Başkan Atay'dan Örnek Proje Kadın Emeği Ürünler Efe Bakkallarda

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın örnek projelerinden Efe Bakkallar, belediyenin %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenen yerli tarım ürünlerini tüketici ile buluşturmaya devam ediyor.

Başkan Atay'dan Örnek Proje Kadın Emeği Ürünler Efe Bakkallarda
16 Ocak 2024 - 13:13
Sadece kadınların istihdam edildiği %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda  son teknoloji makinelerle hijyenik koşullarla tüketime hazır hale getirilen; enginar, şevketibostan, erişte, deniz börülcesi, kaya koruğu, deniz fasulyesi, domates sosu, kurutulmuş domates, nar ekşisi, makarna sosu, kekik suyu, kestane şekeri gibi çok çeşitli gıda ürünleri Efe Bakkal raflarında yerini almaya devam ediyor. İlçenin tarım ürünlerine katma değer sağlayan proje aynı zamanda toplumsal dayanışma ve cinsiyet eşitliği konularına da önemli katkılarda bulunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından kadın kooperatifleri ile kadın girişimcilerin ürettiği çok sayıda ürün de değerinde satın alınarak Efe Bakkallarda vatandaşların beğenisine sunuluyor.
 

“EFE BAKKALLAR SADECE ALIŞVERİŞ NOKTASI DEĞİL TOPLUMSAL DEĞERİMİZDİR”
Efeler Belediyesi’nce ilki Girne Mahallesi’nde hizmete açılan ve yoğun ilgi sebebiyle ikincisinin Adnan Menderes Bulvarı’nda hayata geçirildiği Efe Bakkallarla ilgili konuşan Başkan Atay, “Efe Bakkal projemizle yerel ekonomiyi desteklemenin yanında, kadın girişimciliğini teşvik etme ve Efelerli hemşehrilerimize sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdayı sunma amacımızı gerçekleştirdik.  

Kadınların, çocukların ve tüm Efeler halkımızın mutlu olduğu bir ilçe için sosyal sorumluluk projelerimizle, sadece belediyecilik görevimizi yerine getirmekle kalmıyor, aynı zamanda kadınların ekonomik hayata katılımlarını desteklemek için önemli adımlar atıyoruz. Bu nedenle kadınların el emekleriyle üretilen ürünlerin satıldığı Efe Bakkallar sadece bir alışveriş noktası değil, aynı zamanda bir toplumsal değerdir. Bu değeri hep birlikte büyüterek, güçlü bir Efeler inşa etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum