TSK'nın 'Ateş Serbest-2023 Faaliyeti' Ankara'da yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş gücünün sergilendiği, ilki 2014 yılında yapılan Ateş Serbest-2023 Faaliyeti bugün Ankara Polatlı'da yapıldı. Faaliyete Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de katıldı.

TSK'nın 'Ateş Serbest-2023 Faaliyeti' Ankara'da yapıldı
14 Ekim 2023 - 08:36

Ateş Serbest-2023 Faaliyeti'nin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve ordu komutanlarının da katılımıyla Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde yapıldı. 

TSK'nın ateş gücünü göstererek caydırıcılık sağlamayı, envanterindeki silah ve sistemlerin tanıtılması, kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmeyi ve farklı sınıflara ait personelin diğer sınıflara ait silahları tanımasını amaçlayan faaliyette, TSK envanterinde bulunan ve atışta kullanılan silah ve sistemlerden 50'si sergilendi. 

Faaliyette Leopard 2A4 tankı, Fırtına obüsü, Kargu vurucu İHA, Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi, T-129 Atak Taarruz/Taktik Keşif Helikopteri, Milli Piyade Tüfekleri, tanksavar mühimmat UMTAS, Lazer Güdümlü füze CİRİT, Paletli Zırhlı Tanksavar Aracı ve F-16’lar da dahil 42 silah ve silah sistemi kullanıldı.

SAR 762 MT makineli tüfek, KN-12 uzman nişancı tüfeği, Kargu vurucu insansız hava aracı, BORAN hafif çekili obüs, Hisar A alçak irtifa ve HİSAR O orta irtifa hava savunma sistemleri ilk kez sergilenirken; SAR 762 MT makineli tüfek, KN-12 uzman nişancı tüfeği ile Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ilk kez atış faaliyetinde kullanıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum