Kılıçdaroğlu: Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım

Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gidiyor. CHP Genel Başkanlığı için yeniden aday olan Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu: Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
04 Kasım 2023 - 14:11

"Yüzyıllık tarih içinde yılmadık direndik ve yüzüncü yılımızı kutluyoruz. Hiçbir partiye nasip olmayacak bir tarihi yaşıyoruz. Beraber yaşıyoruz, birlikte büyüteceğiz CHP’yi. CHP’yi yüz yıl yaşatan gerçek, savaş meydanlarında Kuvayi Milliyeciler tarafından gerçekleştirilmesidir.

'Beşli çeteler burada yok, Saray'ın oligarkları yok'

Yüzyılı yaşatanı da örgütlerimiz olduğunun unutulmaması gerekir. Bu salon diğer partilerin kurultaylarına benzemez. Bu salonda olanlar da diğer partilerin liderlerine ya da üyelerine benzemez. Beşli çeteler burada yok, Saray'ın oligarkları yok. Bundan sonra da asla olamayacaklardır.

Bizim kurultaylarımız her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı kurultaylardır. Tartışmaları zaaf olarak gören değil, canlılık olarak gören bir gelenekten geliyoruz. Onların kurultayları ise haber değeri taşımaz.

'Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım'

Sizleri zaman zaman üzdüm. Ama sizleri utandıracak bir şey yapmadım. Hep Türkiye için çalıştım. Partimiz bu kurultaydan güçlenerek çıkacak. anaya fiilen askıya alındı. Saray yönetimi çoklu organ yetmezliği içindedir. Yoksulluk kabullenen bir durum haline dönüşmüştür. Türkiye fiilen yarı açık cezaevine dönüştürülmüş durumdadır. Bu kurultaydan Tolga Şardan, Can Atalay, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya selam gönderiyoruz. Ülkenin dış politikası fiilen iflas etmiştir. Yanlış dış politikanın bedeli olarak Türkiye sığınmacı deposu haline dönüştü.
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Nazım Hikmet'in dediği gibi ateşi ve ihaneti gördüm. Yapılan bütün kumpaslara, 5'li çetelere rağmen, Saray devletine rağmen çalıştık asla boyun eğmedik. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Asıl beni yıkan yükler değil sırtımdaki hançerlerdi.
Değişim söylemini dillendiren uzun süre değişmeyenlerdi. Seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu.

"İLK İŞİM DEĞİŞİMCİLERİ DEĞİŞTİRMEK"

Değişimcilere tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Daha nefes alamadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemlerini dillendirenler uzun süredir değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. Hayatın kendisi değişir zaten. İlk değişimi, 2019, en büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. En büyük değişimi yaşayan parti CHP'dir. Örneğin ne diyolardı? Bu cehape varya, Sivas'ın ötesine gidemiyordu diyorlardı. Peki bugün, bugün oralardan milletvekili çıkardık. Hangi değişimden söz ediyorsunuz? Girilemeyen yerlere girdik. CHP Türkiye coğrafyasının her yerinde konuştu, tartıştı. Değişimin içinde olanlar değişimi fark edemezler. Asla yan yana gelemez dedikleri insanlarla yan yana geldim, kucaklaştım. Dilimizi değiştirmek zorundaydım. Biz sadece muhalefet eden bir parti görünümündeydik. Ama öyle köklü bir değişim yaptık ki Türkiye'nin en temel sorunlarına çözüm üreten bir parti olduk. Biz hangi sorun varsa Türkiye coğrafyasında o sorunlara akılcı çözümler üreten tek partiyiz" diye konuştu. 

"SAĞIN, SOLUN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR"

Değişimcilerin adayı Özgür Özel'in, 'CHP sağa kaydı' söylemine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Değişimci olunca değişmeyen arkadaşların çok sık dillendirdiği bir şey var; "CHP sağa kaydı". Bunlar sağın da solun da ne olduğunu bilmiyor. Çok açık ve net. CHP halkın partisidir. 6 okumuzdan birisi halkçılıktır. Avrupa'nın en güçlü sosyal demokrat partisi CHP'dir. Değişimin içinde olanlar değişimi fark edemezler. biz muhalefet politikamızı da değiştirdik. Sosyal kimlikler üzerinden politika üretmeye başladık. Bazı arkadaşlarımızın sosyal kimliğin ne olduğundan haberi olmayabilir.  Her bir sosyal kimliğin sorunlarına akılcı politikalar üretmek için seferber oldu. Bizim sağa kaydığımızı söyleyenler! Çöpten kağıt toplayanların yanına kim gitti? Bu kardeşiniz gitti. Sendikaların bile doğru dürüst sahip çıkmadığı taşeron işçileri örgütledik. İktidar en son kadro vermek zorunda kaldı. Bu sağcılık mıdır solculuk mudur? Biz kimsesizlere sahip çıktık, onların sesini yükselmek için mücadele ettik. Hangi siyasi parti apartman görevlilerinin yanında gitti? Ben, haramzadelerin sofrasına oturmadım. O insanların sofrasına oturdum. Onlar da bizim Halil İbrahim sofrasına oturdu, dertlerini anlattı. Türkiye coğrafyasının her adımını karış karış gezdim. Gezmeye de devam edeceğim. Herkesin sorunlarını dinledim. Bugün geldiğimiz noktada sorun yaşayanların ilk başvuru adresi CHP oldu" dedi.

"BAY KEMAL'İ ARKADAN HANÇERLEMEYECEKSİN"

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, "Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak zordur. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için emeklinin, memurun, işçinin hakları yendiği zaman Bay Kemal gibi TÜİK önüne giderek direneceksiniz. Deprem bölgesinde 2 gece geçireceksiniz. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için elektriği, suyu kesilen milyonlarca insanın sesi olacaksınız. Elektriğinizi kesip 1 hafta elektriksiz yaşayacaksınız. Bunları biz yaptık. Biz şimdi sağcı mı olduk? Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için başka partilerin CHP'ye müdahale etmesine izin vermeyeceksiniz. Kimlerin neyi beklediğini, CHP'yi nasıl karıştırdıklarını çok iyi biliyorum. Bu örgüt Türkiye'nin çimentosudur. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için SADAT'ın kapısına dayanıp meydan okuyacaksınız. Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin. Hangi badireleri atlattığımızı, verdiğimiz mücadeleleri ne çabuk unuttunuz? Kimse unutmasın! Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi sağlam olarak limana götüreceğim" ifadelerine yer verdi. 

"YÜZDE 50 KOTA GELECEK"

Tüzük'te yapılacak olan değişikliklere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir". Benim CHP kültüründen aldığım en büyük derslerden birisi budur, bunu söyledim. Kurultaydan 20-25 gün sonra bir tüzük kurultayı yapacağım. Değişim nasıl olur bütün dünya bunu öğrenecek. Cinsiyet kotası getireceğim. Yüzde 50'ye var mısınız? Vekilliği 3 dönem ile sınırlayacağım. Artık her yerde ön seçim olacak. Genel sekreterlik makamını güçlendireceğiz. Parti müfettişliklerini yeniden inşa edeceğiz. Seçimlerde oyunu en çok artıran 5 ilin başkanı Parti Meclisi üyesi olacak" dedi. 

SON KEZ ADAY

Son kez aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, " İnşallah ben de bir sonraki kurultayda sizlerin arasında oturup yeni genel başkanı alkışlayacağım" diye konuştu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum