BENİM DÖNEMİMDE KÜLTÜRPARK'A BETON DÖKÜLMEYECEK

“Benim dönemimde Kültürpark’a beton dökülmeyecek” diyen Tugay, ayrıca Karşıyaka Stadının derhal yapılması gerektiğini ifade etti. 
Tugay şu şekilde devam etti; “Eşrefpaşa hastanesini büyütüp güçlendireceğiz. Gezici sağlık hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız. Sanayi ortamlarında yaygın iş hastalıklarına yakalanan emekçiler Eşrefpaşa Hastanesinde ücretsiz hizmet görecek. İlkini Aliağa’da yapacağız. Şehrimizde gürültü ve ışık konusunu mercek altına alacağız. Sadece insanların değil tüm hayvanların da sağlıklı olacak şekilde sağlık eylem planlarımız hazır. Bir sosyal kırılganlık haritamız olması gerekiyor. Bu anlamda nerde ne hizmet yapacağımızı belirlememiz gerekiyor. Öğrencilerimize burs konusunu çeşitlendireceğiz. Bunun içinde bir müdürlük kurmayı düşünüyorum. Yurt sıkıntıları varsa halledeceğiz. 65 yaş üzeri vatandaşlara evde tamir hizmetini bütün İzmir’e yayacağım.”

İZBETON DAHA ÇOK ASFALT VE PARKE TAŞI YAPACAK

İZBETON'un daha fazla asfalt ve parke taşı üretmesi lazım diyen Tugay,"İZBETON'un diğer işleri bırakıp bu işlerle uğraşması gerektiğini düşünüyorum. İZBETON yol yapacak. Akıllı kavşaklar yapacağız. Trafiğin sıkışma noktaları var, bu sorunları da çözmemiz lazım. Bayraklı'da trafiği rahatlatmak amacıyla alt ve üst geçit projelerini yapacağiz. Büyük kanal falan da buradan geçmiyor bayraklıyı rahatlatacağız. Alsancak garının yer alttına alınması zor ama yapacağız. o bölgeyi de rahatlatmak lazım. Karabağları Bucaya  bağlayacak olan yeşillik caddesinde sorun yaşanıyor. Yaşayanlar üst geçit projesi hazır bu da yapacağımız ilk ilşlerden birisi. En yakın zamadan İzmir'in geneli için ulaşım master planı yapılacak. Mavişehir'i Cumhuriyet mahallesine bağlayan,  Karşıyaka'nin en önemli projjelerini Yalı mahallesi ve Anadolu caddesini birbirine bağlayacağız" diye konuştu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum