CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek'te

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek'te
25 Kasım 2023 - 08:42

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyetinin iki gün sürecek Bosna Hersek programı bugün başladı. Özel, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da ilk olarak Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçi Sadık Babür Girgin'i ziyaret etti. Büyükelçi Girgin, Özel ve CHP heyetini büyükelçilik kapısında karşıladı. Özel, büyükelçi Girgin’e Cumhuriyet'in 100'üncü yılı onuruna Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının olduğu cam obje hediye etti.

Özel'e ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel, Gökçe Gökçen, İstanbul Milletvekili Namık Tan, Aydın Milletvekil Bülent Tezcan, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan eşlik etti.

ÖZGÜR ÖZEL, BOSNA HERSEK BAŞBAKANI NİKŠİC İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek ziyareti kapsamında Başkent Saraybosna'da Bosna ve Hersek Federasyonu Başbakanı ve Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Nermin Nikšic ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Özel, görüşmede  Başbakan Nikšic'e CHP'nin altı okunu simgeleyen bir hediye de takdim etti. Özel'in bu hediyesine karşılık Başbakan Nikšic de Özel'e el oyması özel bir kutu hediye etti.

Özel, görüşmede yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Başbakan, bu hem sizin hem bizim en çok ihtiyacımız olan adaletin terazisi. Ayrıca partimizin altı oku var. Partimizin altı ilkesini temsil eden altı oku. Bunlar halkçılık, laiklik, devrimcilik, milliyetçilik, cumhuriyetçilik ve devletçilik. Bu amblemdeki altı ok ve adaletin terazisi, makam odanızda durdukça partilerimiz arasındaki dostluğu hatırlamanızı ümit ediyoruz. Özellikle Avrupa'da sosyal demokrasinin parlak bir dönem yaşamadığı bu süreçte Bosna Hersek'te bir siyasi akrabamızı iktidardayken ziyaret etmek bizim için büyük mutluluk. Biz Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de sosyal demokrat bir partiyi iktidar yapmayı çok istedik, çok da yaklaştık ama olmadı. Ardından yaşanan bir kurultaydan sonra partimizde bir yönetim değişikliği oldu. Partimizin yeni yönetimi ile birlikte karşınızdayız.

“SİZİN BAŞARDIĞINIZI TÜRKİYE'DE VE BÜTÜN AVRUPA'DA BAŞARARAK SOSYAL DEMOKRASİNİN YENİDEN AVRUPA'DA VE DÜNYADA YÜKSELİŞE GEÇMESİNİ ÜMİT EDİYORUM”

Partilerimizin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında biz de aynı düşünüyoruz. Ayrıca bundan sonraki süreçte hem Sosyalist Enternasyonal'de hem Avrupa Sosyalist Partisi'nde partimizi Genel Başkan düzeyinde ben temsil edeceğim ve mümkün olan tüm toplantılara geleceğim. Bu bizim genel başkanlar düzeyinde daha çok görüşmemiz demek. Bundan sonra 11 Temmuz'larda mutlaka Bosna Hersek'te olmayı istiyorum. Bir engel olursa da mutlaka genel başkan yardımcıları düzeyinde burada olacağız. Partilerimizin her türlü dayanışmasına ve ortak projelerine açığız. Sizin başardığınızı Türkiye'de ve bütün Avrupa'da başararak sosyal demokrasinin yeniden Avrupa'da ve dünyada yükselişe geçmesini ümit ediyorum ve bunun için gayret sarf edeceğim.

"1990'LARDA BURADA YAŞANANLAR VE 1995'TEKİ BÜYÜK SOYKIRIMIN BİR BENZERİ FİLİSTİN'DE YAŞANIYOR"

1990'larda burada yaşananlar ve 1995'teki felaketin, büyük soykırımın bir benzeri Filistin'de yaşanıyor. Uluslararası kamuoyu o zaman çok geç kalmıştı ve bu bütün Avrupa'nın utancıdır. Bunun Filistin'de tekrarlanıyor olmasına karşı sosyal demokratlar ve sosyalistler olarak sesimizi yükseltmemiz gerekir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum