CHP'li vekillerden gazeteci Merdan Yanardağ'a destek mesajları

Katıldığı bir televizyon programında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle Gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alındı. Gözaltı kararına ilişkin tartışmalar sürerken İzmir milletvekillerinden gazeteci Yanardağ’a destek paylaşımları geldi.

CHP'li vekillerden gazeteci Merdan Yanardağ'a destek mesajları
27 Haziran 2023 - 09:08

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatmıştı.

Yanardağ,Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınarak ifadeye götürülmüştü.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Özgür Özel, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı;

“Siyasetteki varlığını inandığı değerleri satmaya borçlu bir düşkünün montajladığı bir videoyla linç edilen Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Merdan Yanardağ'ın teröre karşı duruşunun ve yurtseverliğinin tanığıyız yanındayız.”

İzmir milletvekilleri ise bu duruma tepki göstererek şu paylaşımlarda bulundu.

"BU BİR GÖZDAĞIDIR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:

"Bu bir gözdağıdır. Anlamsızdır. Merdan Yanardağ bir vatan severdir. Fikirlerini beğenmediklerinizi polis ve yargı yoluyla dizayn etmekten vaz geçin. Türkiye’ye yazık ediyorsunuz."

“NAFİLE BİR ÇABA”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat:

“TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ aydındır, vatanseverdir, gazetecidir. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Terörle aydın gazeteci Merdağ Yanardağ’ı yan yana getirmeye çalışmak nafile bir çabadır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum