Başkan Tugay sabahın erken saatlerinde hal esnafını ziyaret etti

Başkan Tugay: Seçilirsem sadece bu şehrin değil tüm ülkenin kalkınması için çalışacağım CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Tugay sabahın erken saatlerinde hal esnafını ziyaret etti
04 Mart 2024 - 11:36
Sabahın erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da bulunan Su Ürünleri Hali ile Meyve ve Sebze Halini ziyaret eden Tugay, şehrin kalkınması için projelerinin olduğunu söyledi. Her zaman esnafın yanında olduklarını da belirten Tugay, “İzmir’in kendini çok iyi hissedeceği ve yerelde kalkınma sağlayacağımız bir dönem yaşamayı hayal ediyoruz. Seçilirsem tüm ülkenin kalkınması için çalışacağım” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, sabahın erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da bulunan Su Ürünleri Hali ile Meyve ve Sebze Halini ziyaret etti. “Esnafın Başkanı Cemil Tugay” sloganlarıyla karşılanan Tugay'a, CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, CHP il ve ilçe yönetimi de eşlik etti. Esnafla buluşarak sorunlarını dinleyen Tugay, 2 kilogram da barbun balığı satın aldı, Belenbaşı Yörük Türkmen Derneği’nin hediye ettiği poşuyu boynuna taktı.

“SORUN VE İHTİYAÇLARINIZA DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay esnafa büyük önem verdiğini belirtti. Hal çatısı altında dinamik bir ortamın bulunduğuna dikkat çeken Başkan Tugay, “Üretim olan ve şehrin ekonomisine katkı sağlayan her yerde mutluyum. Tüm esnafımıza bol kazanç diliyorum. Talepleri ve beklentileri belirleyeceğiz. Sorunlara, ihtiyaçlarınıza duyarsız kalmayacağız. Önümüzdeki dönem esnaf dostu bir dönem olacak. İzmir’in daha fazla iş yapan, şehir ekonomisine katkı sağlayan insanlara ihtiyacı var. Bu nedenle esnaf bizim için çok değerli. Yanınızda olacağız” diye konuştu.

“HİZMETTE ÇITAYI YUKARI ÇIKARACAĞIZ”
CHP'lilerin siyaseti lafta yapmadığını anlatan Başkan Tugay, belediyecilik deneyimi olduğunu ifade ederek, bundan sonra kendisinin halka gideceğini vurguladı. Hizmette çıtayı yukarı taşıyacaklarını da belirten Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Burası Türkiye’nin en büyük hallerinden biri. Esnaf da çok tecrübeli. Ortada büyük bir değer var. İyinin daha iyisi hep olmalıdır. Hedefimiz bu olmalı. Mevcut sorunlarla ilgili üstümüze düşeni yapmalıyız. Ben her işin, işini bilenlerle yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir belediye başkanı her şeyi dört dörtlük bilemez. Ama anlamayı ve dinlemeyi bilir. İzmir’i halkımızla beraber yöneteceğiz. Gerektiğinde halkımızla, gerektiğinde esnafımızla, gerektiğinde çiftçimizle yöneteceğiz. İzmir’in kendini çok iyi hissedeceği ve yerelde kalkınma sağlayacağımız bir dönem yaşamayı hayal ediyoruz. İzmir bunu yapabilir.”

“TÜRKİYE'Yİ BU ÜLKENİN İNSANLARI KURTARIR”
İzmir’in tarımı destekleyen bir tutumunun olduğunu ifade eden Cemil Tugay,
“Bu süreçte tarım daha çok desteklenecek. İyi bir planlamayla bu işleri yapalım. Doğru yere doğru desteği sağlayalım. Bununla en fazla faydayı elde edelim. Bu şekilde herkes kazanır. Kimin nerede ne üreteceğini önceden hesaplayıp, teşvik edip, kimsenin elinde mal kalmayacak şekilde belediyenin desteği olacak” dedi. Konuşmasında hükümeti de eleştiren Tugay, şunları söyledi:
“Elimizdeki bütün fabrikaları sattılar. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olursam sadece bu şehrin değil tüm ülkenin kalkınması için çalışacağım. Belediyelerin esnafa da sanayiciye de çiftçiye de destek olması gerekiyor. Çünkü hükümet yönetemiyor. Belediyelerin pek çok yetkisi var. Türkiye'yi bu ülkenin insanları kurtarır. Dışardan gelip bizi kurtaramazlar.”

ESNAF SORUNLARINI ANLATTI
İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da Su Ürünleri Hali'nin daha modern olması gerektiğini söyledi. Yurt dışından turistlerin halde gezdiğini anlatan Çakan, “Hal, şehir dışında kaldı. Sizden ricamız burayı daha merkezi bir yere taşımanız. Böylece tüketiciye rahatlıkla ulaşmamız sağlanacak” dedi.
İzmir Halciler Derneği Başkanı Orhan Doğan ise zor bir iş yaptıklarını belirterek, “İnsanlar uyurken, biz gece saat 01.00'de iş yerimizi açıyoruz. İzmir halkının ihtiyacını karşılıyoruz. Bizim görevimiz, tüccarın gönderdiklerini en iyi şekilde halka ulaştırmak. Sebze ve meyvenin fiyatının yükselmesiyle bir ilgimiz yok” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum