Büyük Altay hayata döndü

Siyah-beyazlılar, 68. dakikada Marco Paixao’nun attığı golle maçı kazanarak üst sıralara tırmandı. İzmir ekibi, rakibine çelme takarak liderlik koltuğundan indirmeyi başardı.

Büyük Altay hayata döndü
14 Mart 2023 - 09:22
Spor Toto 1. Lig'de kümede kalma savaşı veren Altay, deplasmanda lider Eyüpspor'u mağlup ederek alt sıralarla arasındaki puan farkını sekize çıkardı: 0-1. 9. dakikada Halil Akbunar'ın ceza sahası ön çizgisinden yaptığı vuruşta, kaleci Eren Karataş topu kontrol etti. 45'te Sinan Kurt'un sağ taraftan yaptığı ortada, Del Valle arka direkte kafayla topu içeri çevirdi. Ceza sahası içinde topla buluşan İbrahim Yılmaz'ın vuruşunda meşin yuvarlak Altay savunmasına çarparak kornere çıktı. 48'de Olivier Thill'in ceza sahası yayının sağ çaprazından uzak köşeye yaptığı sert vuruşta kaleci Eren Karataş topu kornere çeldi.

İBRAHİM YILMAZ DİREĞE TAKILDI
58'DE sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Ömer Bayram topu doğrudan kaleye yolladı, kaleci Eren Karataş meşin yuvarlağı son anda kornere gönderdi. 68'de Eren Erdoğan'ın uzaklaştırdığı topu Marco Paixao, orta saha çizgisinde kontrol etti. Topla ilerleyen Marco Paixao, kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza sahasına girmeden yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-1. 76'da İbrahim Yılmaz'ın ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta top, direkten oyun alanına döndü. Maç 1-0 sona erdi.

Altay'ın tecrübeli forveti Marco Paixao, Eyüpspor karşısında attığı golle 3 puanı getiren isim oldu. Tecrübeli yıldız, ligdeki gol sayısını da 14'e yükseltti. Portekizli futbolcu, takımının kazandığı 18 puana direkt etki etmeyi başardı. Ayrıca yıdız golcü, iki maçlık sessizliğini de bozmuş oldu. Marco Paşa lakaplı futbolcunun bu sezon bir de asisti bulunuyor.

Altay'da geleceği merakla beklenen ve uzun bir süre yeni sözleşmeye imza atmayan Arda Gezer, dün ikinci yarı da forma şansı buldu. Sözleşme uzatmadığı için kadro dışı bırakılan genç oyuncu, daha sonra sözleşmeyi imzalamış ve takıma geri dönmüştü. En son 24 Aralık'taki Tuzlaspor mücadelesinde forma giymişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum