'FETÖ'yle mücadele kırmızı çizgimiz'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “FETÖ’yle mücadele kırmızı çizgimiz” dedi.

'FETÖ'yle mücadele kırmızı çizgimiz'
19 Şubat 2024 - 08:59

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ’yle irtibatlı olduğu iddiasıyla HSK tarafından görevden ihraç edilen 450 hâkim ve savcının Danıştay tarafından göreve iade edilmesi kararının tartışıldığı şu günlerde Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye verdiği demeçte “FETÖ’yle mücadele kırmızı çizgimiz” dedi.

Yılmaz Tunç, Danıştay’ın göreve iade kararı verdiği 387 hâkim ve savcı hakkında HSK’nın inceleme başlattığını hatırlatarak, “bu kişilerin dosyasındaki deliller yeterince incelenmedi mi, yeni deliller var mı” diye bakılacağını söyledi.

Selvi, Bakan Tunç’tan edindiği bilgiler doğrultusunda FETÖ’yle mücadele sürecinde yapılanları şöyle aktardı:

“FETÖ’yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 4006 hâkim ve savcı ihraç edilmiş. Bunlardan 3888’i işlemin iptali için Danıştay’a dava açmış. Sanıyorum Zekeriya Öz gibi yurtdışına kaçan  FETÖ’cü hâkim ve savcılar dava açmamış. Bunların arasından 387’si hakkında işlemin iptaline karar verilmiş. Ama bu bir anda olmamış. Bu sayı 2021-2022 ve 2023 yıllarında muhtelif tarihlerde verilmiş kararlar. Danıştay’ın iptal kararı verdiği davaların tümü HSK tarafından temyiz edilmiş. Halen 1286 davanın temyiz incelemesi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda devam ediyor. 64’ü ise ilk derece sıfatıyla Danıştay’ın ilgili dairesinde görülüyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum