Titanic filmindeki hile yıllar sonra ortaya çıktı

Bir döneme damga vuran filmlerden biri olan Titanic'in yönetmeni James Cameron, yıllar sonra filmde yaptığı hileyi anlattı.

Titanic filmindeki hile yıllar sonra ortaya çıktı
13 Aralık 2023 - 09:09

Titanic filmi bir döneme damga vurmuştu. Filmin yönetmeni ve senaristi James Cameron, yıllar sonra film setinde yaptığı hileyi anlattı.

Cameron, 1997 yapımı efsanevi film için setin geniş ve etkileyici görünmesini sağlamak amacıyla özel bir strateji geliştirdiklerini ve kısa boylu figüranlarla çalıştıklarını açıkladı.

Los Angeles Times'a verdiği röportajda Cameron, "Setimiz büyük görünsün diye sadece kısa boylu figüranlara rol verdik." dedi. Ünlü yönetmen, bu sayede büyük bir gemi yapımına para harcamak zorunda kalmadıklarını ve bu durumun büyük bir tasarruf sağladığını söyledi.

Titanic, Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı, transatlantik yolcu gemisinin trajik öyküsünü anlatan bir başyapıt olarak biliniyor. Dev bütçesi ve çekim zorluklarına rağmen film, Cameron'ın yönetmenliği, oyuncu performansları ve prodüksiyon tasarımıyla yıllar boyunca övgü topladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum