Bahçeli'ye Zülfikar vermişti: Tunceli Cemevi Başkanı görevden alındı

Devlet Bahçeli'ye Zülfikar vererek tepki çeken ve mobbing iddialarıyla gündemde olan Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt görevden alındı.

Bahçeli'ye Zülfikar vermişti: Tunceli Cemevi Başkanı görevden alındı
13 Kasım 2023 - 09:05

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve AK Parti Dersim eski İl Başkanı Sercan Özaydın’a Zülfikar vererek tepki çeken Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt görevden alındı.

Aynı zamanda Tunceli Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, Cemevi Dedesi olan Ali Ekber Yurt, bir süredir kendi kurumundaki personele yönelik mobbing ile sürgün iddialarıyla gündemdeydi.

Yurt, AK Parti ve MHP’ye yönelik eylem ve söylemleriyle “Cemevini AK Parti politikalarına alet ediyor” eleştirisiyle Alevilerin tepkisini çekiyordu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da 10 Haziran 2022’de Tunceli Cemevini ziyaret etmiş, Erbaş’a cura saz hediye edilmişti. Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’un “Tarikatların Tunceli’ye zarar vereceğine inanmıyorum” sözleri de tepki çekmişti.

ALEVİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

En son olarak geçtiğimiz ay cami ve öğrenci yurtlarından servis kaldırarak, cemevinde İsrail saldırılarında ölenler için gıyabi cenaze namazı yapmış, yine Alevi toplumu ve kanaat önderleri tarafından Aleviliğe aykırı eylemleri nedeniyle eleştirilmişti.

Ali Ekber Yurt’un yerine vekaleten Seyfettin Özdemir’in atandığı, Yurt’un eski görev yeri olan huzur evinde çalışacağı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum