Sağlık Bakanı Koca yaralı sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası yaralıların durumu hakkında açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca yaralı sayısını açıkladı
23 Kasım 2022 - 08:55

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) verilerine göre saat 04.08’de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Depremde korkuya kapılan bazı vatandaşlar, pencerelerinden ya da balkonlarında atladı. Yaralananlar, ambulanslarla ve özel araçlarla hastanelere kaldırıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Saat 07.13’te yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu bilgileri verdi:

“Düzce'de 1'i ağır 32, İstanbul'da 1, Bolu'da 1, Zonguldak'ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35'tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.”

Bolu Valisi Erkan Kılıç,  depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını duyurdu.

BİR VATANDAŞ KALP KRİZİ SONRASI HAYATINI KAYBETTİ

Düzce’de deprem anında panik yaşayan 63 yaşındaki bir kadının kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.


DÜZCE VALİSİ: CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

Düzce Valisi Cevdet Atay,  deprem sonrası ufak çaplı yaralanmaların olduğunu belirterek, “Panik anında atlayanlar olmuş. 1-2 tane ahırın yıkıldığından bahsettiler. Taramalar daha devam ediyor. Gölyaka’da da çok olumsuz bir şey intikal etmedi şimdiye kadar. İnşallah da olmaz. En azından can kaybı olmaması sevindirici.” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından artçı depremler meydana gelirken, vatandaşlar sokakta bekleyişlerini sürdürüyor. Polis merkezinden devriyede bulunan ekiplere anonslar yapılarak, vatandaşları binaların altlarında bulunmamaları yönünde uyarmaları istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum