CHP Çiğli Adayı Onur Emrah Yıldız; "Çok renkliliğimiz burada ses bulacak"

CHP Çiğli Belediye Başkanı Adayı Onur Emrah Yıldız; bir yandan halk buluşmalarını, diğer yandan seçim ofisi açılışlarını ve ev ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP Çiğli Adayı Onur Emrah Yıldız; "Çok renkliliğimiz burada ses bulacak"
04 Mart 2024 - 11:44

Yıldız, hemşehrilerine projelerini aktarırken; kültür sanat alanında atılması gereken adımlar olduğunun altını çizdi. Seçim çalışmaları kapsamında, ilçedeki sanatsal etkinliklere de katılan Yıldız; Ahmed Arif Kültür Merkezi’ni mutlaka hayata geçireceğini vurgularken; Çiğli’nin çok renkliliğinin burada ses bulacağını ifade etti.

İzmir’in en büyük kültür merkezi

Seçim çalışmalarına devam ederken; ilçesindeki kültür ve sanat gösterimlerine katılan, dinleti ve tiyatro oyunu davetlerine katılan Onur Emrah Yıldız; şunları söyledi; “ Freud; dili, gönlü yüzdüren gemi olarak tanımlıyor. Toplumun da gönlü olduğunu, bunun adının da kültür olduğunu söylüyor. Çok güzel bir tanım. Çiğli’nin gönlü çok geniş; çok büyük bir kültür çeşitliliği ve ufku var. Sanattan ve sanatçıdan yoksunluk, bilimden uzaklık ise düşünülemez. Tüm bunları aynı potada değerlendirerek; Ahmed Arif Kültür ve Sanat Merkezi Projemizi en kısa sürede hayata geçireceğim. İzmir’in en büyük merkezi olmasını hedefliyoruz. Tüm kültür ve sanat etkinliklerine kucak açabilecek; kongre merkezi işlevi de görecek bu proje, beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Çiğli; bunu hak ediyor. İçinde, tüm sanatsal gösterimlerin yapılabileceği, eğitimlerin verileceği, sosyal donatı alanlarının yer alacağı bu merkeze ‘Ahmed Arif’ adını vermek istiyorum. Çünkü Arif; direnişin olduğu kadar, toplumsal duyumsamanın, aydınlığın söz ustası. Bir şiir kitabıyla yaşamı kucaklamanın çok ötesine geçen bir isim.”

Belediye Tiyatrosu büyüyecek

Kültür merkezinin; Çiğli Belediye Tiyatrosu’nu da barındıracağını ve tiyatronun büyüyüp yaygınlaşması için çalışmalar yapacaklarını belirten CHP Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; “ Belediye tiyatroları, çok daha aktif olmalı, çok kapsayıcı olmalı, daha çok gencimiz, hatta her yaştan ilgilisine kucak açmalı. Çiğli Belediye Tiyatrosu neden sınırlarımızı aşan çarpıcı, başarılı işlere imza atmasın! Bünyesinde emeklilerimizin, çocuklarımızın da tiyatro, müzik gibi alanlarda eğitimler alarak sahneye çıkabileceği bir kültür sanat atılımını gerçekleştireceğiz. Çiğli; tarihlerinden, geldikleri yerlerden geleneklerini buraya taşıyarak yaşatan insanların şehri. Ulusal ve uluslararası, dikkat çekecek kültürel etkinliklerimiz, festivallerimiz olacak. Bunların ilçemize büyük canlılık getireceğini, toplumsal gelişim kadar ekonomik katma değer de yaratacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki; Çiğli’nin iş dünyasının da bu adımlarımıza katkıları olacak. İzmir’imizi, Çiğli’mizi seven, yolu buralardan geçmiş sanatçı dostlarımızın, bilim insanlarımızın da katkıları olacak. Çiğli, zaten sanat ve sanatçı dostu bir yerdi. Artık, bu dostluk ve iş birlikleri vücut bulacak. ” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum